Surinaamse politicus Gilds koestert vrijheid

18

PARAMARIBO, 8 jun – Siegfried Gilds koestert zijn relatief geworden vrijheid als een kostbaar kleinood. Hoewel het Openbaar Ministerie al op het punt staat hem aan te houden, ziet de oud-minister geen aanleiding zich zonder meer gewonnen te geven. Hij bespeurt nog een laatste strohalm.

Advocaat Stanley Marica spant een kortgeding aan. De bedoeling is aanhouding op te schorten. Dat moet duren tot ten minste na het uitdienen van het hoger beroep. Wanneer het beroepsproces begint, is nog niet bekend. Gilds is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor witwaspraktijken. De straf geldt ook het aanzetten van een getuige tot het afleggen van een valse verklaring.

De zeventigjarige Gilds moest aftreden als minister van Handel & Industrie na formeel in staat van beschuldiging te zijn gesteld. Hij werd ervan verdacht diensten te hebben verricht voor de in Nederland veroordeelde drugshandelaar Andy Groenewoud. Dat moet gebeurd zijn in zijn periode als minister van Justitie & Politie. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om onder meer de aankoop van onroerend goed.

18 REACTIES

 1. Laat de 70 jarige Gilds maar gaan. Hij zal toch berouw hebben voor zijn daden. Zonder respect en moraal komt een land niet vooruit.


  Maak melding

 2. De toekomstige minister van justitie en politie moet sterk zijn, want hoe goed je ook bent een verleidingsgeest om Fromoe te doen woont daar en maakt geen grappen.

  Meneer Gilds heeft het recht om zijn zaak in zijn belang juridisch helemaal uit te buiten.

  Maar die a beloof a volk dat ing o jeppie president foe roei Bouterse uit met wortel en tak en intussen laat je je ingaan met foute jongens. Lul, al je waardigheid naar de klote. De jeugd kan niet meer op jou terugkijken ,want je hebt voor ze gelogen ,je hebt ze voor de gek gehouden.

  Meneer Gilds heeft lang nadat hij had besloten te helpen recht en wet toe te passen inzake dec’82 zelf nog veraderlijker geworden,dan wat je zou uitroeien.

  Ik geloof niet meer in het feit dat wij Surinamers nog een uitdaging voor elkaar zijn.
  In het kwade instrueren wij elkaar als de besten van de wereld.Om kennis overdracht naar elkaar toe is over het algemeen zoek en daar schitteren wij ook mee op de wereldranglijst en elkaar waarschuwen bij het uitvoeren van kwaad hebben de meesten van ons nooit gehoord.

  Ik krijg het gevoel dat Surinamers elkaar in de weg staan. wat vinden jullie?

  Gilds regeringsleider afgevloeid als crimineel.
  Succes hoor masra Gilds

  Daarlijk ing o kon goedoe moro mie.
  Nieuwe bondgenoten zoeken over de wereld met controle.


  Maak melding

 3. Als je ambtenaren gaat opsluiten dan moet je ze allemaal opsluiten die corrupt waren en nu nog steeds openlijk zijn, vb Somohardjo die knoeit met grond.. Zeker weten dat de meerderheid van het hele parlement op een of ander manier corrupt is.

  Dictators die nu nog vrij rond lopen en die in het verleden gruwelijke misdaden hebben begaan tegen de mensheid, of die verantwoordelijk waren ervoor, mensen die niet zelf gemoord hebben die dus eventueel hebben laten moorden c.q. politiek verantwoordelijk waren voor de massa slachting zouden eindelijk toch nog een straf opgelegd mogen krijgen. Het wordt de hoogste tijd. Beter laat dan nooit.


  Maak melding

 4. Meneer Gilds praat hoor, en vraag aan de rechter de uitspraak vanwege leeftijd, om te zetten in een sociaal maatschappelijke straf.

  verteld u onze jeugd hoe het kwaad je inpakt.
  doe dat op scholen,universiteiten.
  U bent de ervaringsdeskundige en u werkt er zelf aan om uw eer te herstellen en kunt u het gebeuren in een juist en positief perspektief te plaatsen.


  Maak melding

 5. Het is goed dat deze proleet wordt opgeborgen in Santo-Boma, of wil deze man huisarrest krijgen in zijn villa in villadorp.Nee hij wilt een polsbandje hebben zodat ze hem met een sateliet kunnen volgen.Whoehaaaaa…


  Maak melding

 6. Als Gilds, wordt opgehaald valt de regering de zelfde dag nog, er is ook geen agent die het in zijn hoofd zal halen om Gilfs op te halen.
  Dat hij een fout heeft gemaakt prima, maar vernederen daar ben ik op tegen, want vergeet niet dat zonen en dochters hun vader dan zullen wreken en dat de drang van vergelding van generatie op generatie voort zal vloeien.

