Kaart van Suriname verminkt op vluchtinfo SLM

23

PARAMARIBO, 18 jun – De geografische kaart van Suriname wordt verminkt gepresenteerd door national carrier SLM. Dit meldt de Ware Tijd. Vluchtinformatie op beeldscherm geeft Suriname te zien zonder door Guyana en Frans Guyana geclaimd gebied. Niets aan te doen, zegt SLM-directeur Henk Jessurun. De politiek spreekt er schande van.

“Een nationale schande”, zegt parlementariër Soedeschand Jairam. Hij wil regering en parlement formeel op de hoogte stellen. Volgens Jessurun is er geen sprake van kwade opzet: “De grenzen hebben we laten weghalen.” Dat schijnt nodig te zijn geweest om te voldoen aan internationale voorschriften. Welke die zijn wordt nogal vaag gehouden. Kennelijk heeft het bedrijf liever wat nationale heisa dan diplomatieke risico’s.

Uiteindelijk zou het protest kunnen blijken niet meer te zijn dan een storm in een glas water. Naar goed Surinaams gebruik. Onlangs nog heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling op een formele invitatie de verminkte kaart gebruikt. Er is was wat protest in het parlement, maar daar is het bij gebleven. Critici vrezen dat dergelijk gedrag de buurlanden alleen maar in de kaart speelt.

23 REACTIES

 1. Op de vluchtinfo-beeldschermen ziet de hele wereld er plotseling heel anders uit. Niet op reageren. Het sop is de kool niet waard.


  Maak melding

 2. Volgens mij zijn de grenzen al honderden jaren geleden al bepaald door de Nederlanders, Engelsen en Fransen.

  Waarom hun niet erbij betrekken en gebruik maken van oude archieven die hun waarschijnlijk nog in bezit hebben, en definitief, internationaal laten vastleggen of is dat te moeilijk.


  Maak melding

 3. Een nationale schande????

  Weet je wat een nationale schande is…de hele surinaamse regering.
  Liever maken ze zich zo druk met andere dingen zoals…de mexicaanse griep enzzz…

  Echt raar da ze zich daar zo druk over lopen te maken, alsof er niets beters te doen is.


  Maak melding

 4. Ze hebben gewoon gelijk op dit argument, maar op hun eigen doen en laten wordt altijd naar het een en ander verwezen. Dus op dit punt hebben ze gewoon gelijk en die moet gewoon hersteld worden omdat de SLM een SurinaamsSTAATS bedrijf is moet het book goed gaan. Straks zeggen de DIRECTEUREN van de STAATS olie mij sorry we hebben geen winst gemaakt en alles gaat in hun eigen zak wat dan. De centralebank idem en dan. Natuurlijk moeten ze ook naar de mexicaansegriep kijken maar daarvoor moesten ze al vorrbereid zijn.Als je naar de evenaar kijkt ligt Suriname ook niet zover van Mexico elk ander soort situatie kon dit ook met zich kunnen meebrengen bv hetb cruiseschip die maar enkele uren Suriname had aangedaan een paar weken geleden.

  Denk erover na

  Tang Boeng


  Maak melding

 5. “Een nationale schande”,

  Die hele front regering is een nationale schande, sinds hun aantreden hobbelen de Surinamers van de ene nationale schande naar de andere.

  Als basja vene kan verklaren dat we niet hebzuchtig moeten zijn en onze domme vp sardjoe dat de verkeerde landkaart op een ministerie een vergissing is kan ik me best voorstellen dat het een storm in een glas water is.


  Maak melding

 6. kijk waarover ze druk moet maken. ik bedoel, als je het echt zo erg vind, verover dan die gebieden voor ons geliefde vaderland terug, en ga niet alleen zitten praten. de parlementariërs zijn vooral mensen die kunnen lullen maar niet kunnen doen.


  Maak melding

 7. Sinds jaar en dag voeren in ieder geval die Guyanesen beheersdaden uit in het Zuid-Westelijk gebied van Suriname, zonder dat wij serieuse acties ondernemen om het gebied weer binnen de boezen van de Suriname staat terug te brengen.

  Sir Chuchill Winston zei ooit eens, “de verwikkelingen van onze tijd worden niet opgelost door het houden van allerlei vergaderingen en het aannemen resoluties, die de meerderheid der stemmen halen, maar door het zwaard en bloed.

  Meer smaken zijn er niet, anders dan verder maar te zwijgen over deze materie!

