Herdenkingsbijeenkomsten SLM-vliegramp 1989

1

Aanstaande zondag wordt er op het WK Amsterdam naast de gebruikelijke wedstrijden ook een herdenkingswedstrijd gespeeld ter nagedachtenis aan de grote SLM-vliegramp. Twee samengestelde teams van Surinaamse voetballers zullen tegen elkaar spelen, meldt AT5.

Het is zondag precies 20 jaar geleden dat bij luchthaven Zanderij een toestel van de SLM neerstortte; daarbij kwamen 176 mensen om het leven. Aan boord van het toestel zat ook het Kleurrijk Elftal, een voetbalteam van Surinaams-Nederlandse voetballers die in Suriname zouden gaan spelen.

Ter nagedachtenis aan de overledenen wordt er aanstaande zaterdag bij de flat Hoogoord in Zuidoost een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Daar staat het beeld van Steven van Dorpel, ook wel ‘de parel van de Bijlmer’ genoemd. Ook hij kwam om bij de ramp.

1 REACTIE

  1. SCHAAM jullie DIEP mensen van Kleurrijk dat je over de rug van onze doden ( God hebbe hun ziel ) je vete met Stichting SuriProfs uitvecht ! SCHAAM jullie ! Dit zouden de doden NOOIT gewild hebben. Kleurrijk is DOOD; leg je erbij neer ! sluit vrede met de jongens van SuriProfs !


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.