OM Suriname mag Gilds elk moment aanhouden

12

PARAMARIBO, 11 jun – Oud-minister Siegfried Gilds kan elk moment worden aangehouden door het Openbaar Ministerie. De rechter heeft het verzoek afgewezen tot opschorting van zijn strafvonnis. Volgens het OM is aanhouding een kwestie van tijd.

Officier van Justitie Garcia Paragsingh denkt dat het “binnenkort” al zover kan zijn. Gilds krijgt hooguit nog wat ruimte om zijn privé zaken in orde te maken. Onder meer moet het voorzitterschap van de Surinaamse Partij van de Arbeid worden overgedragen. De partij houdt pas over ruim een week bestuursverkiezingen. De vraag is of het OM nog zo lang wil wachten.

Waarschijnlijk wordt Gilds de mogelijkheid gelaten zich zelf aan te melden. Eerder verschafte de rechter al toestemming tot aanhouding. Gilds’ advocaten staken er een stokje voor door een kortgeding aan te spannen. De bedoeling was het vonnis op te schorten tot aan het hoger beroep toe. Gilds moet een jaar brommen wegens deelname aan witwaspraktijken. Ook wordt hij gestraft voor het willen omkopen van een getuige.

12 REACTIES

 1. Hier wordt weer gesjoemeld met de rechtsstaat Suriname. De man is veroordeeld en dient zijn straf uit te zitten. Wat is daar zo moeilijk aan? Het overdragen van het voorzitterschap van de SPA behoort niet tot privezaken. Daar dient binnen het SPA een oplossing voor gevonden te worden. Hij is ex-minister en ex-voorzitter van een politieke partij. So what? Eerbiedig nou eens de wet. Dat de man even de tijd wordt gegund om een koffer met een paar onderbroeken en een tandenborstel in te pakken, oke, maar dat duurt een paar minuten. Gewoon oppakken. Verder niets. En zijn verdedigers meteen meenemen.


  Maak melding

 2. en waarom kan mr bouterse niet aangehouden worden voor zn moorden.rare politieke spelletjes.geef gilds een fikkse boete of zo en huisarest.andere leden van het cabinet daar hoor je niks van .doofpot


  Maak melding

 3. Gilds schijnt heel veel geld verdiend te hebben met het witwassen van duister geld.
  Zou het niet veel beter zijn om hem KAAL TE PLUKKEN al zijn bezittingen onteigenen?
  Dan hoef hij voor mij niet de gevangenis in (kost immers alleen maar geld).
  Nu kan de staat Suriname haar kas met vele miljoenen spekken.


  Maak melding

 4. De mensen hebben het moeilijk genoeg in dit land. Denk je nou werkelijk dat de have nots malen om een mislukte politikus?

  Op 250510 zullen wij in konkreto zien om wie zij daadwerkelijk malen!

  Velen zijn de overleggingen der mensen, maar de raad des Here, die zal bestaan!

  Alle troeven zijn uitgespeeld. Tegenover elke leugen bestaat er maar 1 waarheid!

  Time will tell!


  Maak melding

 5. Sommigen houden de schijn op als zou Gilds de grootste crimineel zijn, die hier in dit land rondloopt.

  Wij die hier wonen en werken weten wel beter.

  Maar wij kijken met geduld en volharding how long deze komedie nog zal voortduren.


  Maak melding

 6. Jan je heb helemaal gelijk. nr. 3

  Geld criminelen zouden inderdaad kaalgeplukt moeten worden. Is een veel beter oplossing en levert ook nog wat op.

  Trek na hoe iemand nou aan een jeep van 20 a 40 duizend euro kan komen, grond van een half miljoen, huizen van een miljoen enz. enz. enz.

  Met die salarissen van Suriname zal dit nooit kunnnen gebeuren. Dus is het op een ander manier gebeurt.

  Laat die mensen boetes en belasting betalen in ruil voor hun criminele aktiviteiten.


  Maak melding

 7. @ 2 Oema, ik zal je vertellen: het volk,jij en ik neem maar aan dat je Surinaamse ben en ik wachten al 27 jaar na dec 82, op een objectieve rechtuitspraak, ongeacht wie er Toen of Nu zouden naar santa boma zouden gaan.

  wij aanhangers van de NDP zijn ons er van bewust dat we niet met z’n allen bijvoorbeeld in de gevangenis kunnen of konden gaan dus zijn wij al 27 jaar gewend aan de op offerings rol van de verantwoordelijke militair Toen,in de nu 27 jaar verdoezelde kwestie, waar ik het gevoel bij krijg dat de goede en de slechten veel inbreng hebben in hun perceptie door dat elkaars wraakbehoefte is ontnomen en 27 jaar na dato een skale van onaangename streken die een ojectieve rechtsgang in de weg staan.

  Het cultuurbesef, het geloof in eigen kunnen en daadkracht,volk inspireren ,volk motiveren dat door surin nederland als dom en als passieve inboorlingen worden bestempeld,die doelstellingen o.a inspireren en motiveren mij, om de club NDP aan te hangen.

  Het ontbreken van de achtergebleven grote van het gebeuren dec ’82,aan ideeen voor vreedzame alternatieven om als vol weer door die ddeur te gaan motiveert mij niet.

  Luister naar skyradio.sr om 19.00 ned. tijd en hoor wat er door wraak met het beleid van Suriname is gesteld.
  Want we wachten op berechting, de gene die recht en wet moeten uitvoeren verwisselen al 27 jaar lang en wij achterban zijn ondertussen het dialogeren verleerd en vinden oog om oog tand om tand belangrijker.

  De ene partij wil de ander niet zien of ruiken vanwege dec’82 en ondertussen breekt er een 8 december op de toekomst van Suriname de kinderen.


  Maak melding

 8. Gilds had dit moeten weten.
  Kijk in de hele wereld om je heen hoe mensen die hun geld in het duister verdienen zich gedragen, geen graantje spijt,integendeel ef joe no loekoe boeng de e kirie joe.

  Als dat waarneemt ben je bijna niet geneigd er te lang stil te blijven hangen en niet als recht al is uitgesproken hem nog meer veroordelen.

  Kijk meneer Bouterse is in Suriname nog niet veroordeeld dus in die zin kan iedereen die banabong vast bemesten.
  In het buitenland wel, maar daar moeten jullie meer peter R de Vries kijken.
  en trouwens het motiveert om als internationale verdachte, met Amerika als hoofdopsspoorde, toch 27 jaar in een staat te wonen waar een overheid er belang bij heeft een verdachte te laten lopen .

  recht en wet heeft gesproken over meneer Gilds,over uit en sluit.

  Nu hopen op snelrecht met Amerikaanse interventie op Bouterse.


  Maak melding

 9. Ik ben het volkomen eens dat er tegenover elke LEUGEN maar één waarheid is , maar de vraag is welke waarheid geloof jij ?.
  als jij daar een eerlijke en oprechte antwoord geeft dan ben je een man.


  Maak melding

 10. Het zou Suriname sieren als vanaf dit moment ook ALLE andere veroordeelden de gelegenheid geboden wordt om eerst privé zaken in orde te maken alvorens het OM tot het tenuitvoerleggen van een vonnis over gaat.
  Als het naar tingifisi meurt,is het ook tingifisi


  Maak melding

 11. Hare Balesar, toe Kaha hai.
  Mensen, mensen. Balesar is toch al veroordeeld, waarom loopt die nog rond. Kan iemand dat mijn vertellen of is ons zero toleranceman selectief tolerant.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.