Politieteam onderzoekt moorden Surinaamse zwervers

14

PARAMARIBO, 11jun – Een speciaal team van rechercheurs is belast met het onderzoek naar moordaanslagen op zwervers. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het team moet zo nauwkeurig mogelijk te werk gaan. Geen mogelijkheid mag onbenut worden gelaten om klaarheid te brengen.

Dat betekent onder meer de contacten intensiveren met het publiek. “’Ik heb gevraagd samen te werken met instituten als het Psychiatrisch Centrum Suriname, het ministerie van Volksgezondheid en buurtorganisaties. Veelal komen de oplossingen vanuit die invalshoeken”, zegt Santokhi. Aanwijzingen uit de samenleving zijn hard nodig. Door samen te werken met anderen kunnen zijn die eerder te verkrijgen.

Dat lijkt hard nodig, omdat tot nog toe niemand is berecht. “We hadden wel enkele verdachten aangehouden, maar die zijn weer vrijgelaten. Enkelen zijn naar het buitenland vertrokken”, aldus Santokhi. Vooral de laatste moordaanslag, waarbij het slachtoffer werd onthoofd, heeft aandacht getrokken. “We horen van alles, dat andere zwervers het gedaan hebben of occultisme. Wat ook het motief is geweest, de zaak moet worden opgelost.”

14 REACTIES

 1. Veel zwervers veroorzaken ongewenst overlast, in het centrum en omgeving en vallen alles en iedereen lastig. Soms bedreigd. Gevolg van dit feit is dat mensen er niet meer komen. Winkeliers, klanten en toeristen zijn hiervan de dupe. De regering doet er niks aan.

  Dit zou mischien ook een reden kunnen zijn waarom de zwervers opgeruimd worden. Het moet niet kunnen maar verplaats je in de mensen die er dagelijks mee te maken hebben.
  De een zijn dood de ander zijn brood.

  Hoewel het niet moet kunnen ben ik van mening dat deze opruimingen door vele gedupeerden niet erg gevonden wordt.

  Oorzaak zou ook van een heel ander richting kunnen komen. Het is gewoon gissen. Voor het occultisme is een zwerver ook een makkelijker prooi als een normaal iemand.


  Maak melding

 2. Nou zeg paagal,ben je nou een mens of???
  In Nederland zijn er ook veel zwervers die bedelen,ik noem het niet mensen lastig vallen,worden die ook vermoord?In India barst het van de zwervers,,ik noem dit ook niet mensen lastig vallen,worden die ook vermoord?Wat je daar allemaal opnoemt zuig je gewoon uit je duim,ik zit veel in Suriname en heb niet gemerkt dat ze zo een last zijn,overdrijven is ook een bezigheid.Ik hoop niet dat jij ooit naar India gaat,want dan val je terplekke neer,van al die zwervers.

  Dit moet uit je zelf komen ,het zit in je geen medeleven met je medemens,wat verachtelijk van je.

  Ook zwervers zijn mensen,ze niet niet zomaar zwervers geworden.Blij te lezen dat er een politie team wordt ingezet om de daders te pakken.


  Maak melding

 3. An de minister zijn harde werken ligt het echt niet.
  Deze minister werkt tot het einde en dat is ballen, al heb ik moeite met sommige relatie die opmerkelijk zijn en sommige doofpotzaken,desondanks buigt hij niet voor roepende,maar hij werkt.

  andersvoelenden dan voelen voor minister shantokhie, zijn daden in het recht trekken, wat helemaal skots en scheef is gaan groeien in de maatschappij komt goedopgang.

  Als blijkt dat de minister een tong heeft als een das, welke wet en recht gaat er worden toegepast? die ene van Bouterse 27 jaar na dec ’82 of die van Gilds sneller recht?


  Maak melding

 4. Xander waarom haal je India erbij. Ik zeg toch ook niks over hoe gezellig het in Afrika is.

  Wat heeft India nou te maken met de zwervers van Suriname. Je weet niet hoe intimiderend de zwervers kunnen zijn, als je het niet meemaakt. Ga een keertje in de palmentuin en waterkant lopen in de avond. Dan zul je mischien begrijpen. Waar ik ook bijna ben beroofd. Oja ga in je eentje als je gaat.

