dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname, Nederland voor mensenrechtencommissie

Suriname, Nederland voor mensenrechtencommissie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 jun – Suriname en Nederland moeten zich verantwoorden bij de Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties, VN. Activist Mahin Jankie heeft beide landen aangeklaagd voor het schenden van mensenrechten. Aanleiding is het niet naleven van de Toescheidingsovereenkomst.

Dat Nederlanders van Surinaamse origine niet de behandeling krijgen waar ze aanspraak op maken, wordt ook Den Haag aangerekend. “We hebben gekozen voor de VN en niet voor het Europees Hof of de Organisatie van Amerikaanse Staten. Bij de VN kun je zowel Nederland als Suriname aanklagen”, zegt Jankie tegenover de Ware Tijd. Suriname leeft e overeenkomst uit 1975 sowieso niet na.

Nederlanders van Surinaamse afkomst worden onder meer behandeld als buitenlanders. Volgens de overeenkomst moet deze groep als Surinaams staatsburger bejegend worden. Dat betekent ook mogen deelnemen aan algemene verkiezingen. Dat het toch niet gebeurt, zou ook de schuld zijn van Nederland. Er wordt te weinig druk uitgeoefend op Paramaribo. “Beide landen moeten nu met de billen bloot”, aldus Jankie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Meneer jankhie,hoe lang moeten we wachten voordat we een uitkomst hebben?????!!!!!!!!

  Ik wil graag stemmen ??!!!!! in mei 2010 vanuit holland om die elctoraten die hielen likken een poepje te laten ruiken.


  Maak melding
 2. Een goede zaak, want het werd immers tijd dat beide landen tot de orde worden geroepen
  Hopelijk dat de zaak van de TO nog voor de verkiezing van mei 2010 dient, want met het verworven stemrecht die de Sur/Nederlander onterecht ontnomen is komt er een nieuwe politieke partij.

  Er hoort een frisse wind door Surinaamse politiek te waaien en daarvoor zal een partij als de Nationale Unie van de heer Jankie ervoor zorgen. Onze rechten volgens de TO mogen niet vertrapt worden. Dus ik roep alle Surinaamse Nederlanders al bij voorbaat op om hun stem hoe dan ook voor deze partij uit te brengen. Mahin Jankie heeft bewezen een oprechte doorzetter te zijn en dat verdient alle lof om te streven naar eenheid en herstel van het nationaal belang.

  Landgenoten aan het thuisfront dienen te gaan beseffen dat Suriname alleen een toekomst heeft met ook de Suri/ Nederlanders aan hun zijde.Immers de helft van de Sur. bevolking zit in Nederland en de affiniteit met het vaderland is toch nimmer verloren gegaan.De overvolle vliegtuigen die Suriname aandoen spreken dan ook boekdelen.

  Met de participatie van iedere Surinamer waar hij zich ook ter wereld bevindt zal er met de Natinale Unie als actieve politieke partij een nieuw tijdperk aanbreken.Geef het individualisme in de politiek geen kans en reken dus af met de oude politiek en de graaiers uit de grote ruif. Ooh hoe zoet zullen de druiven dan ook voor een ieder smaken !!!


  Maak melding
 3. Het is niet de hielen likken maar de hielen lichten voor de duidelijkheid (MEESTER)maar daar gaat mij niet om waar het mij omgaat is dat jij wil stemmen maar op jankie wacht ik zou zeggen geef die nl paspoort op en ga bouterse steunen en niet vanuit nerderland vertellen hoe het moet met hypocrieten mond val mij echt tegen van jou laf foei .


  Maak melding
 4. als europa niet op alllouchtonen zit te wachten, dan moet goede terugkeer regelingen komen, en hoeven onze ouders ook niet te kreperen, omdat hun pensioen ook niet optimaal wordt uitgekeerd in nederland….nederland speelt het heilige boontje, maar is de grote voorstander om rechten te ondermijnen van minderheden in nederland.


  Maak melding
 5. De vorige reactie was even terzijde. Ik denk dat de heer Jankie, met alle respect, toch tegen windmolens aan het vechten is. Hij heeft gelijk. Maar gelijk HEBBEN en gelijk KRIJGEN is een heel ander verhaal. Laat de commissie van de V.N. maar eens een oordeel vellen, dan zien we wel verder.


  Maak melding
 6. Dombo#4

  Hielen likken/lichten zijn bestaande uitdrukkingen, maar bij het lezen van, “val mij tegen en die nl paspoort” valt mijn broek broek niet eenvoudig!

  Je hoeft je best er niet voor te doen, je hebt het gewoonweg niet!

  We cannot put into you/DU, what God let out!


  Maak melding
 7. @4
  De opmerking bij deze, is slechts narrow minded en daar hou ik het bij.Tje Potie.

  @7
  Ik ben het eens met de opmerking;
  Gelijk hebben is er één, maar gelijk krijgen is een andere. Ik ben van mening dat een doorzetter als Mr. Jankie gesteund hoort te worden. Het recht moet danook zegevieren.

  Vooruitlopend op de bevindingen van de VN terzake de TO, behoeft hetgeen uitgebreid betoog om nu reeds vernieuwende ideen te berde te brengen.

  Surinamers horen ervan doordrongen te worden dat er met een tijdperk, waarin de politiek structuurloos handelen verweten wordt en het electoraat ook niet serieus wordt genomen, dat er ook op een andere wijze afgerekend kan worden. De bedoelingen van een nieuwe partij als de Nationale Unie staan ook voor deze gedachte.


  Maak melding
 8. Goed zo! De volgende stap is de controle op Schiphol want die is ook onmenselijk. Suriname moet niet meer naar Nederland luisteren want Suriname is niks meer van Nederland.

  In Nederland zijn Surinamers buitenlanders en in Suriname zijn de SURNEDS ook buitenlanders, dat kan toch niet. Ik wil altijd Surinamer zijn waar ik ook op de wereld ben en mezelf ook zo voelen.

  Natuurlijk is het ook belangerijk dat elke Surinamer zou moeten kunnen stemmen ook al zijn ze in het buitenland. Het gaat ook Surinamers in het buitenalnd wat aan wat er gebeurd in Suriname, ze hebben een geschiedenis en hopelijk ook een toekomst in Suriname en uiteraard woont er ook familie.


  Maak melding
 9. Du, 2 paspoorten hebben is zakelijk handiger.

  Ik ben trots op waar ik vandaan ben gekomen,Suriname, en ben uitermate trots waar ik nu ben in Holland,omdat ik nog meer mogelijkheden voor nog meer ontwikkeling zie voor mijn land Suriname, inplaats van haatzaaien tussen die 2 emotioneel onlosmakelijk met elkaar verbonden landen.

  Du, wat meneer Jankie doet is ook een bijdrage leveren aan, de vootuitgang van het voor Du,neus en consorten domme Surinaamse Volk.
  Door jullie haatpolitiek staan jullie frontbeleidsmakers niet in contact met het volk van Suriname en het volk van Suriname staat niet in contact met het front
  overheid,politiek,beleidsmakers.don”t know how to call them.
  Vandaar dat meneer Jankie is opgestaan en ondanks down momenten heeft volgehouden in het positieve.

  Du en je hebt een verkeerde loekoe gedaan.
  Als ik mag stemmen als het zover, is stem ik met mijn gemobiliseerde aanhang op de NDP.

  Du en consorten ,De NDP heeft de kracht en de eenvoud van de samenleving nooit uit het oog verloren.
  wachtend, 27 jaar op wet en recht betreft dec 82, heeft de Ndp (Bouterse) een innerlijke radar ontwikkelt, dat het volk met beide benen op de grond houdt.

  Ondanks het verwijt van Surinaamse electoraten, dat de Ndp aanhang een domme massa is, blijven wij standhouden in deze beroerste momenten, vlak voor de verkiezingen in 2010,27 jaar na dec 82.

  Berecht wie berecht moet worden.
  Ik geloof allang niet meer in objectieviteit van de uitspraak, omdat niemand de waarheid verelt en dat weten de beleidsmakers die NU REGEREN ALS TIGRIS.

  Het Surinaams volk en de Nedrlandse overheden zijn en worden gechanteert door Surinaamse overheid vanwege 25 februarie 1980 en dec ’82.

  Wij gaan en hebben het recht als aanhangers van de NDP, die gezien de nieuwe wereld hun partij niet toestaan een REVLUTIE met wapens te ontketen. Dat was toen, want oeng alla malla schrikie toch. Wij gaan met een hart met liefde en ervaring,op zoek naar verborgen twijfelaars die afrekenen met o.a gijzelen van kinderen door niet te willen luisteren om te beginnen met dialogeren betreft het gebeuren dec’82.

  En nog wat lieve du,Ik ben geen meester het zijn zaken die net onder je neus gebeuren en die nou eindelijk besproken moeten worden.

  Intussen zitten de Surinaamse haatzaaiende electoraten en intellectuelen 27 jaar na hun vlucht,in Nederland te vechten voor het instandhouden van hun arrogantiedrift,hoogmoeddrift en vooral Surinaamse regering, ondanks alles dec ’82 vergeten erop te wijzen verplicht te investeren in kinderen,zodat er niet weer een coupe na 29 jaar komt, van weer domme grote mensen, NU eens de kinderen waar wij het toen en Nu over hadden en nu over hebben

  als je luistert naar skyradio.sr vooral om 19.00 uur ned tijd, hoor je waarom en nog veel meer willen maar niet kunnen acties en kunnen maar niet willen acties,

  Du als domme aanhang nog een idee waarom ik 2 paspoorten wil.
  je kunt geld legaal in nederland lenen en investeren in je eigen land Suriname.

  als er een gezonde economisch klimaat tussen Nederland en Suriname heerst, leren jij,ik en vele anderen legaal belasting betalen, en niet alles verkrijgen via connecties en fromoe en nul.nul betalen om het Surinaaams volk dat nu al 27 jaar hopeloos en door


  Maak melding
 10. We benne benieuwd hr. Jankie, veel succes!
  Hielen likken noemen ze in Nederland: “NETWERKEN” en in de Brussel “LOBBYEN”. Je kunt er zelf een training voor volgen en dan heet het “public affairs”.


  Maak melding
 11. vrije meningsuiting democratie mensenrechten recht om te leven stemrecht stakingsrecht het recht om te demonstreren normen en waarden daar sta ik voor.en wat ik heel belangrijk vind is rationeel de discussie voeren.meneer jankie maakt gebruik van het recht dat hij heeft en dat mag in andere landen worden mensen afgeslacht omdat ze opkomen voor het recht mensenrechten en democratie sommige vergeten dat die zelfde democratie die door sommige omzeep was geholpen in suriname deze zelfde democratie geeft ze vandaag het recht om te zeggen en te schrijven en te doen wat ze willen en sterker nog de mensen die verantwoordelijken zijn voor het vertrappen van alle rechten in suriname maken nu (gebruik) zoniet misbruik van deze zelfde democratie om mee te doen aan de verkiezing en om verlopig uit de handen van jusititie te blijven.sommige verwijzen naar sky radio limbo moet blij zijn dat er nu democratie in suriname is we weten allemaal wat er met radio station en kranten is gebeurd alleen maar om het feit dat ze een andere mening hadden dan de toenmalige machthebbers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES