Putri Holland in het teken van Groenjaar 2009

1

Putri Holland is een jaarlijkse personality-verkiezing voor jongedames van Surinaams-Javaanse afkomst tussen de 15 en 25 jaar. De editie van 2009 krijgt PH09 Recycle (Putri Holland 2009; Recycle) als thema mee. Het jaar 2009 is in Den Haag namelijk uitgeroepen tot Groenjaar, waarin natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid extra aandacht krijgen. De organisatie van Putri Holland draagt daaraan bij.

De kandidaten krijgen een zes weken durende training, waarin zij de choreografie aangeleerd krijgen. Voor een goede presentatie moeten zij zich verder ook over het onderwerp buigen. Hierdoor ontstaat een grotere mate van bewustwording. De organisatie zal tevens het Haagse “groen” belichten. Dat laatste gebeurt door op zondag 21 juni een fotoshoot in het Rosarium in het Westbroekpark te organiseren.

Deze fotoshoot wordt gedaan door Raul Neijhorst. Hij won in 2008 vier Sufov prijzen (Surinaamse Foto Vereniging). Miss Benelux 2009 (Sabrina Anijs) en Miss India Holland 2009 (Sunaina Bhoendie) verlenen hun medewerking aan PH09. Deze ervaren missen zullen de Putri-kandidaten bij de fotoshoot ontmoeten en zullen hen tips meegeven over hoe zij met zo’n maatschappelijk thema om kunnen gaan. Er zijn daarnaast contacten gelegd met Zomercarnaval Koningin 2008 Esmee Ronde en Miss Nederland 2008 (Deniz Akkoyoun) voor hun eventuele bijdrage.

Het eindresultaat is te zien op zaterdag 4 juli. Gio doet o.a. zijn milieubewuste track Dit Gaat Fout, DTune (Je Lasi Mi) treedt op en de dj’s WX en Deoni draaien. Daarnaast staat de band Booyaka in de line-up en zijn er diverse culturele optredens te zien.

1 REACTIE

  1. Laat al deze putri’s een keer in het Surinaamse binnenland kijken en daarna een verhandeling geven over milieu e.d. (Zorg wel dat Somo uit de buurt blijft).


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.