  Doe of doe niet, maar houdt verder je kaken stevig opelkaar.


  Maak melding

 8. Jesserun , ik zeg het je :je gaat behoorlijke klappen krijgen van je eigen sranang mangs.
  Je speeld met de surinamers. Verlaat die plek want je weet geen moer over de luchtvaart.
  A tang so


  Maak melding

 9. Het is overduidelijk dat Suriname niet weet om te springen met haar nationale grenskwesties.
  De DNA oftewel Circus Stupido laat keer op keer zien dat de gekozen volksvertegenwoordigers elke vorm van nationalisme ontbeert voor een daadkrachtige reactie.
  Geen wonder dat Suriname in de CGX kwestie keihard verlies heeft geleden.

  Dat alleen is al een parlementair onderzoek waard.


  Maak melding

 10. Die mannen raken kust gebied kwijt (als ezels)…Die mannen geven Goud weg als (ezels)…Al dit soort rotzooi hebben wij aan Front te danken.
  Dus bij de meeste mensen ziet u en kunt u ook begrijpen dat de koppen niet goed meer werken niemand weet het……. vooral als jij domoren als Somo & Bruinwerker(moet met vliegtuig hij kan niet meer over de weg) moet accommoderen.

  Moeten wij land vernietigers als Bruinwerker en ook nog erbij boef Somo met staats middelen onderhouden …zijn wij Suri zo dom geworden door FRONT of kan men daar helemaal niet meer denken….behoorlijk halfgaar i’ja….GAARKEUKEN geboefte.


  Maak melding

 11. Ik vind het argument van SLM directeur Jessurun niet steekhoudend. De SLM moet onmiddellijk het filmpje over de vluchtinformatie uit de roulatie halen.Als er zo nodig vluchtinformatie aan boord moet worden gegeven, doe dat dan zonder de onjuiste landenkaart van Suriname. Dat is mijn advies aan de SLM.


  Maak melding

 12. Jesserun,
  Ik vraag me af af of je inderdaad kaas hebt gegeten van nationale belang!
  Wij zijn trotse nationalisten en willen het zo houden ook!
  Maar wat u doet strookt niet met de wetten die je maakt!
  Neem je eigen beslissing geef de pen door!!!


  Maak melding

 13. Kolibrie….

  Nou, nou nou, wat een gefrustreerde reactie zeg, maar dat zal wel direct iets over jezelf zeggen.

  Jessurun heeft wel degelijk verstand van de luchtvaart.
  Behalve dat de hele vloot is vervangen (de 747 nog, maar is zo goed als rond)en de Miami route weer open is na JAREN, spelen er veel meer dingen af binnen een luchtvaartmaatschappij.

  Als je zelf niet veel/geen verstand hebt van de luchtvaart denk eerst na voor je wat zegt.
  Het gaat over een kaart!!! (geen kwade opzet)
  EN NEEEEE, ik ben GEEN familie, GEEN vriend en heb ook GEEN aandelen in de SLM!!!

  P.S. Het is JessUrun en het is speelT met een T.


  Maak melding

 14. Kolibrie waarom zo persoonlijk??? En aggressief

  Een foutje kan iedereen maken…toch??
  En inderdaad…de (corrupte)regering kan zich zeker met andere dingen bezig houden.

  En by the way…..over de mexicaanse griep…VOORBEREID ZIJN?? de spelers hadden symptonen van de griep en dan laat je ze niet vrij het land binnen……of ze pakken het daar in Su anders aan.
  Het ergste is de reactie van een parlementariër… geen paniek, niets aan de hand, terwijl elk ander land in de wereld grote maatregelen neemt (en bijna niets is 100% waterdicht) maar in Su blijkbaar wel


  Maak melding

 15. Wat een drukt om niets.
  -1- De genzen zijn hard vastgelegd als “de hoofdstroom van de rivieren”. En natuurlijk of het de linker of de rechterpoot is dat is nog steeds niet vastgesteld. Maar zolang het ontoegankelijk gebied is is dat onbelangrijk.
  -2- Als tzt definitief wordt vast gesteld wat de grens is dan gaan ze echt niet kijken naar een filmpje van de SLM.
  -3- De SLM is verantwoordelijk voor haar eigen daden. Maar ja een aantal ongeletterde NDP-idioten ziet er natuurlijk weer een reden in om het te politiseren.

