Suriname Looking for Gold, Finding Malaria

10

PARAMARIBO, 13 jun – Malaria radicaal aanpakken in de goudvelden van het binnenland. Dat is het doel van de campagne Looking for Gold, Finding Malaria. Het moet de grootste bestrijdingscampagne ooit worden.

Het wordt een landelijke aanpak, weliswaar met als focus het binnenland. “Daar vindt het grootste aantal besmettingen plaats”, zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Het afgelopen jaar is ruim zestig procent van alle malariagevallen geregistreerd rond de kleinschalige goudmijnen. De duizenden goudzoekers, voornamelijk Brazilianen, zijn dan ook de doelgroep.

Behalve onderzoek en behandeling, komen ook zwangerschapstesten beschikbaar. Uitgangspunt is dat malaria kan worden vastgesteld in een vroeg stadium van de zwangerschap. Dat helpt aanmerkelijk bij de behandeling en bestrijding. De Braziliaanse overheid komt in met vijfduizend testpakketten. De komende vijf jaar wordt vijf miljoen dollar gestopt in de campagne.

10 REACTIES

 1. De Braziliaanse overheid komt in met vijfduizend testpakketten. De komende vijf jaar wordt vijf miljoen dollar gestopt in de campagne.

  KIJK ZO PAK JIJ DOMKOPPEN…!!!!!

  Jij weet ook, geven en dik terug nemen.
  Miki unu tan pi.
  Tik ai luku …….no’no…you lati kaba.

  Na 10/20 jaar meer malaria dan gedacht…Maaarrrrrrrrr goud we’we weeeeeeeeeggggggggg!!!!!Sabi san e pasa mi boi.


  Maak melding

 2. sorry; er is geen geld voor mensen die illegaal ons goud leegroven in het binnenland, ons eigen inheemsen landgenoten mogen ook geen goud delven en naar hen kijkt de tele.2 cheap president venetiaan ook niet naar. dus waarom moet de surinaamse gemeenschap weer opdraaien voor de gezondheid van de illegalen in suriname.. koopt met dat geld liever schoolboeken voor de scholen in het binnenland of betaal de leerkrachten die in het binnenland onderwijs geven, dan dat je het aan mensen besteed die daar geen recht op hebben…


  Maak melding

 3. Waar slaat dit onderwerp nou weer op?

  Wat heeft het voorkomen van malaria in de binnenlanden van Suriname nou te maken met het zoeken naar goud?

  Malaria is een vast gegeven in bepaalde gebieden van ons tropisch land. Iedereen dient zich te houden aan de malaria discipline en ernaar te handelen. Klamboe, klamboe, klamboe is de boodschap.

  Overigens dient de overheid zich in te laten in situaties waarbij arbeiders systematisch worden gedrogeerd om haast dag en nacht met schijnwerpers en al in die vieze stilstaand waterputten te staan. De mens raakt uitgeput en heeft dan geen controle meer over zichzelve.


  Maak melding

 4. mijn condoleance gaat naar de familie ,vrienden en alle sympathisanten van de ndp.

  te jong , maar de heer hebben je ziel.

  rust zacht brada , waka boeng

  ik heb verder geen woorden meer


  Maak melding

 5. Du jij wil het Surinaams volk gek maken met het nu 27 jarig onderzoek naar dec 82.

  de doden hebben nog steeds niet gesproken.

  En als de overheid van Suriname alles nalaat ten kostte van dec 82, laan de Amerikanen dan maar komen.

  Het is toch tot mei 2010 uitverkoop in onze Surinaamse bacove winkel.


  Maak melding

 6. Over goud gesproken. Wie weet hoe je erachter kan komen of een gouden Suri sieraad nepgoud, of echt is, als er niks op staat?

  Is men in Suriname niet verplicht om het goud karaat, in Suri gouden sieraden te zetten?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.