  Gilds, laatste oproep, geef dat dossier over R.T, en de VP mag ook aftreden, je weet aan wie je het moet sturen.
  Wat al die hatzaaiers niet beseffen is dat de contacten van Gilds de campagne kas heeft gespekt met medeweten van Justitie in Nederland.
  En jullie mogen het weten, ook justitie in Suriname heeft aan deze snode daad mee gedaan om Gilds in de val te lokken.
  Ach libie na tori jere want Gilds gaat echt Santo Boma niet in,misschien gaan de agenten deze week nog staken, zoniet da na tra wiekie.


  Maak melding

 7. de omgekeerde wereld vind hier plaats ze hebben het over moraal en respect mijn broek zak af van deze zogenaamde moraalridders hier op deze forum jullie komen nooit meer uit die vicieuze circel,wat er ook gebeurd onrecht zal altijd van het recht verliezen dat staat voor mij als een paal boven water.


  Maak melding

 8. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Geef die man zijn vrijheid – het heeft geen zin om een mens te straffen voor zo een onbenullige zaak .

  Het heeft meer zin om de de daders van de december moorden te straffen .

  Dit is gewoon PURE ONZIN .

  Liever WITWASSEN DAN MOORDEN !!!!!!


  Maak melding

 9. Er is iets structureel fout met de rechts- en wetgeving in Suriname. Waarom kan een ex-minister zijn straf niet uitzitten als het blijkt dat hij schuldig verklaard is? Staat hij boven de wet? Blijkbaar wel. Nu begrijp ik pas de heisa binnen de leiding van SPA. Zolang het pluche lonkt, zal men het nooit opgeven. Maar corruptieve handelingen zijn de Surinaamse machthebbers niet vreemd. De regering zal abrupt vallen als Gilds wordt opgepakt, zegt RMD Leider. In wat voor land leven we eigenlijk? Fout is fout. Is dit allemaal goed te praten? Geef me een brik, jongens.


  Maak melding

 10. DU-8,
  Onderhand zijn wij er aan gaan wennen waar jou broek voor allemaal afzakt.

  Weet dan anderen ook broeken dragen, maar bovenal ook een stel ontwikkelde hersenen hebben.

  Van jou ellenlange gekwijl zakt niet die broek af alleen!

  Na de totale vernedering en vernietiging van de legio wingewesten is het moraal, ethiek gaan heten.

  Toen het doel de middelen heiligde was het leven van een mens van nul en generlei waarde.

  Nochtans ondergaat de mens in de brandhaarden van deze wereld heelwat missere en ellende en het Westen kijkt glunderend toe.


  Maak melding

 11. @DU
  Ik vind het jammer dat je het vertrouwen verloren heb. De wereld manifesteert zich hoe je naar de wereld kijk. Als iemand steelt of bedriegt zal het aan zijn karakter liggen. Je kan een hond niet kwalijk nemen als die blaf en bijt. Laten we meer begrip voor mekaar hebben. Gilds wordt al bestraft door zijn geweten………


  Maak melding

 12. DU
  Ik ben het helemaal met je eens wat je schrijft. Want zo te zien is alles schijn dat bedriegt (asie go lontoe ma ai ka fokantie) in Suriname.
  Moraal kennen ze niet in Suriname.


  Maak melding

 13. ik heb vertrouwen in het recht ik ben democraat voor mij maakt het niet uit of mijn broer is of mijn vader als je de wet overtreed moet jij de gevolgen van dragen. en niet alleen de lusten willen maar ook de lasten en niet anders , deze man had een voorbeeld functie dus die krokodillen tranen van jullie hier vindt hypocriet.


  Maak melding

 14. Je bent een nepdemocraat of een wannabee DU
  iemand die op een ander geloof scheld kan zich nooit een democraat noemen je weet wel welk artikel ik bedoel.Jij bent ook degene die mensen uitmaakt die een ander partij(NDP)dan jouw lieveling,sympathiseert.Dus DU,jij kan nooit het woord DEMOCRATIE in je

  mond nemen,denk er maar eens over na of ga bij echte democraten navragen wat democratie inhoud.


  Maak melding

 15. @ nummer 17
  ik zal jou verwijzen naar de discussie hier in nederland over de vrijheid van meningsuiting dat is mijn antwoord op jou reaktie . als je over democratie wil hebben moet jij niet over de ndp praten en ook niet over moslims.bouterse is een anti democraat en de molims staat lijnrecht regenover de democratie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.