Werknemers Surinam Airways vast voor drugssmokkel

20

PARAMARIBO, 17 jun – Vijf werknemers van de SLM zijn aangehouden voor drugssmokkel. Dit meldt de Ware Tijd. De vijf worden onder meer verantwoordelijk gehouden voor de negen kilo cocaïne aangetroffen in de cockpit van de Boeing 737-300. Er zijn reeds bekentenissen afgelegd.

Niet minder dan acht keer slaagde de groep erin coke te smokkelen naar het buitenland. Onder de vijf bevinden zich schoonmaaksters en transportpersoneel. Volgens de groep was het makkelijker smokkelen in KLM-toestellen dan in die van de SLM. De strenge controle bij de SLM-vluchten lijkt een nogal groot obstakel. Het is nog niet bekend hoeveel in totaal is gesmokkeld.

De SLM zelf geeft geen informatie. SLM-directeur Henk Jessurun zegt niet op de hoogte zijn van de aanhoudingen. De negen kilo werd aangetroffen nadat het toestel was teruggekeerd uit Nederland. Eerder was al elf kilo teruggekeerd. Kennelijk kon het spul niet worden afgehaald op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Justitie en de SLM willen zoveel mogelijk camera’s plaatsen als extra beveiliging op de luchthaven te Zanderij.

20 REACTIES

 1. Eindelijk gerechtigheid!!!
  I.p.v. de vakantiegangers die na(vaak) hele lange periodes hun vaderland bezoeken te frusteren en te irriteren, kunnen ze het inderdaad beter bij zichzelf zoeken!!!!


  Maak melding

 2. is niet waar.suriname heeft trouwens GEEN BOEING 737-300 MAAR EEN 747-300 en dit nieuws klopt helemaal niet jullie willen slm naam gewoon zwatr maken ga kijken wat klm eerst doet dan komen jullie naar onze toffe slm kijken.


  Maak melding

 3. stelletje idioten en als ze straks de bak uit zijn kunnen ze het vergeten ooit weer zo een loyale werkgever te vinden
  d’o trong junkie dalijk ooktoe


  Maak melding

 4. Is dit wederom een afleidingsmanouvre van directie en leiding van de S.L.M ????????
  Het is niet voor te stellen dat bagagemedewerkers en schoommakers in staat zijn drugs te smokkelen, zeker wanneer het om hoeveelheden van 9 en 11 kilo’s gaat. Hoe kan men aan zoveel geld komen ???????????
  Kan de heer Jesserun publiekelijk verklaren hoe de S.L.M uit de `RODE CIJFERS`is gekomen, terwijl in heel de wereld luchtvaart ondernemeningen drastische maatregelen hebben moeten nemen om te overleven.


  Maak melding

 5. 747; goed zo, je mag ze meteen afschieten, want de schutter krijgt gelukkig geen doodstraf en hij mag van mij meteen vrij rondlopen op straat……….


  Maak melding

 6. Het lijkt mij, dat de SLM directeur so wie so ook wat te verwijten valt. Kennelijk heeft hij zitten slapen of is hij niet voor zijn taak berekend. Een gewoon integraal beleid lijkt mij immers in ieders belang.
  Paticiperen binnen een groep van alle belang hebbenden op de JAP airport zou veel misverstanden kunnen voorkomen.

  Ik blijf erbij, dat Surinamers over het algemeen niet goed kunnen organiseren maar vooral niet controleren en evalueren. En wie controleert wie. Met deze geldende principes zou Suriname veel verder kunnen zijn, met de juiste personen op de juiste plaats.En geen vriendjes- politiek.Laat dat vooral wel duidelijk zijn dat daarmee ook de corruptie een halt kan worden geroepen.


  Maak melding

 7. Denk dat geheel slm bestuur en medewerkers achter deze transporten zitten.

  Het komt frequent voor waarom niet bij de eerste keer scherpe maatregelen treffen???

  Denk dat met zulke transporten overleven in de vliegwereld.


  Maak melding

 8. Waarom denken jullie dat de SLM schiphol als thuishaven heeft.Door dit soort dingen.
  Als de kist in Suriname landt,vertrekt hij dezelfde avond nog terug.Alleen op Schiphol blijft hij staan wanneer deze niet vliegt omdat de beveiliging daar wel deugt.Waarom denk je dat die SLM met weer is teruggekeerd met de drugs die van boord moest worden gehaald.A No Mang!! A Sang Moeilijk..


  Maak melding

 9. iedereen die zich met drugs inlaat moet keihard aangepakt worden dan het maakt niet uit of je bouterse ben of brunswijk en ook niet als het om jou criminele neeft gaat die geld moet witwassen .


  Maak melding

 10. hallooo….ze hebben eidnelijk iets goeds gedaan.,,alleen dan kan suriname vooruit gaan broers en zusters!!!!
  ga zo door…me broer was erin geslaagd…20.000 kg…vers van de parbo!
  heerlijk ik rij nu een golf 2 vr6 op kenteken dankzij me broer….weet je anders krijgen we problemen dat we te dure auto’s kopen….dus blijven we redelijk!!! we zijn gewoon goed bezig! KALPIE tekend hierzo….
  netals EL VENNE die ook meedeed!!! hij rijd ook een Bisexuele turbo vr6 compie! geen kalpie maar een compie!

  LAter 😀 bel me NEGGA LOvVah DAGGERR-style


  Maak melding

 11. Het is te gek voor woorden dat het “speciale team” dat juist dit soort zaken moest onderzoeken geen toegang had tot alle plaatsen op JAP.
  Dit riekt naar onraad, wie heeft deze beperking opgelegd, wie is verantwoordelijk hiervoor?
  Ik denk als we daar achter komen, we een heel corrupt netwerk zo kunnen oprollen.
  Maar wees dan niet verbaasd als er hoge koppen gaan rollen.
  Zou het goed zijn om de Narcotica brigade van de VS hier eens op los te laten.
  Dan krijg je een onafhankelijk onderzoek met als resultaat een schoon JAP en waarschijnlijk heel veel mensen die in hoge posities zaten die dan in hun vrijheid beperkt zullen worden door een traliehek.


  Maak melding

 12. Nu dan wie geeft jaren ’80 de schuld van DRUGS…militairen waren niet goed…maar ik zeg jouw niemand zo het in zijn kop halen drugs in welke vliegtuig dan ook te verstoppen.

  MAAR I’JA MET FRONT AAN DE MACHT ZIE IK STEEDS MEER EN MEER ROVERS ZEER ZWARE SCHURKEN…..FRONT KOM UITLEGGEN…. WAAR BEN JE…..KOM EN LEG UIT.

  Niet dat ding van Tjander taktaki a man dati frikti.


  Maak melding

 13. Het is toch simpel lijkt mij om een drugshond
  voor vertrek de bagage ruimte te laten onderzoeken en evt in het vliegtuig zelf .
  Of ben ik nou zo dom? Zal wel niet mogen van? vul dat zelf maar in


  Maak melding

 14. alle huizen die deze schoon makers hebben gebouwt op para onver wacht en bosse moet de justitie in beslag nemen . ik heb vernomen dat de mensen die zijn aan gehouden van onverwacht zijn


  Maak melding

 15. @rewien, zo… je zit nog in de ontkenningsfase!!

  @ baldew…. jij ziet spoken!!

  @true tory je hebt helemaal gelijk alles begint bij een goede organisatie maar ik demk daty er wel zeker surinamers zijn die kunnen organiseren zemoet alleen een kans krijgen en eerst goed worden gescreend!!


  Maak melding

 16. @ Rompelpompel. wat praat je allemaal man… in die tijd gebeurde het ook al maar toen zat het gewoon tussen de groeten en vis etc. in pompoenen opgemaakt en gevuld toen ze klein waren en toen weer dicht laten groeien niemand had het door en via omgekocht douanepersoneel coke smokkel in koffers in die tijd was het net zo erg maar nog niet zo bekend daaromm lijkt het nu erger en dan nog dit door de 100% controle is het moeilijker geworden om via bolletjes te smokkelen dus proberen ze het nu op deze manier voordeel is dat er nu minder slikkers zijn die gevaar lopen met hun gezondheid gedwongen al of niet
  De 100% mag dan soms mens oneerend zijn helaas voor de onschuldigen maar het werpt toch wel zijn vruchten af want deslikkers worden mimder in aantal en zoals blijkt is smokkel via verborgen plekken ijn het vliegtuig ook niet zo makkelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.