Experiment Suriname-Suriprofs redelijk geslaagd

3

PARAMARIBO, 8 jun – Het gemeenschappelijke team van Surinaamse internationals en Suriprofs heeft zich redelijk kunnen handhaven. “Een goed begin”, zegt gelegenheidscoach Dean Gorre. Weliswaar is de Parbo Cup niet gewonnen. Die moest worden overgelaten aan Frans-Guyana. De tweede plaats behalen in het vierlandentoernooi is ook niet slecht.

Dat zeker niet voor spelers met uiteenlopende spelniveaus en systemen. En nauwelijks een week met elkaar gespeeld. De laatste wedstrijd tegen Antigua werd nipt gewonnen (1-0). Voordien was Guyana met 5-1 teruggewezen. Alleen van Frans Guyana werd verloren. Volgens Edgar Davids, aanvoerder van het Surinaamse team, is er voldoende potentie. Een betere performance is een kwestie van aanpak.

Dat zal de komende tijd moeten uitpakken. De Surinaamse Voetbalbond wil voortborduren op het experiment. Hoe moet nog worden bekeken met de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en de Suriprofs zelf. Verscheidene exponenten van de Suriprofs zeggen Suriname graag hogerop te willen helpen. Ook Clarence Seedorf wil dat. Niets gebeurt nog gecoördineerd.

3 REACTIES

  1. één advies wat er ook gebeurd hou het heft in eigen handen want sommige surinamers zijn laks en weten niet wat het algemene belang is alleen hun eigen belang staat voorop.


    Maak melding

  2. ik kan legio voorbeelden opnoemen waar mensen uit het buitenland belangenloos projecten opzetten maar waneer deze mensen vertekken alles naar de klote word geholpen , toevallig ken ik nederlanders die een project hadden opgezet om aangepaste schoenen voor lepra patienten en de gehandicapte mede mens in suriname te maken belangenloos alles was goed opgezet die man is pas terug uit suriname de tranen kwamen uit zijn ogen om te zien wat van dat hele project terecht is gekomen deze man ken ik persoonlijk hij zeg tegen mij we gaan het weer doen maar met heel andere opzet de verandwoordelijkheid komt in andere mensen hun handen te liggen. mijn laaste woorden aan deze man was doe goed de zegen komt van boven .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.