Suriname wil Monsels dagvaarden als getuige

19

De in Amsterdam woonachtige atletiektrainer Sammy Monsels moet alsnog getuigen in het proces tegen Desi Bouterse en de andere verdachten van de Decembermoorden in Suriname. Het Openbaar Ministerie in Paramaribo wil Monsels via een rechtshulpverzoek aan Nederland dagvaarden als getuige, meldt Het Parool.

Onduidelijk is nog hoe het rechtshulpverzoek er precies uit zal komen te zien. Waarschijnlijk zal de Surinaamse justitie Nederland vragen om een oproep om te getuigen te overhandigen aan Monsels schrijft de krant.

Als de getuige volhardt in zijn weigering voor de krijgsraad te verschijnen, pleegt hij een misdrijf, zowel in Nederland als in Suriname. In Nederland staat daar een celstraf van maximaal zes maanden op.

Lees ook: Monsels: ‘Bouterseproces is toneelspel’

19 REACTIES

 1. De angsthaas zal wel voor 6 maanden pension in de Bijlmer bajes kiezen boven een vakantie tripje naar SME.

  Gek toch want al die SuriNeds zijn toch dol op SME.


  Maak melding

 2. Deze man is een verdachte daarom heeft hij de benen genomen naar holland.Hij is immers atletiektrainer ze kunnen hard lopen maar niet hard werken.


  Maak melding

 3. Als deze dwaas niet had gereageerd, had blijkbaar niemand acht geslagen op dit geweldig nieuws. Sammie heeft echt wel betere dingen te doen hoor!


  Maak melding

 4. @ pinto jij ben de grootste dwaas hier op deze forum , de waarheid moet boven water komen, waarom en wie schuldig zijn aan deze massalachting.


  Maak melding

 5. Sammy zal niet komen.
  Sammy zal hooguit 6 maanden zitten en dan overal van af zijn.
  Als men Sammy wil horen zal men hem op moeten halen en onder zware bewaking naar Boxtel brengen anders gaat het niet lukken.


  Maak melding

 6. Het is niet normaal hoe de rechtsgang betreft de verdoezelde dec ’82 kwestie indeze word gevoerd in Suriname?

  En dan wij die buigen voor het volksgevoel de schuld geven van jullie falen in het berechten van een ieder die schuldig is aan wantoestanden.

  liever vochten we nog steeds dan was het bewijs er, maar nu oeng de bezig nanga a volk dang we klets.


  Maak melding

 7. u,whome bakaraman en vele andereonbewuste maatschappelijke vandalen een tip:

  Luister naar één van onze wereldleiders OBAMA.

  Het ontbreekt velen aan innerlijke inspiratie om te veranderen van het slachtoffer denken naar het winnaars denken.

  Zoek naar het vermogen om de 27 jaar durende bottle nek dec’82 bespreekbaar te maken en historische in een juist perspektief te zetten.


  Maak melding

 8. @ nummer 11
  onthoud goed wat jij nu zeg één van onze wereld leider nu is hij jou wereld leider er zal een moment komen dat amerika zijn mening zal geven over de keuze voor bouterse dan spreek jou dan weer.als er iemand is die zich als een slachtoffer gedraag dan ben jij dat, jij wil dingens bespreekbaar maken en historisch in de juiste perspectief zetten als jij dit wil doen moet je eerlijk zijn maar dat ben jij niet je ben een leugenaar demagoog ik zal jou een paar voorbeelden geven jij romatiseert de hele revo vertel de jeugd echt hoe beestachtig de militairen tekeer zijn gegaan in suriname en geeft niet iedere keer de schuld aan anderen want de echte schuldigen zijn de mensen die kort voor de verkiezing een democratisch gekozen regering naar huis hebben geschoten vertel ook aan de jeugd dat deze militairen het recht om te demonstreren voor een militaire vakbond hebben aangegrepen om een coup te plegen en dat zijn daarna alle rechten van het surinaamse volke hebben geschonden zelf de grondwet moest daarvoor wijken vertel ze ook dat niemand veilig was in suriname iedereen die kritiek had op de machtdronken militairen was zij leven niet veilig vertel ook dat de militairen zaten te feesten onder het genot van drugs dure flessen wiskhy en rum terwijl het volk in de rij moest staan voor hun eerste levensbehoeften, vertel ook dat bouterse met medewerking van het buitenland de staatsgreep heeft gepleegd. nu mag jij jou historische (perspektief)perspectief tegenover de mijne zetten.


  Maak melding

 9. DU #12 dit heb jij nu al voor de achtentachtigduizendste keer geschreven. Denk jij zelf dat jou blinde verlangen ooit bewaarheid kan worden? Wake up and live!


  Maak melding

 10. Mallejan,
  Gaat het bij jou daadwerkelijk om de naakte waarheid?
  Begin alvast de ware Surinaamse geschiedenis eropna te slaan!

  Gebeurtenissen staan niet op zich.

  De verwikkelingen van onze tijd liggen omsloten in onze barbaarse geschiedenis, vooral in relatie met het voormalig moederland, dat er blijkbaar alles aan doet om weer greep op dit grondstoffenrijk wingewest te krijgen.

  8 december 1982 was slechts een trailer van wat zich hier in dit land stelselmatig voltrok en natuurlijk een voorloper op die bloedige bevrijdingsraadoorlog met wel honderden doden.

