John R. Nay nieuwe ambassadeur VS in Suriname

1

PARAMARIBO/WASHINGTON, 18 jun – John R. Nay wordt de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Suriname. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken wordt Nay per september aangesteld. Het betreft een carrièrediplomaat met een lange staat van dienst.

Hij is al ruim dertig jaar diplomaat en heeft gediend in Taiwan en Singapore. Zijn laatste post was Toronto, Canada, waar hij sedert juni 2006 als consul-generaal fungeerde. Voordien was Nay directeur van het Bureau voor de Afrikaanse Regio & Veiligheidszaken op het State Department. Hij spreekt onder meer vloeiend Chinees en studeerde aan zowel de Andrew University als het National War College.

Volgens het State Department vindt behalve in Paramaribo ook op andere posten een personeelswisseling plaats. John R. Nay vervangt Lisa Bobbie Schreiber-Hughes die sinds 2007 in Paramaribo is gestationeerd. Eerder gaf Schreiber-Hughes zelf aan graag verder te willen dienen onder de nieuwe Amerikaanse president, Barrack Obama.

1 REACTIE

  1. Je mag je hierbij afvragen wat de Amerikanen in petto hebben met een ambasadeur in Suri die naast zijn overige capaciteiten notabene ook vloeiend chinees spreekt.Bijkbaar is er in economisch opzicht er goed over nagedacht.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.