Controle op Surinaamse luchthaven onder de loep

17

PARAMARIBO, 18 jun – De controlemechanismen op de Johan Adolf Pengel luchthaven worden flink doorgelicht. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Aanleiding voor wat een grote evaluatie heet, is de ontmanteling van een bende die drugs smokkelde via vliegtuigen van zowel SLM als KLM.

Hoewel de afgelopen jaren flink is geïnvesteerd, blijken nogal wat personen de mazen te vinden. De bende bestond voornamelijk uit SLM-werknemers. Die konden op plaatsen komen waar zelfs veiligheidspersoneel niet makkelijk komt. “Er is een cultuur op de luchthaven die gevaarlijk is, we moeten dat gevaar eruit krijgen”, zegt Santokhi. Met name de vele heilige huisjes zijn al jaren onderwerp van kritiek.

Diensten claimen steeds een deel van de luchthaven voor zich. Dat bemoeilijkt het werk van onder meer het Jap-team. Dit team van politieagenten en andere veiligheidsfunctionarissen is in het leven geroepen om de drugssmokkel in te dammen. “Er moet rekening mee worden gehouden dat het Jap-team niet overal mag komen”, aldus Santokhi. De evaluatie moet alle manco’s weer eens op een rijtje zetten.

17 REACTIES

 1. Santokhi “LULT”weer uit zijn nek.
  Waarom kan het “NÜ” wel en eerder niet???
  Als hij straks geen minister is zal blijken dat hij mischien ook in de business heeft gezeten en wel via andere “handlangers” dan zijn “VROUW”. (EX-VROUW)


  Maak melding

 2. Er wordt weer achter de feiten aangelopen.
  Het zou toch eerder voor de hand moeten liggen dat er juist op de JAP airport over de optimale controle zou moeten zijn nagedacht.Gelukkig ziet men dit nu in maar blijft sceptisch. Surinamers zijn immers vindingrijk.


  Maak melding

 3. Er wordt weer achter de feiten aangelopen.
  Het zou toch eerder voor de hand moeten liggen dat er juist op de JAP airport over de optimale controle zou moeten zijn nagedacht.Gelukkig ziet men dit nu in maar blijf sceptisch. Surinamers zijn immers toch vindingrijk.


  Maak melding

 4. “Er moet rekening mee worden gehouden dat het Jap-team niet overal mag komen”, aldus Santokhi. Minister, je bedoelt zeker die coke hokjes, ai ai dat is heilig, onschendbaar!!! Jullie zijn ook de grootste aandeelhouders!!Dus laat die hokjes met rust! We moeten nog zoveel zaken afbetalen.


  Maak melding

 5. Ga zo door met uw beleid meneer Santoki!
  Slacht ze allemaal af.
  misschien zal suriname met deze maatregel een beter land worden!
  Want wat ik ieder keer meemaak op zowel schiphol als in nederland is echt vernederend voor een onschuldige burger.
  a tang so


  Maak melding

 6. Een veiligheids team, die niet op alle plekken van het vliegveld mag komen zegt al genoeg. Er gebeuren dus geheimzinnige aktiviteiten op het vliegveld.

  Waar zijn ze dan voor.

  Drugsmokkel bestrijden op Zanderij is dwijlen met de kraan open. Het is gewoon niet te stoppen zolang de corruptie zo hoog aanwezig is. Die zal vrees ik altijd zijn.


  Maak melding

 7. You cannot recrute hungry lions to guard and guide sheeps.

  De poes kan slechts luttele minuten waken over melk. Op het volgende moment is de gammel leeg!

  Het is vroeg of laat vragen om problemen.

  Tal van, nota bene plechtig beëdigde ambtenaren leiden een leventje als twee lords, zonder dat er bij de werkgever ook maar 1 zaklantaarntje gaat branden.

  Met z’n allen zijn wij meer dan grote jokers!


  Maak melding

 8. “Er moet rekening mee worden gehouden dat het Jap-team niet overal mag komen”, Wat is dat voor een team? Als er op Schiphol een team wordt samengesteld om de luchthaven tegen smokkelaars te beschermen hebben ze overal op de luchthaven toegang.Wat voor team is dat? Zeker padvinders van San…


  Maak melding

 9. Nee, zegt de NV Luchthavenbeheer, hier mag je niet komen. Nee, zegt de SLM, hier mag je ook niet komen. De twee liggen al een eeuwigheid met elkaar overhoop omtrent hun rechten op bepaalde delen van de luchthaven. Waanzin. Zo lang dit nog duurt, zal drugssmokkel in deze vorm altijd blijven. Regering: wordt wakker!!!