  Misschien is het tijd om een minimaal ontwikkelingsniveau als eis te stellen voor deelname aan het forum. 😆


  Maak melding

 16. neem mijn woorden aan en vind troost erin, en berust je in het lot: suriname is een bananenrepubliek. niemand kan het helpen. echt een land om trots op te zijn en uit volle borst het volkslied zingen.


  Maak melding

 17. Waarom formeel vastleggen?

  Zoals men dat in de Wereldwijd verkochte Bosatlas heeft weergeven is toch juist!?!?
  Dus men weet dat toch allemaal al dan?

  Van waar die vrijpostigheid?

  Is toch stom? Heeft men daar niks beters te doen?


  Maak melding

 18. Ai boi neus misschien is het inderdaad tijd om een minimaal ontwikkelingsniveau te eisen dat zou ons jou dom geklets besparen.

  -3- De SLM is verantwoordelijk voor haar eigen daden.

  Voor jou informatie SLM is een staatsbedrijf, met een front mini-ster als hoofdverantwoordelijke, Jessurun legt verantwoording af aan de mini-ster.

  Dit is de tweede front verraad in zeer korte tijd wat betreft de Surinaamse grenzen, een paar weken geleden was het nog een uitnodigingskaart van een andere ministerie.

  -2- Als tzt definitief wordt vast gesteld wat de grens is dan gaan ze echt niet kijken naar een filmpje van de SLM.

  Ezeltje neus onze grenzen worden betwist, als Surinamers vanuit gaan dat onze grenzen een bepaalde verloop hebben dan ga je je betwiste gebieden niet in een SLM filmpje als gebieden van de buurlanden aanwijzen.

  Het was al lang duidelijk dat jou Surinaamse hart in je rechterborstkas zit zoals de meeste fronters, vaderlandsliefde is jullie totaal onbekend.

  Elke echte Surinamer zou dit gedrag afkeuren en jij komt met een dom lulkoek verhaal als hieronder wat niemand met gezond verstand iets van kan begrijpen.

  -1- De genzen zijn hard vastgelegd als “de hoofdstroom van de rivieren”. En natuurlijk of het de linker of de rechterpoot is dat is nog steeds niet vastgesteld. Maar zolang het ontoegankelijk gebied is is dat onbelangrijk.

  De grenzen zijn “hard vastgelegd” maar toch niet zo hard want het is nogsteeds niet vastgelegd volgens botronoso maar omdat het ontoegankelijk gebied is is dat onbelangrijk.

  Welnu omdat het onbelangrijk is heeft Guayana het maar alvast gepikt en de Fransen ook but who cares het is toch ontoegankelijk gebied.

  Dit is de redenatie van een typische fronter, Jessurun zal waarschijnlijk ook zo gedacht hebben.


  Maak melding

 19. @ nummer 16 klopt als een bus.
  zo zijn ze die ndp-ers. één heeft het over sir winston churchill hij weet zelf niet hoe die naam word geschreven zo dom is hij. hij is vegeten dat zijn leider voor miljoenen aan wapens heeft gekocht in braziel en italie om onze eigen volk te doden en te onderdrukken waarom heeft bouterse die de grote leider uithang het bezette gebied niet terug gepakt hij was zo machtig en groot in jullie ogen, blijven jullie maar lekker dromen onschuldige zwangere vrouwen en kinderen en weerloze burgers kan hij wel doden laffe beesten .


  Maak melding

 20. Dat bedoel ik nou, iedereen praat over de grenzen maar niemand weet waar die precies liggen.

  Ook niet de geleerden. Zoals Neus.

  Voordat er nederzettingen worden gebouwd, grondstoffen gewonnen, of claims, zou ik via oude archieven, dit probleem definitief uit de wereld willen helpen. Gelijk ook vast laten leggen bij de VN ofzoiets.

  Als Guyana straks weer een grote overwinning gaat boeken dan gaan die Surinamers weer klagen en zeuren. Dus ga voordat de kalf reeds verdronken is proberen om de put te dempen.

  Het zal me niet verbazen als Guyana straks recht heeft op de bezette gebieden omdat ze er al zolang zitten.


  Maak melding

 21. De kaart van Suriname met- of zonder die “flaps” in het Zuid- Westen/Oosten is maar een farce!

  Wij zijn niet eens in staat gebleken om zelfs over het nabij gelegen achterland beheersdaden uit te voeren.

  Wij beschikken niet eens over een sprinkhaan of grass hopper!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.