Goudwinning in Suriname moet minder gevaarlijk

4

PARAMARIBO, 5 jun – De goudwinning in het binnenland moet minder gevaarlijk en ongezond worden. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, NH, overweegt correctiemaatregelen. Geld voor de planning is intussen geen probleem meer.

De afdeling Guyana’s van het Wereld Natuurfonds, WWF, stelt honderd en vijftigduizend dollar beschikbaar. “We kunnen nu het beleid voorbereiden”, zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. Met name de kleinschalige goudwinning moet dringend worden aangepakt. Onder meer het gebruik van kwik is buiten alle proporties. Ook de schade aan het milieu baart zorgen.

Bovendien werkt de aard van het bedrijf criminaliteit in de hand. Prostitutie en illegale immigratie vieren hoogtij. Door het gebrek aan gezag kan ook met geen mogelijkheid belastinggeld worden geïnd. “De winning geschiedt grotendeels in de illegale sfeer. We willen naar een sector transformeren die inkomsten oplevert voor de staat en bijdraagt aan de nationale ontwikkeling”, aldus Rusland.

4 REACTIES

 1. Minister Rusland komt er eindelijk achter hoe gevaarlijk het gebruik van kwik is voor ons milieu en de gezondheid. Dit nadat hij zelfs duizenden hectaren heeft uitgegeven aan mijnbouwconcessies waarvan hij weet dat deze mensen (vooral vrienden) met kwik gaan werken.Hoe hypocriet moet je wel niet zijn om nu aan te geven dat het zo niet door kan.
  Zelfs het uitgeven van mijnbouwvergunningen in het Brownsberg natuurpark aan de grootste crimineel in ons land,gaat hem niet te ver.
  Mooie praatjes maar achter de schermen gebeurd het tegenovergestelde. kijk maar met Google Earth naar de gigantische vernietiging van ons binnenland en oordeel zelf.


  Maak melding

 2. De afdeling Guyana’s van het Wereld Natuurfonds, WWF, stelt honderd en vijftigduizend dollar beschikbaar. “We kunnen nu het beleid voorbereiden”, zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen

  Dus zonder dit klein financieel hulpmiddeltje was minister Gregory Rusland niet van plan om een beleid voor tr bereiden. Sarie torie wat een armzielige minister. Kijken wat het vervolg is als deze kleine kas leeggeplunderd is.


  Maak melding

 3. ProBioS: Daar hoef ik niet voor de googelen, ik woon er een paar kilometer vandaan. Maar dit gegeven is al jaren bekend. Er wordt alleen niets aan gedaan. Ja, door sommigen hier op de topic zal het wel weer de schuld van een ander zijn (lees buitenlanders). Wat de eigen Surinaamse bevolking uitvreet wordt met de mantel der liefde bedekt. Hoe naief, kortzichtig en vooral dom kun je zijn! Maar je hebt gelijk. Het wordt weer tijd voor een volgende Clean Sweep! Maar dan voor het eggie!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.