  Veel succes daar.


  Maak melding

 5. De moordenaar(s)zal/zullen nooit gepakt worden want chandrika weet heus wel in welke
  hoek die moet zoeken maar na al die moorden is er tot heden nog geen moordenaar(s) gepakt
  Dat praatje van chandrika dat hij er alles aan zal doen om de moordenaar(s)te pakken is al meer dan tien keer geuit.


  Maak melding

 6. waneer word er een onderzoek gedaan naar de dood van een aantal militairen die zogenaamd door zonnesteek zijn dood gegaan in de jaren 80 ??….


  Maak melding

 7. An de minister zijn harde werken ligt het echt niet.
  Deze minister werkt tot het einde en dat is ballen, al heb ik moeite met sommige relatie die opmerkelijk zijn en sommige doofpotzaken,desondanks buigt hij niet voor roepende,maar hij werkt…..Is dat zo !!!!mi sabi tra torie aiboi…..VELEN KENNEN HEM ALS SCHURK.


  Maak melding

 8. Paagal, jij zet de zwervers in Suriname neer als monsters,wel in India is nog erger ik kan het weten want heb er 6 maanden vertoeft,en met Afrika heb ik niets van doen dus je mag zeggen wat je wilt over Afrika het deert me niet.Ik ben vaak in Suriname en heb nog nooit meegemaakt dat ik belaagd werd door de zwervers, ze vragen alleen maar om geld en dat geef ik ze.Als ik in Suriname ben loop ik altijd door de Palmentuin het enige wat ik zie is dat de zwervers liggen te dutten in de hutjes.Ben ook heel veel aan de waterkant die zwervers lopen er rond en bedelen helemaal niet op een irritante wijze,men geeft ze of geeft ze niet.
  Als je in Nederland woont,moet je weten dat er hier ook zwervers rond dolen bij de stations en in de winkelcentra moeten die ook opgeruimd worden?
  Nogmaals jij bent een verachtelijke individu,zal me niet verbazen als jij ook in de `opruimingsdienst` zit.
  Ik kan me niet indenken dat een mens zo over een ander mens denkt,die om wat voor reden dan ook in het zwervers bestaan is terecht gekomen.


  Maak melding

 9. Tjoebeloep @ 8 joe e go inie a schijn beweging.

  Als de minister nu vast begint met zaken op orde stellen,dan kan het Megablok zijn beleid evalueren,bijstellen of handhaven als blijkt dat sommige acties van schurk shantokie,zoals jij hem noemt, doelmatig zijn.

  Als vlijtige liesje mag hij vast voorwerk doen. Dat is samenwerking.

  A wroko no moesoe hebie djie oenoe. Snap je!
  Sa joe no mang mekie boeng, no broko ing.


  Maak melding

 10. Du, het ligt aan jou hoe daadkrachtig je bent in je handelen?
  Als de zonnesteek doden voor jou een vraag zijn, is het voor de zonnesteek doden een weet.
  breng de zaak voor een mensenrechten comissie,jij hebt toch topsecret informatie.
  Dan zet jij je haat toch zonder dat je wilt,om in iets positief.
  Jij wil alles toch met wraak oplossen.
  ik wil meer details van je horen.Vandalistische electoraat met een Surinaamse achtergrond.


  Maak melding

 11. He tokkie,

  Hoe zit het met die zgn elite jongeren die als hobby hadden zwervers doodkappen, zitten die nog vast of zitten ze alweer lekker thuis.

  Wie deze geboren leugenaar wil geloven mag, bij mij heeft hij totaal afgedaan.

  Ik wacht op de volgende minister van Justitie.


  Maak melding

 12. waarom onderzoeken ze de moorden op die militairen van de jaren tachtig niet?die zogenaamd waren doodgeschoten op de vlucht,willen ze die moorden op die zwervers gaan oplossen
  laat me niet lachen zeg.wat een corupte bende daar.
  maar wat wil je met zo een president,het word hoog tijd dat deze man plaats moet maken voor een ander pres,en dan kan bouta
  zijn straf komen uitzitten in nederland,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.