Suriname geschokt door onthoofding dakloze man

39

PARAMARIBO, 5 jun – Op straat, in de bus en op scholen. Overal is het het gesprek van de dag. Het nieuws over de onthoofding van de dertigjarige zwerver Dennis Jona heeft een ware schokgolf teweeg gebracht. De meeste mensen zijn verontwaardig. “Dit doen Surinamers niet.”

Zwervers of in politiek correcte zin dak- en thuislozen mogen dan knap irriterend overkomen soms. Hier en daar worden ze getrakteerd op een klap of twee. De afgelopen jaren zijn ongeveer tien zelfs of neergeschoten of dood gekapt. In één geval was sprak van onthoofding met een handbijl. De reacties waren steevast geschokt. Toch is de intensiteit dit keer groter. “Onthoofding, nee, en dat van een man die niemand last bezorgde”, zegt Florence Rother.

Haar elfjarige zoon ontdekte het lijk voor de ingang van hun woning in de wijk Ephraïmszegen. Bij het krieken van de dag stapte de jongen naar buiten en riep om Dennis. Die kreeg vaker een stuk brood of maakte een babbeltje. Toen Dennis niet verscheen, begaf de jongen zich op straat, waar het lijk lag. De politie heeft vergeefs de buurt afgekamd op zoek naar het hoofd.

39 REACTIES

 1. Armoe, prostitutie, zwervers, gokverslaving, drugshandel, diefstal, corruptie, kindermisbruik, drugsgebruik, berovingen, Onthoofding. Tel uw front zegeningen Suriname, tel ze. Front is als een vloek over Suriname.


  Maak melding

 2. ik hoop echt dat de politie deze schoten vind,en een behoorlijkpak rammel geeft en opsluiten voor heeeel lang.dat is toch erg voor woorden om dit te horen.ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe.


  Maak melding

 3. Ik heb wel gehoord dat de ogen en benen van een kikker op een erf van iemand was gezet om hem te beheksen.

  Maar dit lijkt wel een hebie pre of bonanza (bonoe) een mensen hoofd ohhhhhhh.

  Wie heeft er belang in een hoofd van iemand?

  Hoe is deze jongeman zwerver geworden No?

  mie gado jere.
  maar ook het leven gaat verder.


  Maak melding

 4. @ Na Mie alles wat je net hebt opgesomd is mooi en waar, maar waarom vermeld je het ook niet wat de oorzaak is gewesst dat ze die soort persoon is/of zijn geworden. Ik kan het enige uit je reactie halen dat je nog steeds nat achter je oren bent of geen degelijk opleiding of ervaring hebt opgedaan in de maatschappij. Vraag om raad aan de melkboer en die kent jou moeder ook heel goed.


  Maak melding

 5. “Armoe, prostitutie, zwervers, gokverslaving, drugshandel, diefstal, corruptie, kindermisbruik, drugsgebruik, berovingen, Onthoofding. Tel uw front zegeningen Suriname, tel ze. Front is als een vloek over Suriname.

  Na Mi”

  Voorop gesteld dat het geen gebeurd is afschuwelijk is.
  MAAR! Wanneer bent u geboren?!

  Als ik u goed begrijp is Maxi Lider indien zei nog leeft een front aanhangster.

  Is Boereveen nooit opgepakt in MIAMI
  toen hij namens uw gloote leidel de
  havens van Suriname als doorvoerhaven
  voor drugs aanbood.

  Is gokverslaving, een fenomeen dat alleen
  in Suriname voorkomt!

  Zijn de rijkdommen vergaard door de militaire boeven (kijk hoe vet
  gevreten ze zijn) verdiend door
  noeste arbeid en studie!

  Note: Niet alle militairen uit de tijd
  van de moordenaars hebben echt
  kunnen stelen.
  En anderen wilden absoluut niet stelen.

  Is het Surinaamse volk niet beroofd door
  de moordenaars.
  Denk hier aan het beroven van de staatskas!

  Bij dezen stel ik de ndp jeugd gelijk aan
  de Hitlerjugend


  Maak melding

 6. Hoe kan je zo iets doen? wat een schoft hij moeten opgepakt worden. Dit heb ik niet in ons lieve Suriname verwacht.Dit is een schandalig.


