Brug Suriname-Frans Guyana krijgt vastere vorm

21

PARAMARIBO, 17 jun – Het idee om een brug te bouwen over de Marowijnerivier krijgt steeds meer vorm. De Europese Unie maakt geld vrij voor een haalbaarheidsstudie. Dit is overeengekomen op de eerste Amazonia Conferentie met twee buurlanden.

Frans Guyana en de drie Braziliaanse staten Macapa, Para en Amazonas willen nauwer gaan samenwerken. De studie wordt één van de eerste gemeenschappelijke projecten. De EU geeft ruim dertien miljoen dollar, het grootste deel van wat nodig is. “Uiteraard is het hulp die geboden wordt. Je zou dom zijn te zeggen dat je het niet doet”, zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking.

Hoewel niet direct een prioriteit komt het project handig uit. Het personenverkeer met oostelijk buurland Frans Guyana wordt steeds intensiever. “Per jaar verstrekken we zeker dertig tot veertigduizend visa. Dus er is behoefte aan een betere verbinding”, aldus Van Ravenswaay. In de tussentijd wordt de veerverbinding aangepakt. Ook daar wordt geld voor uitgetrokken.

21 REACTIES

 1. “Per jaar verstrekken we zeker dertig tot veertigduizend visa. Dus er is behoefte aan een betere verbinding”, aldus Van Ravenswaay

  Is er ooit onderzoek gedaan wat de reden is van de grote aanvraag naar een visa? Komt het omdat verblijf in Suriname goedkoop is?
  Waar gaan de meeste beszoekers naar toe?
  Wat is de waarde aan goederen die de bezoekers meenemen naar Frans Guyana?
  Want reken maar dat de brandstof in Suriname vele ARD’s goedkoper is dan in Frans Guyana.

  Na onderzoek kan dan worden ingespeeld op de noodzakelijke vereisten die in de infra structuur noodzakelijk is.


  Maak melding

 2. Niet alleen het personenverkeer maar ook de goederenvervoer heeft hier economisch gezien baat bij.

  Een goed infrastructuur kan de economie een handje helpen en breng meer ontplooings mogelijkheden met zich mee. Tegelijkertijd ben je rechtstreeks gelinkt met europa.

  Hou die weg wel veilig evt. bewaakt, want mensen durven deze route absoluut niet meer te nemen. Mensen zijn bang beroofd te worden.


  Maak melding

 3. Als Bosje aan de macht was zou ik het nog geloven ook. Maar die oude politici hadden bij elke verkiezing wel de belofte voor een of andere brug die nooit kwam.
  Dus eigenlijk is de vraag: wie gaat het geld voor die studie opmaken.


  Maak melding

 4. Niet alleen een brug bouwen en denken dat het over is en het geld zal binnen stromen.
  Kijk wat er gebeurt op de Surinaamse rivier
  de Wijdenboschbrug hoe is het met de onderhoud ervan. Nu al liggen de reflectoren los en nog steeds niet gerepareerd. Denken jullie dan ook aan de obderhoud van de weg tussen albina en meerzorg. En al die kleine bruggetjes die daar tussen ligt. Met hoeveel kilo lading mag een vrachtwagen dan op die bruggen. Denk hierover na. Wat zal er gebeuren als een van die kleinere brug het begeeft. Dan heb je er ook niets aan.
  Dit lijkt meer op een huis bouwen maar jullie beginnen direkt met het dak en de fundering, en alees wat er tussen ligt zijn jullie niet vergeten maar denken gewoon het komt toch goed met ezels in het parlement bijelkaar.

  Tang Boeng.


  Maak melding

 5. Nou Suriname .mischien helemaal geen gek idee.wellicht een ondergrondse tunnel mogelijk.kijk maar Dover en Calais
  Dan kan niemand er uit gaan en wel veilig natuurlijk.
  Succes voor de postieve instelling heer Ravenswaaij


  Maak melding

 6. Bosje heeft 2 belangrijke bruggen laten bouwen,dat was niet goed volgens anti-Bosje,Wijdenbosch heeft niet gebedeld bij wie dan ook,met geleend geld werden die bruggen tot stand gebracht en tot nu nu wordt die man daarvoor op aangesproken,hij zou Suriname in schulden hebben gestoken.
  Die brug komt er niet,want met 30 miljoen zal het niet haalbaar zijn,of men moet hopen dat 2010 een andere wind laat waaien.


  Maak melding

 7. Als Bosje nog een paar jaar President was stond die brug er al, maar door domheid en achterlijkheid van Front wordt er nu pas geld uitgetrokken voor een haalbaarheidsstudie. De Fransen wilden alles bekostigen was afgesproken met Bosje in Parijs.

  Welke haalbaarheidsstudie hebben ze hiervoor nog nodig alles was al in kannen en kruiken, ook hier ruik ik weer corruptie, de Front vriendjes moeten weer geld verdienen dus willen ze eerst haalbaarheidsstudie, waarom niet de vorige studie gebruiken.


  Maak melding

 8. Deze front ezels moeten eigenlijk met hun tengels van elke brug blijven. De brug bij Carolina zijn ze al 8 jaar aan het bouwen het wil maar niet lukken, de brug over uitkijk wil ook maar niet lukken.

  Fronters zijn nou eenmaal geen bruggenbouwers.


  Maak melding

 9. ik geloof wel dat bosje nu de president zal worden en da die brug er wl komen zal. ook moeten ze de johan adolf pengel luchthaven aanpakken hoor want die is niet aangenaam in de regio. laten ze maar kijken naar st.maarten en dit eiland als voorbeeld nemen.


  Maak melding

 10. Als die respondenten nu eens eerst het artikel lazen en vervolgens het kleine beetje verstand gebruikten voor ze reageerden dan zach het forum er vast anders uit. 😆


  Maak melding

 11. Suriname grenst letterlijk aan de Europese Unie, men haalt veel te weinig uit deze unieke situatie!
  Dit is ook weer eens herkenbaar in de brugkwestie, dit is voor de huidige administratie niet 1 van de topprioriteiten, een rariteit op zich!?!

  Suriname kan de springplank worden naar Caricom, Mercosur/Mercosul en de EU als een slimme regering munt weet uit te slaan van ’s lands strategische ligging!


  Maak melding

 12. Front ga tastbare zaken uitvoeren…Gaan jullie wat doen…(dan het verkopen van baklucht of tigi puf)…..dan maar blijven kletsen als Opa’s en Oma’s over jaren ’80….maak de wegen naar de buurlanden rijbaar.

  Maar bijkans 10 jaar FRONT… e luister noh !!! jullie hebben bitter weinig uitgevoerd.


  Maak melding

 13. @ 13 Denny. Nee, dat gaan ze niet doen, want St. Maarten behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden, en daar hebben ze in Suriname een hekel aan. Alleen als de portemonnee moet worden getrokken… Maar gelijk heb je wel.


  Maak melding

 14. hallo: surinamers zijn jullie die lachman brug vergeten voor 1gulden destijd ligt nog steeds opgeslagen in nl ergens voor miljoenen euro”s hoe dan geen katte pies maar oerdom van die gasten van toen ,,,,je weet wel die kabinet van nu lachgertje tog ,en nu een brug van su naar guyana ik benne benieuwd,wordt vervolg,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


  Maak melding

 15. bosje is is in jou ogen een bruggen bouwer toch vertel ook hoe hij het heeft betaald met welke financiele construktie hij dat heeft gedaan en wat het de gehele samenleving heeft gekost.@ nummer 15 bouterse heeft laten zien hoe slim die is hij heeft laten zien hoe groot de kloof is geworden tussen de wereld en suriname onder zijn bewind en toch lees ik dat jij en velen anderen deze man weer verwelkomen in de politieke machtcentrum van suriname rara hoe hoe kan dat??..het zal jaren duren om die puinhoop van de revolutie op te ruimen


  Maak melding

 16. in plaats van bruggen…wordt het niet eens tijd voor een rechtstreekse verbinding suriname-brazilie..?! Brazilie is de economie in opkomst…!


  Maak melding

 17. de wijdenbosch brug heeft 1500 miljoen us dollar gekost..dat is betaald uit de resterende verdrag middelen + plus uit de staatskas van suriname; en wie heeft daaraan verdiend; dilep dardjoe heeft zijn cement veel duurder verkocht aan de surinaamse staat + nederlandse bedrijven hebben daar het meeste aan verdiend en nu hebben alle surinamers een leuke zondag richting commewijne en kunnen ze snel weer thuis rijden; dat is een duur prijs voor vrijheid en gelukzaligheid en dat MOETEN WIJ NIET VERGETEN; het is ons gegund….als die frans guyana brug komt bij marowijne dan is het fijn om lekker illegaal in suriname aan te komen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.