  Maak melding

 10. Als het JAP team niet overal mag komen maak dan van hun gewoon een AAP team. Dan kunnen ze die mensen ook na doen. Het bekende gezegde in Suriname luidt toch ook als volgt
  SA MIE E DOE A AAP AAPIE E DOE TOE dan wordt het nog mooier en leuker op het JAP JAPIE luchthaven. Ze kunnen enkel de ned.Su. toerist alleen maar een grote bek geven zonder goed ABN te spreken.

  Tang Boeng.


  Maak melding

 11. Maar er is ook gevaar bij hem thuis….Hoe wil hij dat oplossen..er vliegen drugs boy’s uit gevangenis gewoon de lucht in en doen deuren van vliegtuig open gaan zitten en vliegen lekker verder richting Holland hoe doen zij dat dan meneer Tjander Kraki-Maki.

  Opa Ro was gisteren jarig 73 mi boi…van harte gefeliciteerd Opa…maar doe iets man…. doe mij een lol ga met pensioen…Jij zit tussen heel wat GEBOEFTE ….Opa.
  Maar zij staan als heiligen te brullen als GEK..HALFGAAR….Uit jouw FRONT’s gaarkeuken opgezet door SOMO…..gaar keuken is van FRONT i’ja niemand moet mij komen zeggen van Somo///Somo is Front Opa Ro..ook fromu Tjander ook een complete schurken bende.


  Maak melding

 12. De zorgen,woede en andere sceptische opmerkingen van bovenstaande personen kan ik mij heel goed voorstellen.Maar NU neemt men maatregelen en daar gaat het om !!!!!!
  Wij moeten als Surinamers niet naar het verleden terugkijken.Op velerlei gebied niet.
  Het aanpakken van bv drugs,het milieu,zelfbewust wording ,het nemen van eigen verantwoordelijkheid en vooral trots te zijn op ons Sranang zijn zaken die een belangrijke plaats in onszelf moeten plaatsnemen.
  Met andere woorden…geef iedere Sranangmang een kans die POSITIEF bezig is…dus ook onze minister Santok.


  Maak melding

 13. Als nederlander die regelmatig met mijn surinaamse vriendin naar suriname gaat sluit ik mij aan bij de kritiek van a tang so . je moet zo ongeveer je hele doopcel lichten als je er heen gaat . gestoord wordt je ervan die controles die soms mensonterend zijn met name voor vrouwen .je wordt bij aankomst in suriname aangekeken door de beveiliging alsof je een zware crimineel bent ,terwijl je gewoon een eerlijk mens bent die niets te verbergen heeft en gewoon naar dat mooie land gaat om te genieten van je vakantie daar . Laten ze meer aandacht besteden aan de corrupten daar wordt het land beter van .Op deze manier zal men nooit een stap dichter bij een betere welvaart komen die de bevolking verdient . Het is een stap vooruit en twee terug op deze manier


  Maak melding

 14. ik hoop dat het nu zal lukken want het werd tijd .want als het zo door gaat mogen ze staks niet meer landen hier op schiphol en vergeet usa niet die zijn niet makkelijk als het om drugs gaat ik zou zeggen doen jullie je best


  Maak melding

 15. na 1980 is de boven wereld en de onderwereld in suriname op een zodanige wijze met elkaar samen gegaan dat het heel veel energie en kundigheid zal en gaan kosten om het weer te scheiden van elkaar ik geeft de schuld van deze ontwikkeling aan die jaren langen militaire dictatuur die moest overleven na dat nederland de geldkraan heeft dicht gedraid zijn deze landveraders met open armen in de handen van drugs kartels gelopen nu zitten wij als gehele land met deze naweeén die periode wat voor voorbeeld geeft je als bestuurder van een land als je in het buitenland voor drugssmokkel word veroordeeld en jou naaste medewerker word in miami voor het oog van de internationale pers in de boeien geslagen voor drugs lijn opzetten wat deze mensen met dit land hebben gedaan zal generatie kosten om het in iedere geval te brengen waar het voor 1980 was.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.