Surinaamse politicus Gilds moet gevangenis in

19

PARAMARIBO, 6 jun – Oud-minister Siegfried Gilds moet worden aangehouden en opgesloten. Het Hof van Justitie heeft dit opsluitingsbevel uitgevaardigd. Het Openbaar Ministerie kan elk moment tot actie overgaan.

Gilds heeft zijn langste tijd buiten gehad na het rechterlijk vonnis van ruim een maand geleden. Onmiddellijke aanhouding na het vonnis was niet mogelijk. “Het OM is gebonden aan de wet. Nu is voldaan aan de wettelijke bepalingen, kunnen we overgaan tot gevangenneming”, zegt officier van justitie Garcia Paragsingh tegenover de Ware Tijd. Niets staat de aanhouding nog in de weg.

De rechter heeft onmiddellijke aanhouding opzettelijk vermeden. Gilds had zo de gelegenheid privé zaken af te ronden. Formeel is hij nog voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, en aldus één van de leiders van coalitiepartner Nieuw Front. Binnenkort zijn er bestuursverkiezingen binnen de SPA. Gilds heeft al kenbaar gemaakt geen nieuwe bestuursperiode te ambiëren.

19 REACTIES

 1. NPS met Opa Ronald foei- foei…verfoeilijk….U ziet het waar de een commissie samengesteld heeft om fam. zaken uittezoeken(wegtepoetsen)…Daar draait de ander de bak in.

  Grote schurkerij wortel en tak vernietigers.
  Men bouwe gevangenis om blakaman optesluiten.

  NOG MET DE WOORDEN MISLUKKELING IN DE POLITIEK DAAROM NU ACHTER SLOT EN GRENDEL.

  OPA RO YU E DU TU..unu sabi.


  Maak melding

 2. Het is en blijft een zeer trieste- en onverkwikkelijke zaak dat nota bene een man, die op mij lijkt nog op deze leeftijd voor een jaar achter het ijzer moet verdwijnen.

  Ik weet dat u weet dat wij weten dat alla meti e njang kasaba, na konkoni wawang e tjari nem.

  Het is te hopen dat ook die Kwattaboys zullen worden aangepakt, tenzij ook hier sprake is van de firma Roep, “alles onder 1 dak”, als u tenminste begrijpt wat of ik bedoel.


  Maak melding

 3. vriendtjes politiek.een moordenaar kunnen jullie niet eens aresteren.dus moet er maar iets ander gebeuren om de zaak te verbloemen.en die moordenaar heeft nog steeds op de achter grond de touwtjes in handen.mr gilds is nu de zonde bok.somo santo wat hoor je daar over ,bijna niks doofpot


  Maak melding

 4. Het zou de Minister van Justitien en Politie sieren als hij Gilds,huisarrest geeft. Gezien zijn leeftijd en de commotie die kan ontstaan denk ik en hoop ik de Surinaamse politiek goed nadenkt.
  Mijne heren en dames in het Parlement er is een adder onder het gras en die gaat binnen twee weken omhoog kruipen.
  luku bun aka e wakti fu grabu un neki tjri go na krutu bakra tu.
  Gilds, spuug maar uit en laat je niet kleineren, ook jij hebt familie die zich zorgen om je maakt.
  Tjari a tori fu Sardjoe na doro!!!!!!!!!!!!
  yu sabi suma kiri RT!!


  Maak melding

 5. Oema #IV,
  Obia a no fu yu, no spiti na ini!

  Yu no e go mang sroto a ingi disi.

  Disi na Sranangrontori!

  Disi na wang owru tori fu bifo a srafuting!

  Een goed verstaander heeft aan een half woord meer dan voldoende!


  Maak melding

 6. Als ik het goed lees hebben de meeste reactie zoiets van “Tjepotie met Gilds”. De vraag is waarom? Als je een scheven schaats hebt gereden dan moet je de gevolgen zelf dragen “ba soekoe ba finie ba tjarie” .
  Nu justitie laat zien ballen te bezitten en de rechters het negatieve visie “partijdig te zijn” logenstraffen komen wij nu met “Gilds is oud geef huisarrest”.
  Pinto schrijft “Het is en blijft een zeer trieste- en onverkwikkelijke zaak dat nota bene een man, die op mij lijkt nog op deze leeftijd voor een jaar achter het ijzer moet verdwijnen”
  Hoezo kwalijk opsluiten dat tuig want daar maakt Gilds ook deel van uit net zoals alle anderen die dit verdienen.
  Ik heb helemaal geen medelij met deze crimineel. De straf op zich is op z’n zachts gezegd heel erg laag uitgevallen want er is gee sprake van dat Justitie de bezittingen van Gilds najaagt die hij eventueel met zijn handelen heeft kunnen bemachtigen.