  Maak melding

 7. WIE ZIJN HOOF VERLIES VERLIEST ZIJN VERSTAND
  begrijpelijk dus de daders zijn hun verstand kwijt hun mens zijn wat gebeurt er in ons land aub heel het land achter deze krankzinnige onthoofding deze ziekegeest(en)
  moet opgespoord worden


  Maak melding

 8. Ik zeg het je :
  Chinezen, haitianen, columbianen,brazilianen, turken en beetje bij beetje marokanen, en nu ook pedofielen door veel blanken en nu moorden en dan durven de surinamers te zeggen dat ze trots zijn op hun land suriname.
  Mensen dit is het begin van de ellende in su.
  En ik garandeer je als wij surinamers niet een worden kunnen wij su op onze buik schrijven.
  Het zal worden als nigeria waar mensen op beestachtige wijzeworden vermoord en zelfs opgegeten.
  A sari maar a tang so


  Maak melding

 9. Het is de gemeenschap die een GROOT gevaar is voor zielige, zwakke, arme daklozen.
  Geef deze mensen een ruimte waar ze in kunnen verblijven en te eten krijgen, a.u.b.

  Daklozen worden aan hun lot overgelaten door de Suri-overheid. Daklozen moeten ook eten en drinken, het zijn MENSEN!
  Door honger en wanhoop gaan ze de straat op om wat te eten te krijgen en lopen ze achter toeristen aan.
  Het is de taak van de Suri-overheid om deze ontoerekenbare mensen te BESCHERMEN tegen Surinaamse beulen!

  Die vieze beul moet zo snel mogelijk opgepakt worden voordat hij meer slachtoffers maakt.

  Vergeet nooit dat iedereen dakloos kan worden.
  Dingen kunnen zo van de ene dag op de andere drastisch veranderen. Vergeet dat nooit.

  Dakloze, GOD zal jou wel in zijn rijk opnemen, daar zal jij nooit dakloos zijn.
  R.I.P.


  Maak melding

 10. @m.vMeer de slimmerik jij bent de zoveelste awari domrie die geen flauw benul heeft wat om je heen afspeelt. Denk jij echt dat 6 jaar revo en 3 jaar Wijdenbosch hier de oorzaak van is of is het die 19 jaar front die lekker aan het freeweelen is. Trouwens je moeder is mijn raadgever die ken ik echt heel goed.

  @W. Whome je bezit nou eenmaal niet het vermogen om iets te stellen, dat je dat nog niet door had verbaasd me ook niets.


  Maak melding

 11. ik was van plan om te reageren op die grote onzin van nummer 1 maar een aantal mensen hebben het gras al voor mijn voeten weggemaait. die na mi is dom en zal dat ook blijven .


  Maak melding

 12. Dit is wreed mang, zulke dingen mogen niet in Suriname gebeuren, de taak is nu aan Santhoki om een beloning te geven aan de gene die iets weet waardoor die schoft(en) opgepakt kunnen worden en geen recht op een advocaat hebben en direct 25 jaar gevangenis straf krijge. Dat moet anderen afschrikken!

  Zwerver of geen zwerver, milionair of niet het maakt niet uit die man was Surinamer en behalve dat op Surinaams bodem mag het niet gebeuren.


  Maak melding

 13. Iedere keer weer wordt er met groot machtsvertoon en bravour aangekondigd dat zaken tot op “den” bodem zullen worden uitgezocht met tot op dit moment 0,000 op het request!


  Maak melding

 14. Ik heb laatst een zwerver in Nickerie rond zien lopen in de buurt van de markt(op zoek naar restjes eten).
  De jonge man was totaal aan zijn lot overgelaten en had niks maar dan ook niks om te eten, drinken, of om zich ermee te kleden.

  Hij liep verdwaald rond in een versleten vuile oude grauw gele kanten JURK, om niet naakt, rond te hoeven lopen. Hij werd door iedereen weggekeken en keek verwilderd om zich heen.
  Hij had honger, maar wist niet hoe aan te eten moest komen. Iedereen hield hem in de gaten.
  Zorgplicht Suri-overheid!


