Leger VS biedt Surinamers vrije medische hulp

18

PARAMARIBO, 5 jun – Het leger van de Verenigde Staten van Amerika zet het programma voor vrije medische hulp voort. Volgens het ministerie van Defensie wordt dit keer het district Saramacca bezocht. Het is de eerste keer.

Bij eerdere gelegenheden zijn andere districten bezocht. Amerikaans legerpersoneel zal behalve geneeskundige hulp, ook basis tandheelkundige behandelingen verrichten en oogmetingen. Voor zowel Surinaamse als de Amerikaanse militairen is dit een goede gelegenheid te oefenen in samenwerking. Vandaar dat ook de Regionale Gezondheidsdienst en de Jeugdtandverzorging betrokken worden.

Voor beide betekent dit ook een gelegenheid de eigen sterkte te meten. Volgens Defensie wordt het medische werk verzorgd door Amerikaanse artsen, waaronder specialisten en verpleegkundigen. Bij de eerdere operaties zijn duizenden Surinamers gratis geholpen. De National Guard van de Amerikaanse staat South Dakota heeft ook humanitaire hulp geboden. Onder meer zijn scholen gerenoveerd.

18 REACTIES

 1. he he eindelijk een ander district meestal krijgen het binnenland gratis medische zorg omdat daar de soort van venetiaan woont.


  Maak melding

 2. Opo kondremang oen opo en wees ervan bewust dat al deze zogenaamde gratis hulpverlening je een dag duur zal komen te staan wanneer je wakker word en ontdekt dat je gewoon iets hebt toegestaan en daarom geen “NEE” mag zeggen tegen deze mogendheid.Vergeet niet dat het amerikaanse leger die hele Begi Gado mijn in Oost Suriname heeft ingepalmd waar Alcoa een eeuw lang heeft gemijnd en niets dan een groot gat heeft achtergelaten om leger zogenaamd voertuigen uit te testen en niemand,zelf surinamers niet,mag in de buurt komen om een kijkje te nemen laatstaan te vragen om openheid van zaken te geven of te filmen.Wanneer Suriname er achter komt wat die amerikanen daar allemaal stiekem hebben gedumpt om die gaten te vullen is het al te laat.Niemand weet wat ze daar uitspoken en niemand durft ze iets te vragen want Suriname onderzoekt niets en niemand van buitenlandse afkomst.Waarom Suriname terwijl ze een heel continent in Noord Amerika of Hawaii hebben om hun oorlogszucht ruimte te geven.Deze regering geeft alle buitenlanders vrijspel en dat zal fataal aflopen vroeg of laat.Dus kondremang wees op je hoede want als iets te mooi is om waar te zijn dat is het zeker ook zo en dan blijft de droom een nachtmerrie voor “Wij slaven van Suriname”.
  Dick Tjon


  Maak melding

 3. Heel leuk vooruitzicht voor the very have nots om te wachten met ziek worden totdat het die Amerikanen een keer belieft om van achter de wolken een bliksem bezoek te brengen aan Suriname.


  Maak melding

 4. Dick Tjon, een mooi verhaal, maar het heeft niets te maken met de MEDISCHE hulpverlening door de Amerikanen, dat ieder jaar plaatsvindt.


  Maak melding

 5. Maar er is bijna geen structurele,duurzame ontwikkeling geweest in Suriname. We willen alles en intussen doen we niets ik tel vanaf de revolutie. Nu 27 jaar daarna niets volksbindend integendeel meer instutitionele discriminatie (alleen mensen die elkaar herkennen),nog meer racisme en aanverwante intolerantie(ik ken alleen mijn eigen mensen).
  Moeten we niet in sommige gevallen niet bewust toegeven en bewust anders aanpakken.


  Maak melding

 6. de mensen waarvoor jullie de gemeenschap moeten waarschuwen worden op handen gedragen die zelfde mensen hebben zich ten kosten van onze samenleving verijkt met hun zogenaamde revolutie voor het volk wie zit nou met de gebakken peren die arme bevolking , in het verleden kregen het toenmalig bewind ook hulp uit cuba inruil voor wat ???? ja zeg het maar inruil voor meer onderdrukings vaardigheden en hoe je jou eigen volk kan knechten en onderdrukken dat was wel goed zeker ??? ondankbare schepsels dat jullie zijn .


  Maak melding

 7. blaka bakra, je kletst koeterwals uit je nek.

  Niemand in groot USA krijgt gratis MEDISCHE hulpverlening, laat staan de afro-Amerikanen blaka bakra -zwarten.

  Ga maar lekker slapen blaka bakra, kan je de tsunami en de orkaan-Hurricane Katrina nog heugen, de zwarten werden in orkaan-Hurricane Katrina in het hoge water aan hun lot over gelaten om als ratten in de val te verdrinken.

