Medische troepen VS strijken in Suriname neer

8

PARAMARIBO/GRONINGEN, 9 jun – De komende dagen is het district Saramacca het decor voor de zoveelste oefening van medisch personeel van het Amerikaanse leger. Deze uiting van samenwerking op defensiegebied legt de lokale bevolking geen windeieren. “Ik ben blij, ja, mijn ogen, mijn gebit, ik laat alles nazien”, zegt de 27-jarige Radjender.

Hij mag dat inderdaad. Alles laten nazien. Het is nog gratis ook. “We zijn hier neergestreken om de mensen te helpen. We worden er beter van, we verwachten dat ook zij dat worden”, zegt de Amerikaanse ambassadeur Lisa Schhreiber-Hughes. De Amerikanen zullen een week lang onderzoeken, behandelen en medicamenten verstrekken. Het moet hun noodmanagement verbeteren.

Dat is precies de bedoeling van Medrete. Dit Amerikaanse trainingsprogramma moet legerpersoneel scherp houden voor hulpverlening in rampgebied. Suriname is al enkele keren bezocht. In Paramaribo en in het binnenland konden burgers genieten van de voorzieningen. “Niet dat wij dat niet kunnen bieden. Maar het is een goed aanvulling, die wij niet zullen afslaan”, zegt minister Ivan Fernald van Defensie.

8 REACTIES

 1. Laten ze gelijk ook die koppensneller (s) zoeken!
  Anders is het gedaan met de toerisme in Suriname.
  Wie, wil nu met vankantie naar een land, waar koppensnellers ‘vrij’ hun gang kunnen gaan?


  Maak melding

 2. “We worden er beter van, we verwachten dat ook zij dat worden, zegt de Amerikaanse ambassadeur Lisa Schhreiber-Hughes.”

  Ja! De hulp is niet gratis.
  De amerikanen nemen ook DNA
  materiaal mee.

  Weg met de mensenrechten schenders!


  Maak melding

 3. En straks breken er mysterieuze ziekten uit in Suriname. De kapucijneraapjes hebben ze al. Vanwaar ineens al die interesse?

  Krijgen we straks met een, Surinaamsegriep te maken of een of andere besmettelijke ziekte?
  In Barbados heerst er al een mysterieuse astma epidemie.


  Maak melding

 4. Ivan Fernald, je moet schamen met de uitspraak: “Niet dat wij dat niet kunnen bieden. Maar het is een goed aanvulling, die wij niet zullen afslaan”. Mensen krijgen pas een goede behandeling als een dikke portemonee hebben en de rest maar stikken. Er is in Suriname nog steeds een 1e, 2e en 3e klas ziektekostenverzekering en waarvoor is dat……….Welterusten


  Maak melding

 5. Alle hulp is goed alle hulp is geweldig… ..maar wanneer gaan wij het zelf doen.
  Zo creër jij zwervers bedelaars.

  WEET FRONT NIKS VAN ZELF DOEN….OF WETEN ZIJ NOG STEEDS….MAAR…. EEN DING MET WORTEL EN TAK ELKAAR VERNIETIGEN.


  Maak melding

 6. Yvox, van sommige middelen ga je hallucineren, wist je dat? Je reactie is volkomen paranoide. Als STRAKS de hemel naar beneden komt hebben we allemaal een blauwe pet. STRAKS krijgen we een Surinaamse griep, alsof we die al niet hebben. En is die astma-epidemie op Barbados een gevolg van de medische hulp van de Amerikanen? Als jij eens wist wat er in Suriname allemaal ingeademd wordt door de ondeskundige en onverschillige leefwijze van de bevolking, dat schrik je. Maar ga jij maar lekker met je kwik zitten spelen in het binnenland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.