  Maak melding

 15. Als de kat van huis is dansen de muizen
  DU onder je voeten zal geen gras groeien
  W.wohme waar is je hoof gebleven soso barie fouwroe je kan niet eens een kip klaarmaken
  de zwervers worden door een of andere groene
  rood wite en orange sekte vermoord.
  ik hoop dat deze zaak binnen eenpaar dagen is opgelost mobilieseer de zwerver voor een opstand


  Maak melding

 16. Ik snap niet wat front hiermee te maken heeft???!!! Deze zinloze laffe moord is het werk van iemand die wel een heel erg zieke geest heeft!!! Deze personen moeten zo snel mogelijk opgepakt worden om de sameleving te beschermen tegen nog meer zieke acties!!!


  Maak melding

 17. Ik snap niet waarom er meer mensen zijn die domme reacties geven. Somaar een reactie geven of onzin over een ander bazuimen. De politie hoeft niet ver te zoeken. Men wil van de zwerver af en wordt het op zo’n manier gedaan. Er zijn sekte groepen in Suriname die mensen offeren voor hun satanische geloofs overtuiging. wat de politie moet doen is , de sekte groepen uitroeien zoals ze het ook in Nederland e amerika doen. en mensen van Suriname, stop met discriminatie, apperte partijen voor javanen, creolen, hindoestanen, enz. kan niet. daarom gaat het in 20 jaar niet goed met Suriname. er moet een partij komen voor iedereen. Suriname wil een voorbeeld van Nederland nemen, dan moeten het ook goed of beten doen. en dan kunnen we praten over een goed ontwikkeling voor mens en maatschappij. dus dan zijn er geen domme surinamers die rond lopen.

  dus denk 2 keer na, voor je iets doms opmerkt


  Maak melding

 18. Wij realiseren ons onvoldoende in wat voor een land wij puur sang wonen en werken/leven dan wel zijn komen te verkeren.

  Staat u er wel bij stil dat elkeen van ons klem zou kunnen worden gereden en hardhandig meegevoerd?

  Deze toestand is niet een om er komedie over te verkondigen.

  Het aanpakken van het zwerversvraagstuk moet wederrechterlijk.

  Geen gedoe van inspraak.

  Gewoon die gasten om hun eigen bestwil en die van een fatsoenlijke samenleving, bij kop en kont pakken en op de Voltz- Of Tafelberg heropvoeden!

  Suriname quo vadis.


  Maak melding

 19. Is dat zo? Is er een sekte aan het moorden in Suriname???
  Als dit zo is dan moet de overheid ALARM slaan!
  Toeristen durven nu ook niet meer naar Suriname met vakantie te gaan zolang deze moordlustige sekteleden rond blijven lopen in Suriname.

  Vraag met spoed hulp van Amerika of een ander land!
  Heb net ook iets op de CNN gezien…


  Maak melding

 20. Surinamers zijn domme mensen. Ze maken het land en elkaar kapot.
  Surimane moet een vredelievend land worden en blijven. Weg met alle idioten die het land zover hebben gebracht, waar nu alles mogelijk is. Het zal me niet verbazen als er morgen terroristen in het land vertoeven die oorlog uitlokken en voorbereiden zoals in de wereld. Suriname moet een veilig en rijk land worden, met veel toerisme en goeddraaiende economie. Dus een van de beste landen van Zuid-Amerika. Dat kan alleen als die idioten oprotten en normale gestudeerde koppen met de beste en serieuze bedoelingen (dus geen zakkenvullers) komen om het land zover te krijgen. Hopelijk zijn er nu wel van dit soort mensen geboren. Suriname Gaat naar de maan als we zo doorgaan. Heel Jammer en Triest. Want suriname is en mooi land.

  mvg Sergio


  Maak melding

 21. Pinto rustig !! rustig !!!…kijk mijn reactie is niet geplaatst(waarom)(?)…waarschijnlijk niet door gekomen….of te zwaar met waarheid(anderen komen in problemen)….mi no sabi…..maar wees eerlijk het moet toch ergens vandaan komen.(nog erbij 2009)…Een ieder is fout in deze…men kan een man niet als beest laten leven(zwerver)..naar kijken en blijven kijken kan niet(zwerven is op beesten niveau)

  Dat brengt dat er steeds meer beestachtige zaken kunnen en zullen gebeuren.
  Daarom moet men gaan werken eraan…desnoods met gedwongen maatregel voor een gezond Su……enz enz. enz.