  De opdracht die het VS leger kreeg was geen gratis MEDISCHE hulpverlening, maar om de al zwakke zwarten neer te knallen de zogenaamde plunderaars die al dagen en nachten in het hoge, vieze, koude water vol met bacteriën en reptielen zaten.
  patriot!


  Maak melding

 8. @Dick Tjon
  Als ik jouw was zou ik nooit meer een posting plaatsen. Immers het forum is ook gratis en straks moet je voor ze werken.

  @chauvinist
  Nog steeds moeite met lezen en begrijpen.
  Wanneer ga je die cursus algemene ontwikkeling en basis vaardigheden eindelijk doen? Of geven ze die niet bij het LPI?


  Maak melding

 9. Als er iemand hier koeterwaals KLETS dan ben jij dat nummer 9, je bent als de kippen bij om te verwijzen naar sommige (tekortkomingen)van amerika,maar als het gaat over zwarte of beter gezegd landgenoten klinkt beter die standrechtelijk zijn geéxecuteerd in suriname die niet aan het plunderen waren maar hun burgerplicht opkomen voor de terugkeer van de democratie en mensenrechten in suriname dan kom jij met retoriek en koeterwaals om dat goed te praten weet jij nog dat er een groot tekort was aan medicijnen in suriname in de jaren 80 terwijl de machthebbers alles hadden wat hun hartje begeerde je ben een ziek persoon nummer 9 je hebt hulp nodig geestelijk ben jij in de war .


  Maak melding

 10. @ Chauvinist: Waarom ga je in je betoog niet in op de oorzaak van de Amerikaanse burgeroorlog? Tjonge, jonge, typisch hoor, dat gewijs naar anderen. Als ik die heli’s over mijn huis hoor ratelen richting dat hospitaalschip, denk ik alleen maar: Gelukkig, weer een paar mensen die geholpen worden! Vorig jaar zijn er op Haiti ik weet niet hoeveel mensen om het leven gekomen door natuurgeweld. Ook de schuld van de Amerikanen zeker? Get a life, man!


  Maak melding

 11. NEUSJE,wat indrukwekkend van je dat jij als 5 jarige ook surinaams nieuws opzoekt op websites.In 1951 ben ik in Suriname geboren en ben daar op school geweest,gewerkt,gehuwd,mijn kinderen zijn daar geboren en op school gegaan.Processen als de weg naar de Onafhankelijkheid sinds Jopie Pengel,de militaire coup,decembermoorden,Jungle commando en lange rijen om aan levensmiddelen te komen en al alles daarna ken ik.Veel materiaal en ervaring om vergelijkingen te maken.Groei gauw op zodat we voortaan reacties kunnen uitwisselen als volwassenen en stop met het gooien van modder van achter een verdekking op iedereen die langskomt want wie steeds met modder gooit zal straks geen grond meer hebben om op te staan.
  Doe je best,
  Dick Tjon


  Maak melding

 12. Iedereen zit te zeiken op de Amerikanen. Waarom gaan jullie niet vrij willig de Saramaccaners helpen dan! De enigen die niet zullen klagen en blij zijn met de Amerikanen zijn de Saramaccaners!


  Maak melding

 13. DU-11,
  Worong no e waka fu soso en suma wani losi bana, ing sa bron ing finga. Bij het neerhalen van dat Iraanse passagiersvliegtuig gaf die marine commandant als verklaring.
  “I did what I had to do, not later than I have to do it!”
  Onthoudt, “niets gebeurt redeloos”!


  Maak melding

 14. Niemand hier heeft het over,dat het de Cubanen zijn en waren die gratis medischehulp boden/bieden aan de arme Surinamers,de Cubanen doen dit reeds jaren,de Amerikanen hebben het door gehad en willen Cuba onder de voeten lopen.Dat er buitenlanders nodig zijn om een bevolking(Surinamers) te helpen is al een schande.
  Er is altijd een tekort geweest aan bepaalde medicijnen en nu nog,alleen de rijken kunnen zich alles permiteren.
  Ik vraag me af als deze regering zich niet doodschaamt,want zoveel armen zijn er niet in Suriname,als je naar het aantal ingezetenen(450.000) kijkt.Men kan ook stellen dat Venetiaan en de zijnen lang blij zijn met deze soort hulp kunnen ze nog meer geld in hun eigen zak steken.
  Zoveel hulp is er en nog is er armoede in Suriname,Cuba,Nederland,Amerika,Venezuela,China,India enz.enz.man man man,zou je denken dat er geen armoede meer moet zijn.Waar blijft toch het resulaat?????


  Maak melding

 15. Ik vind eigenlijk dat ze niet alleen medische hulp moeten sturen maar ook een flink moeten gaan huishouden , als zo een beetje het 1 en ander lijkt te falen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.