Verfilming roman van Clark Accord

4

De Nederlandse productiemaatschappij IdtV Film heeft de rechten verworven van de roman ‘Koningin van Paramaribo‘ van de Surinaams-Nederlandse schrijver Clark Accord. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. Scenariste Jacqueline Epskamp (Stellenbosch) bewerkt het boek momenteel tot film.

Koningin van Paramaribo vertelt over de Surinaamse prostituee Maxi die met haar inkomsten vele gezinnen onderhoudt en kinderen naar school stuurt, in de hoop daarmee aanzien en respect te verwerven. Deze nobele doelstelling brengt haar zelf weinig goeds. Maar door haar steun zullen verschillende kinderen wel uitgroeien tot belangrijke politieke machthebbers van de nieuwe Republiek Suriname.

Het is de bedoeling dat Ben Sombogaart, die eerder onder meer De Tweeling en Bride Flight maakte, de verfilming gaat regisseren. Het boek werd eerder al bewerkt tot toneelstuk. Acteurs zijn nog niet bekend.

4 REACTIES

  1. Ik hoop wel, dat deze scenariste geen stomme surinaamse stereotypen gaat neerzetten, zoals soms het geval. En dat durven ze dan ook nog kunst te noemen.


    Maak melding

  2. Suri het ligt bij de mensen die de rol aannemen, als je inspraak heb op de rol en je vind het te steriotyperend dan onderhandel je tot je het naar jou wens heb afgezwakt.
    Want geld stinkt niet, maar je moet het niet verdienen met een emotionele blokkade.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.