  Maak melding

 22. Ja Sergio, je hebt gelijkt….Suriname naar zijn verdoemenis.. en de zogenaamde agenten in Su doen niks om deze zwerver serial killer te pakken… ze moeten beter getraind worden hoe een zaak te investigaten…..


  Maak melding

 23. Echt triest mensen, wie had dit gedacht dat dit soort barbaarse toestanden ook in suriname zou plaats vinden. Dit soort berichten hoor je alleen in afrika.

  het land is echt verdomd achteruit gegaan, Is het misschien dat de onafhnkelijkheid tevroeg door ons strot is geduwd???
  Jaren 70 zag je bijna geen zwervers en je werd ook niet lastig gevallen.


  Maak melding

 24. Niet alle Surinamers zijn dom en niet een ieder is schuldig in deze!

  Het is allereerst de taak van de overheid om zaken in de goede richting te leiden, zij moeten de voorwaarden scheppen zij horen beleid te maken die gevolgd hoort te worden enz. enz.

  De burgers, een ieder dus is maar volgeling in deze, als je een overheid hebt die geen moer doet voor zijn burgers, geen beleid maakt geen voorwaarden schept kan je onmogelijk van de burgers eisen dat zij dat doen, dit zou anarchie zijn, in zekere mate kan je ook wel stellen dat Suriname onder Front een Anarchie is, iedereen doet maar wat.

  Sommige Surinamers zijn dom, dat klopt als een bus en ze worden ook dom gehouden door hun eigen overheid lees front. Neem nou Somo hoe die tegenwoordig Surinaamse politiek naar lager niveau brengt inplaats van debatten aan te gaan over beleid of partijprogramma is hij bezig stemmen te winnen met gaarkeukens enz. Dit is Front hebben ze altijd gedaan vroeger was het bigi boto doro.

  Front is altijd al een vloek voor Suriname geweest zelfs de revo hebben we aan front te danken.


  Maak melding

 25. a san no boeng, mang.zomar den mang onthoofd a zwerver.die zwerver heeft neks gedaan.Ik heb ook nog van mijn Nederlandse nicht gehoord dat ze suriname neks vind!!boi, laat ze maar over haar eigen land praten.Want de bakra mang ab moni!!en ze zegge ook dat het van die sekte’s zijn is het waar??
  mi no denki dat a moordenaar na wan sranang man………………..!!


  Maak melding

 26. HE Sranan man ook Commewijne wordt geteisterd door deze sektes-die nutteloze sektebendes, demonische wezens, zijn op de loer, ik heb gehoord dat ze in totaal 1000 hoofden nodig hebben.


  Maak melding

 27. ik vind het erg dat zoiets gebeurd is ik vraag me af als die mensen geen gevoelens hebben en jah ik ben eens met jullie hij is een zwerver maar jah je weet nog nooit waar et ook zal bereiken ik bedoel mensen die geen zwervers zijn,kinderen,ouderen enzz mensen denken jullie eerst na voordat jullie iets zeggen
  luv y’all mwaaa


  Maak melding

 28. Toen die zwerver die onthoofd gevonden werd was er geen plasbloed wat je normaliter ziet als er iemand onthoofd wordt.volgens berichten uit suriname gaat het om de joden die een offer moeten brengen die daar wonen.of dat waar is weet ik niet,maar wat mij is opgevallen als ik op vakantie bent in suriname en ga een winkel in van een jood kijken die gasten je zo genieperig aan,wat mij niet bevalt en dan hoppa snel de winkel uit.er ik ook een sekte die rijden rond in zwarte auto’s met geblindeerde ruiten die jongen kinderen meelokt.wel triest allemaal dat dit in geliefde suriname gebeurt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.