  En als wij Surinamers die zaak niet op zijn ware culturele merites gaan beoordelen, met name in relatie tot de rechtmatige bewoners van dit land, zullen wij eens op een dag er weer aan moeten geloven!

  Dat is het hele eieren eten!


  Maak melding

 11. Lieve Du en Jan,

  Amerika wacht Nu ook, na 27 jaar dec ’82.
  Nadat Amerika veel geloofd heefd van 1 waarheid(de andere kant), en ook na 27 jaar te hebben meegedaan aan pesten van de andere waarheid, en daarmee zich ook 27 jaar medeschuldig hebben gemaakt aan volkspesterij van het Surinaams volk,op zelfredzaamheid van het volk Suriname datzich 27 jaar lang in gijzeling heeft laten houden door Du en andere haatzaaiende electoraten.

  Du dec 82 is niet alleen jou ding het is ook de gebeurtenis van ons de andere kant.

  Du vertel me:
  Wie heeft wat gedaan?
  Wat is er precies aan 8 dec ’82 aan vooraf gegaan?
  Du, wat was de aanleiding?
  Hoe komt het dat er twee jaar na de REVOLUTIE een opmerkelijke situatie is ontstaan,tussen de 2 partijen?
  Was het sociaal wenselijk, dat 8 dec ’82, bekeken vanuit du zijn kant, dat het met alle genieperigheid gepaard moet gaan om het volks belang te dienen?
  Waren er geen andere communicatiemiddelen, om de domme agressieve militairen uit te leggen dat jullie het regeren anders zien?
  Kan het zijn dat onder jullie du, mensen zijn die andere erbij hebben gelapt,ten gunste van hun eigen leven? nee, geen antwoord Du, toch grafgeheim,hypothese!!!!
  Hebben jullie tijd gehad om eerst alle mogelijke sociaal wenselijke middelen aan te wenden om te communiceren met de domme ,agressieve militairen Toen in dec 82 ?

  Nu 27 jaar later zie, ik en velen met mij, dat alleen door een maand met jou bezig tezijn op dit schrijf Forum, haat en wroeging er nog goed in zit.

  Neem aan dat we Dom zijn. Nog steeds lukt het jou niet om de juiste manier te vinden om iets in een positief daglicht te brengen.

  Du, wij zij als de andere kant ons er van bewust dat jullie perceptie niet de onze is en daarom zal je eerst moeten leren praten met de aanhangers/sympatisanten van de andere kant. Wij willen wel.

  Kijk goed. Je hoeft niet met Bouterse te praten, maar met andere parlementariers van de andere kant.

  Wij vinden ook dat er niet gedood had moeten worden, en dat het nooit meer mag gebeuren.
  Maar wij vinden het alleen als volk genoeg dat wij 27 jaar opgehist worden buiten de rechtgang om betreft dec ’82.
  Onderussen breken er dagelijks revoluties uit nl:
  revolutie van de pedofilie(kindervernietiging,maatschaappij dooding)
  Revolutie van de continuering van nog meer hard drugs en synthetische drugs (mensvernietiging,maatschappij dooding)
  revolutie van pedoseksuelen(……………..)
  revolutie van onbewusthouden (maatscappij dooding,………)
  revolutie van koppensnellen
  revolutie van goudroof(………..)
  revolutie van parlementariers die de kokolampoe van de anders bezigden helder op hen kunnen laten schijnen.Nu pas praten over wat doen we aan vernietigen van kinderen?
  Du laat me stoppen maak jij maar een doorbraak in jou vicieuse cirkel van haat!!!!!

  Monsel zoekt het maar uit, er is in Suriname toch wet en vooral veel pret!
  Dat komt van 27 jaar hoogmoedig en arrogant en neerbuigendkijkend op het Surinaamsvolk beleid van jullie haatzaaiende electoraten.
  Ik hoop dat die goede electoraten jullie kunnen overhalen om de mode dialogeren aan te nemen, inplaats van haten.

  Daaaaaaaaaaag lieve Du. Ik hou van je als mens.
  Het volk wil niet meer wachten op preken van tweedeling,en dat 27 jaar lang en 27 jaar nalaten een behoorlijke objectieve rechtuitspraak betreft 8 dec ’82.

  Du ,zo sterk is jullie haat


  Maak melding

 12. De NDP aanhangers prediken geen haat en rampspoed,maar prediken cultuurbesef,geloof in eigen kunnen,volkbemoediging,volksinspiratie en daar is geen plaats voor het het slachtofferschap,maar voor opofferring en hoe wrang ook dat was de intentie van de revolutie en in die doelstellingen geloof ik persoonlijk en niet in zomaar doden van mensen , behalve kinder vernietigers.


  Maak melding

 13. gostapu @16 de vragen die je stelt zijn precies wat dat beest bouterse de rechter moet vertellen die lafbek met aanhang ik vraag me af waar hij nu bang voor is het was toch of zij of wij now dan je kan de wereld laten zien hoe sterk je bent en ook hoeveel moed je heb laat de jeugd zien dat ze op je kunnen rekenen zo hebben ze veel meer geloof in je ddbeest en aanhang

  Glenny


  Maak melding

 14. @ nummer 18
  ik reageer niet meer op dit soort tuig op nummer 16 lange tirade zonder enige inhoud die (man) kan niet rationeel denken het is net water naar ze dragen hij overtref zich zelf iedere keer weer met GROTE leugens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.