Dagvaarding proces Decembermoorden vernietigd

13

PARAMARIBO, 13 jun – De dagvaarding van een verdachte in het proces rond de Decembermoorden is vernietigd. Volgens de Krijgsraad is de dagvaarding onrechtmatig afgegeven. De verdachte, oud-militair Ruben Rozendaal en één van de leiders van de coup van 1980, kon niet worden verhoord.

De verdediging had om vernietiging gevraagd van de dagvaarding. Die was aan de advocaat afgegeven in plaats van aan de verdachte zelf. “Het is geen kwestie van traineren. Mijn cliënt stond in zijn recht”, zegt advocaat Anand Sewcharan. Behalve Rozendaal moesten nog vijf andere verdachten voor de raad verschijnen. In één geval bleek een opgeroepen getuige inmiddels overleden te zijn.

Volgens de vervolging zou volstaan kunnen worden met het proces-verbaal van het politieverhoor. De verdediging vindt dat verslag weinig substantieel. De Krijgsraad neemt op de volgende zitting een besluit. In een ander geval bleken twee getuigen zich in het buitenland te bevinden. De vervolging wil proberen hen naar Suriname te halen. Het verhoor moet op een van de volgende zittingen kunnen plaatsvinden.

13 REACTIES

 1. Men is heel ijverig…maar laten wij eerlijk zijn.
  Als men ook net zoveel tijd stopt in zaken om het land op te bouwen.
  Dan was Su. nu een paradijs.
  Men is puur bezig land en volk op een achterstand te zetten.(volk dom maken, zelfs achterlijk)

  Met rechter of rechtszaken heb ik nergens op de wereld mensen gezien die daarmee een land in vooruitgang hebben gebracht.

  Waarmee zijn ze daar in Su. mee bezig.????.

  WORTEL EN TAK unu SABIE !!!!


  Maak melding

 2. zolang het nodig is nummer 1
  het is de plicht van iedere beschaafde samenleving om de schuldigen van deze slachtpatij ter verantwoording te roepen en te berechten als je als land dit niet doet geeft je een verkeerde signaal richting jou samenleving onderschat dat niet . het is barbaars om mensen op verdenking op te pakken martelen folteren om later magazijnen van een uzi-pistoolmitrailleur leeg te schieten op onze landgenoten die hun burger plicht deden opkomen voor vrijheid en democratie en mensenrechten .


  Maak melding

 3. zolang het nodig is nummer 1
  het is de plicht van iedere beschaafde samenleving om de schuldigen van deze slachtpatij ter verantwoording te roepen en te berechten als je als land dit niet doet geeft je een verkeerde signaal richting jou samenleving onderschat dat niet . het is barbaars om mensen op verdenking op te pakken martelen folteren om later magazijnen van een uzi-pistoolmitrailleur leeg te schieten op onze landgenoten die hun burger plicht deden opkomen voor vrijheid en democratie en mensenrechten .

  DU

  Du.domkop jij. De wereld is nu 100 keer sneller dan die heledomkopperij van jouw.
  mensenrechten, democratie blijven roepen maar mensen worden gewoon onthoofd anno 2009.

  Familie berooft eigen fam bedrijf maar anderen krijgen de schuld…..waar is jouw verstand..in de jaren ’80 ..ik zeg je 100.

  Ik hoor opdit moment zelf zij, van mond vol Democratie smeken om militairen…bij bruggen naar binnenland of andere districten.

  Wie loopt nu dan te liegen wie loopt te bedriegen wie is huichelaar.


  Maak melding

 4. Het land is echt naar de klote geholpen door idiote nationalisten. Het is beter het land terug te geven aan Holland want we hebben jaren gescholden op de Hollanders maar wie buit het land nu uit??? Kijk maar naar de diklip venetiaan die aambeien heeft op zijn lippen hij verkoopt het land voor een appel en ei die kloothommel.


  Maak melding

 5. 8 dec ’82- deç ’09

  Lieve DU,

  Het relaas van 27 jaar wachten op wet en recht, is dat er Nu, 27 jaar na dec 82 geen sprake is van een goed voorbereidde rechtsprocedure van de rechters, die door du en de andere tweedrachtzaaiende electoraten zijn aangesteld.

  Na 27 jaar wachten als Surinaams volk op recht en wet van een wat nu blijkt buitengewone ordinaire manier van rechtsgang in de Republiek Suriname betreft 8 dec ’82,ziet het volk voor de zoveelste keer dat Nu de mensen die wet en recht moeten uitvoeren, het NIET zo nauw nemen(zich niets van aantrekken),van officiele papieren.(hoe kunnen we spreken van een objectieve rechtsgang DU?. en ondertussen boezemen jij en je vandalistische erudieten clupje het Surinaams volk angst,pasiviteit en andere mislukte vaardigheden in.

  Weet je wat het Surinaams volk van jullie hoogmoedige,arrogante, tweedrachtzaaiende,alleenheersende, niet aan het Surinaamsvolk denkende,maatschappij dodende Surinaamse electoraten wil?

  Gaan jullie alstublieft naar de noordpool, om in verkoelde toestand nog weer 27 jaar uit te trekken om deze Nu verdoezelde rechtsgang dec82 te bespreken en in de volgende generatie terug te komen , met een gedegen en goed voorbereidt onderzoek dec 82,straks,later is deze kwestie dan 54 jaar bezig.


  Maak melding

 6. Du en alle electoraten die in Holland huicelpolitiek hebben bedreven,eduactie is bij jullie gebleken,de weg te zijn naar nog meer verstand maar geen wijsheid.

  vechten, leugens bijplakken, witte mensen vooral bang maken en positie hoger in 1 ste/2de kamer in Holland.Dat is toch na 27 jaar jullie joepie voor het Surinaamsvolk.
  En toch de gore moed hebben om alle misstanden nu toe te schrijven aandec 82.

  Jullie streven echt wel je doelen voorbij.

  Du luister naar skyradio.sr ,dan zal je zelf horen hoe geboefte ratten in een val klinken als ze soms spetteren.


  Maak melding

 7. in het nederlands zegt men wie zijn zelf niet kietelt doet een andere dat niet.spring maar lekker van de hak op de tak en denk maar dat jou reaktie inhoud hebben of intersant zijn je komt jou zelf wel tegen.het is leuk om te zien hoe een spookambtenaar achter een microfoon kruipt om het volk zand in de ogen te strooien en sterker nog hij kiest de kant van de moordenaar van zijn colega journalisten deze man staat op de loonlijst van de ndp.


  Maak melding

 8. Sranang Mang.
  Unite, dat is de enige uitweg om te overleven in deze barre wereld.
  Laten we naar de toekomst kijken en ons mooie
  land opbouwen en er een sterke natie van maken.
  Nengre , koellie , jampa’s , we zijn Surinamers. Please , laat je hart spreken in plaats van haat.


  Maak melding

 9. hoe dat ook ze moeten de schuldige berechten.
  dat is mijn mening.bouta moet de bak in.gilds heeft toch ook een proces gehad.moordenaars moet je berechten en wat die dronke advocaat zegt moeten ze niet serieus nemen.hij toch een alcoholist niet niet weet wat hij zegt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.