dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGrieperige Surinaamse sporters in quarantaine

Grieperige Surinaamse sporters in quarantaine

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 jun – Het nationale volleybalteam is met Mexicaanse griep teruggekeerd uit Trinidad. Dit meldt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Wat aanvankelijk gezien werd als een normale griep, blijkt serieuzer. De spelers zijn allen in quarantaine gezet.

Het gaat om ministens tien leden van het herenteam. Monsters die van hen werden afgenomen testten positief voor Mexicaanse griep. Volgens Wim Bakker, directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, is er geen reden tot paniek. De autoriteiten hebben de situatie onder controle. Toch zijn er vraagtekens bij de aanpak bij het vaststellen van gemeenschappelijke griepverschijnselen bij de sporters.

Onmiddellijk nadat hun terugkeer, bleken een aantal ziek. Dat monsters werden afgenomen duidt op een vermoeden. Toch mochten de spelers zich vrij bewegen. De kans bestaat dus dat anderen uit hun omgeving zijn besmet. Als het inderdaad om Mexicaanse griep gaat, krijgt het volleybalbezoekje aan Trinidad nog een lelijk staartje. Volgens de autoriteiten worden alle vluchten uit de Amerika’s in het oog gehouden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

Vorig artikel
Volgend artikel
3 REACTIES
 1. Ik hoorde gisteren zondag 14 juni, dokter Wim Bakker via radio Apintie nog zeggen dat de Surinaamse sporters geen Mexicaanse griep hadden.Er waren monsters opgestuurd naar een gespecialiseerde laboratorium in Frans Guyana en uit het onderzoek bleek dat het om een onschuldige griep ging.Het laboratorium in Frans Guyana heeft dus een verkeerde conclusie getrokken.De tijd is aangebroken dat Suriname gespecialiseerde apparatuur krijgt.


  Maak melding
 2. De autoriteiten geven aan alle vluchten in de gaten te houden. Dat hadden ze reeds verteld, toch komen mensen uit het buitenland hier aan met de griep en gaat men zo nonchalant om met deze zaak. In ieder geval moeten deze mensen gelijk aangeven, met wie zij contact hebben gehad. Familieleden, vrienden, kennissen etc. Ook de mensen die op dezelfde vlucht zaten moeten gelijk ook onderzocht worden. Maar ik vraag me af als de verantwoordelijken wel die intellegente bezitten om deze zaken te kunnen overzien.


  Maak melding
 3. @ rb gorissen
  “De tijd is aangebroken dat Suriname gespecialiseerde apparatuur krijgt”

  Zonder gespecialiceerd personeel kunnen nog zoveel gespecialiseerde apparatuur aanwezig zijn dan nog zal het niet helpen. Dus eerst personeel opleiden (theorie als praktijk) en bij terugkomst apparatuur reeds aanwezig om mee te werken.
  Denk je dat het zal lukken in Suriname???????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES