Indianen uit Suriname naar Leiden

3

Wie altijd al geïnteresseerd was in indianen uit het Braziliaanse Amazonewoud, kan op 19 juni in Museum Volkenkunde in Leiden meer te weten komen over hun cultuur. Negen indianen van vier indiaanse volkeren maken dan tevens kennis met Europa. Op zaterdag 27 juni komt ook een klein aantal indianen uit Suriname naar Leiden.

De groep jonge en oude indianen laat met behulp van een tolk door henzelf gemaakte voorwerpen zien, samen met een ceremonie van muziek, dans en lichaamsbeschilderingen. De indianen bekijken niet alleen de Braziliaanse collecties maar vullen deze ook aan met door henzelf gemaakte hedendaagse objecten.

,,Voor het eerst in de geschiedenis geven de Europese musea de controle uit handen; ze laten de keuze van de te verzamelen objecten over aan de indianen zelf”, aldus het museum. Het Leidse museum is een van de vier Europese musea die vertegenwoordigers van vier inheemse volken hebben uitgenodigd om hun museum te bezoeken.

3 REACTIES

  1. vergeet niet met ze mee te lopen we zijn niet in suriname waar je je kan verstoppen herinner ze om du niet voorbij te lopen du heeft genoeg bier voor ze thuis liggen ze zijn nog niet dronken jij wel kleine bek kunstbek gostampu muis
    Glenny


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.