  Maak melding

 7. En dit is dus de reden dat ons mooie land geen niks verder vooruit komt terwijl het 1 van de rijkste landen ter wereld zou kunnen zijn gezien de bodemschatten.
  Deze worden voor een appel en een ei verkwanseld, net als alle rechten van ons volk.
  Daarom hebben die pedofielen vrij spel.
  Als de voorzitter van de DNA er zelf 1 is, wat wil je dan? O, volk van Suriname, wordt in godsnaam eens een keer wakker?

  Het volk pinaart en de bestuurders zitten zich vet te mesten en decadent te leven.
  Het is het Surinaams volk dat zelf naar de stembus gaat en voor deze varkens kiest. Al dan niet omgekocht met een t-shirt of een bordje rijst.
  Waar is ons eens zo trots volk gebleven?

  MiNaMiNaYu


  Maak melding

 8. Baas help Gilds, doe een goed woordje voor hem achter de schermen. Grontapoe no afoe sabie dati na joe o seti a tori gi ing foe clementie- gratie- amnestie.
  NDPers zijn niet haatdragend en rancuneus. wij pleiten voor clementie.
  Gilds, nanga NDP na joe see, joe sa wini na stree dati joe kang njang joe oroe dee nanga joe famiri,pikin nanga joe grang pikin na doro see.wegens verzachtende omstandigheden vergeving en verzoening!

  Patriot!


  Maak melding

 9. Be nice to the people on your way going up, because you’re going to meet the same people on your way going down!

  No plei ekte efu yu no ekte.


  Maak melding

 10. Dit is een tipje daadkracht dat de rechtelijke macht van Su heeft getoond. Nog vele na deze. Ik hoop, dat ze het niet alleen bij een bepaalde soort mensen tonen. En dat niet alleen bij Gilds blijft. Het lijkt mij om een oude “zeer”tussen Gilds en Santokhi te gaan.
  Santhokie heeft op een positieve manier van zijn macht gebruikt gemaakt.
  Gilds daarentegen niet. Tijdens zijn bewind als minister van justitie heeft hij de toenmalig hard werkende directeur van de gevangenis Santo-boma op non actief gezet. Dit omdat de directeur de gevangenis wilde moderniseren. Hij heeft de wet ondertekend die hem nu heeft genekt.
  Laat dit een vingertje zijn voor vele van deze mensen als Gilds.

  Stre de stre wi no sa fre de.


  Maak melding

 11. Santhoki neemt revanche op gilds ! santhoki voelde zich gepasseert toen gilds minister werdt , en hij had gehoopt dat gilds hem zou benoemen tot korps chef na dat zijn parij hem had voor gedragen . maar gilds koos voor en andre persoon . dus dan weten jullie het


  Maak melding

 12. Het begint er verdomde veel op te lijken dat het gaat om the good the bad and the uggly. Laat het niet zo ver komen dat mensen zich gaan realiseren wie, wie opsluit en wie over nagenoeg alle port de armes beshikken.

  Want dan zal het hek werkelijk van de dam zijn in dit land dat ligt ten noorden van Zuid-Amerika.

  Schijn mag ons niet bedriegen!


  Maak melding

 13. Stel dat Gilds een Hindostaan of Javaan enz. zou zijn, zouden dan bepaalde figuren ook zo hard pleiten voor huisarrest of zelfs voor vrijspraak of anders vergeving?

  Zelf ben ik ervan overtuigd dat diezelfde personen de straf van 1 jaar aan de lage kant zouden vinden.

  Het gaat om een Surinamer van Creoolse afkomst dus doet het deze personen verdomde zeer. In het geval van een niet Creool zouden ze echt anders piepen.


  Maak melding

 14. R.T hebben ze toch eerst met een fromoe lai gelinkt toen hij een bezoek bracht aan holland destijds.

  Plotseling a hanga ing srefie, maar misschien heeft ene I.B meer van R.T gehoord.

  Hoop dat ik die torie snap.

  Het is triest voor Gilds,maar gerechtigheid siert als je weet dat je het tegenovergestelde had gedaan.
  Als je ze duidelijk laat merken dat je zo bang bent en altijd bij fromoe de politie erbij roept zijn ze weg die opportunisten.

  Dus Chauvunist , net hoe de rechtgang Bouters nog moeten berechten en wij dat 27 jaar na dec 82 nog wachten.
  Zo is dat ook voor meneer Gilds of hij moet allemaal erbij lappen, dan krijgt hij flinke vermindering op die jaar die hij opgelegd heeft gehad. hij mag dan juridisch de mogelijk benutten om thuis of in een anderland rustig van zijn familie te kunnen genieten.


  Maak melding

 15. nu bouterse opsluiten voor die december moorden.nu moet bouta voorkomen en opsluiten die vent.suriname is onveilig met zulke gasten.god zal suriname helpen om van deze man af te komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.