Conferentie Vereniging Surinaamse Studenten A’dam

5

De Vereniging Surinaamse Studenten Amsterdam (VSSA) organiseert op 27 juni 2009 een conferentie getiteld ‘Go Global! Verleg je grenzen…’. De conferentie is bedoeld voor studenten en gaat over verschillende thema’s die samenhangen met internationalisering: internationale carrière, internationaal studeren en internationalisering op de Nederlandse werkvloer. Op het programma staan verschillende interessante sprekers en workshops, de Global Village, een debat en een overheerlijke borrel. Onder andere John Leerdam, Kathleen Ferrier en Herman Bolhaar zullen hun opwachting maken.

De wereld waarin we leven verandert constant en de globalisering neemt toe. Studenten komen in toenemende mate in een internationale en interculturele werkomgeving terecht. Hierin moeten studenten niet alleen het vak beheersen, ze moeten er ook in kunnen bewegen. Het opdoen van nieuwe indrukken, het verbreden van de horizon en het kennismaken met andere culturen is essentieel om je als student voor te bereiden op een rol in de toekomstige maatschappij.

Bij studenten bestaat een heel positief beeld over een internationale carrière. Echter, van de 62% van de studenten die een internationale carrière ambieert, gaat in werkelijkheid maar 2% naar het buitenland. Volgens het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) komt dit doordat er weinig kennis in huis is om je te ontwikkelen in een internationale werkomgeving.

Bedrijven oriënteren zich ook steeds meer op de internationale markt. Nederlandse professionals kunnen zich opmaken voor concurrentie van hoogopgeleide buitenlanders. Door de stijgende vraag op de arbeidsmarkt werven managers steeds vaker over de grenzen, waar zij veel gemotiveerde, gekwalificeerde en in sommige gevallen goedkopere alternatieven vinden. Vooral de houding tegenover (hoogopgeleide)werknemers uit het buitenland is over het algemeen positief. Door de afname van de beroepsbevolking is het noodzakelijk om buitenlandse werknemers aan te trekken. Naast het feit dat er onvoldoende aanbod is in Nederland zelf, heeft het aantrekken van buitenlandse werknemers een positief effect op de internationale positie van Nederland.

Vanwege deze ontwikkelingen is er gekozen voor het conferentiethema: “Go Global”. VSSA wil een bijdrage leveren door studenten van diverse achtergrond en bedrijfsleven,overheid, verenigingen, politiek en maatschappelijke instanties bij elkaar te brengen.

Wanneer: Zaterdag 27 juni 2009
Tijdstip: 10:00 uur – 18:00 uur
Waar: Hotel Arena, ’s-Gravesandestraat 51, 1092 AA, Amsterdam
Toegang: Gratis
Meer info en aanmelden: www.vssaconferentie.nl

5 REACTIES

 1. Ik ben verbijsterd over de inhoud van de conferentie. Eigenlijk weet ik niet waar te beginnen. De conferentie heeft zoveel van het Surinaams probleem in een. Het maakt duidelijk waar de schoen wringt.

  Een Surinaamse club die het ‘Go Global think Global’ verhaal vanuit een Nederlands perspectief gaat benaderen. Geen wonder dat Plasterk vorig jaar zo lovend was.

  Let wel op dat velen van deze studenten hier zijn op kosten van de Surinaamse belasting betaler. Met een beetje pech komen er vanaf volgend jaar nog meer met een nog groter investeringsbudget op zak(Surinaamse studiefinanciering).

  Het constante ontwikkelingsprobleem waar wij in Suriname al eeuwen mee te maken hebben ontwaakt zich als opgemerkt word ‘de houding tegenover (hoogopgeleide)werknemers uit het buitenland is over het algemeen positief’. Want natuurlijk zullen zij dat doen omdat het een levens ader voor het voortbestaan van hun maatschappij(de Nederlandse) is.

  Het zou de VSSA sieren als zij net zo als toen de Japanners, Chinezen, Indiërs, Brazilianen, Venezolanen, Argentijnen op zoek gingen naar een krachtige ontwikkelingsvisie voor het land Suriname en daarmee de burgers van Suriname.

  ‘Go Global! Verleg je grenzen…’is een prima ding, alleen is het weer zo’n wereld beweging dat niet iets is dat je zonder meer moet benaderen.

  Suriname heeft juist op deze momenten van relatieve vooruitgang zijn menselijkkapitaal nodig om definitief door te kunnen breken. Er liggen vele ontwikkelingsvraagstukken op tafel en plannen die op uitvoering wachten. Laten die visionairs onder ons nu spreken.

  Odi
  Bifo


  Maak melding

 2. Elk land/overheid/regering dat als leidraad :
  1. een vage visie heeft
  2. niet slagvaardig is naar zijn volk
  3. niet instaat is zijn volk te motiveren en te inspireren en o.a de positie van het volk niet verbetert,zal verliezen van het wegtrekken van menskracht/kader uit dat land (globalisatie).


  Maak melding

 3. Globalisatie is ook concurentie tussen de verschillende landen.

  Hoe hou ik mijn kader in huis, hoe hou ik mijn maatschappij gezond,hoe lok ik kader naar mijn land om mijn hoger doel op welk niveau te bereiken,met welke bondgenoten ga ik in de wereld samenwerken, zodat er met beleid op elkaarsbehoeften ingespeld kan worden.

  Globalisatie geeft mensen vrijheid.hoe gaan landen om met dat verworven recht.


  Maak melding

 4. velen vragen en zeker ook velen antwoorden dat er beleid gemaakt moet worden om kennis naar suriname te lokken staat voor mij vast en er moet ook goede financiele plaatje worden gemaakt over wat het allemaal gaat kosten het moet aantrekkelijk worden gemaakt in het verleden was men bang voor kennis omdat ze mondig zijn daarom zijn ook in de jaren 80 gedood toenmalige militaire bewind om die redenen hebben veel goede kaders het land verlaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.