Verdachte: ‘Robienna per ongeluk gedood’

17

Het doorsnijden van de keel van de 12-jarige Robienna met fatale afloop gebeurde volgens Shelwin R. per ongeluk. De 48-jarige ex-vriend van de moeder van het meisje kwam donderdag langs om nog wat spullen op te halen.

Hij kreeg vervolgens ruzie met zijn ex-vriendin. Hij zwaaide daarop met een mes en volgens zijn advocaat heeft R. verklaard dat hij Robienna niet met opzet de keel doorsneed. ‘Het mes kwam per ongeluk terecht op een plaats waar het niet had mogen komen.’

Dat heeft zijn advocaat gisteren aan de Amsterdamse zender AT5 laten weten.

17 REACTIES

 1. Iemand de keel doorsnijden gebeurt NIET toevallig of per ongeluk. Dat gebeurt met voorbedachten rade. Maar dat zal de rechter hopelijk ook wel weten…


  Maak melding

 2. Wat een idioot. Wie gelooft er nu in dergelijke onzin. Iemand die zwaait met een mes zet daarbij niet genoeg kracht om de keel door te snijden. Het mes zou waarschijnlijk afgeketst zijn.

  Kortom het (het is geen mens) is niet alleen een moordenaar maar ook nog een leugenachtige laffaard.

  Straks als hi opgesloten is zal hij wel merken hoe zijn nieuwe matie over hem denken.


  Maak melding

 3. Dat verdachten zulk soort excuses voor de rechtbank in Suriname maken was mij bekend.
  Maar dat een advocaat zulk soort domme opmerkingen in Nederland ter verdediging naar voren brengt zegt ook iets over de domheid van die advocaat.

  Dus Selwin had per ongeluk dat mes op zak en hij had per ongeluk dat mes in zijn hand en per ongeluk sneed hij de keel door van dan lieve onschuldige meisje.

  Selwin laat mij niet lachen, je bent gewoon een arrogante driftkikker die geen tegenspraak duld en er niet tegen kan om door de moeder van Robienna afgewezen te worden.

  Daar is dit onschuldige meisje de dupe van geworden.
  Je zal dit je leven lang met je mee moeten dragen: JE HEBT JE EIGEN DOCHTER VERMOORD !!!!

  Van mij mag je levenslang krijgen dat verdien je!!!!


  Maak melding

 4. het is gewoon een leugen wat die lafaard heeft verklaard , hij heeft dat arme kind opzettelijk , (met voorbedachte rade) om het leven gebracht . Hij moet levenslang krijgen , en dat zal ook zo zijn.


  Maak melding

 5. Als iemand tegen je zegt:Als ik jullie niet kan krijgen,dan hoeft niemand jullie te krijgen/hebben. dan weet je al wat de persoon
  van plan is.Dus,als die raadsman zegt:Dat het
  geen opzet is,en “Het mes kwam per ongeluk terecht op een plaats waar het niet had mogen komen,dan vind ik die raadsman en de dader even schuldig en waardeloos. Sorry!!!!


  Maak melding

 6. je kan niet anders van een advocaat verwachten hij zal proberen om de daad van zijn client niet opzetlijk te laten lijken kijk naar die kanhai in suriname de advocaat van ddbeest van mij mag deze lafbek de moordenaar van roubinna 18 jaar met tbs krijgen voor t doden van dit arm meisje ma in suriname moeten ze niet vergeten om de moordenaar van 8 december te berechten deze moordenaar heeft er 15+ de keel doorgesneden gemarteld en vermoord
  Glenny


  Maak melding

 7. te eerste beste jan,in suriname zou hij elke dag bidden dat hij ook dood was gegaan, want een leven zou hij niet hebben.
  en ten tweede is et geen surinamer, maar een antiliaan.
  ten derde, en MARK MY WORDS…
  we zijn in tata. hij krijgt een of andere lousy vonnis van ontoerekenings vatbaar of welke andere soort MEDISCHE termen nog meer, en hij is in 5 jaar weer buiten.
  en die arme moeder mag voor der leven der enige kind missen. wreder dan dit kan gewoon niet. it’s a crule world…
  en et was niet zijn dochter…

  me myself and i


  Maak melding

 8. Jan:
  Dat in suriname verdachten met dergelijke excuses komen aanzetten is jou bekend, dat schrijf je tenminste. Waar niet ter wereld probeert een verdachte zijn of haar hachje niet te redden. Het verschil tussen Suriname en Nederland is wel, dat de surinaamse rechters er niet in trappen getuige de straffen die er worden opgelegd. En over nederland gesproken; het is een lachertje. De misdadigers winden samen met hun advokaten de hele rechterlijke macht om hun vingers. Doe dus niet alsof het in suriname in vergelijking met nederland maar een softe gedoe is.


  Maak melding

 9. laat de rechter hem ‘per ongeluk’ veroordelen tot levenslang, zodat 1 van zijn medegevangennen ‘per ogeluk’ zijn hangdinges kan afsnijden ; pas dan heeft hij zijn gepaste straf : levenslang voor het levenloze kind EN ontmanning voor deze onzinnige leugen.


  Maak melding

 10. Hallo Ria ik heb nooit beweert dat de rechters in Suriname softe straffen opleggen.
  Alleen de argumenten van de verdediging zijn o zo doorzichtig.
  Ik kan me herinneren dat een straatrover de gouden halsketting van een dame haar nek had afgetrokken en als verdediging zei hij dat hij niet wist hoe die ketting in zijn hand was gekomen.
  Hij was langs die dame gelopen en ineens had hij die ketting in zijn hand.
  En ja dat hij hard wegliep enz………
  Het ging mij er alleen om dat ik zulk soort argumenten regelmatig in Suriname hoorde.
  Maar dat een hoogopgeleide advocaat dat hier zegt, viel mij op.


  Maak melding

 11. Glenn @9 we schrijven hier hoe ver je kan gaan als mens en het belang van kinderen in zo een situatie.

  Jij begint over 8 dec “82
  Wij kunnen er niets aan doen dat wij 27 jaar op berechting wachten als volk om dit negatieve gebeuren historisch voor onze jeugd in een juist perspektief te plaatsen.

  Met jou haat vermoord je precies op dezelfde manier kinderen in Suriname.
  Jullie rechters hadden dubbele agenda’s,waren bevooroordeeld en wilden dat de tegenpartij geen juridische bescherming mag genieten.

  Die zieke vriend die dat meisje heeft vermoord zat net zo vervuld van haat en wroeging en jij lijkt in deze een evenbeeld van die zieke meneer.

  Laat de rechtspraak zijn werk doen over het toen 27 jaar geleden dec ’82 gebeuren en jij en ik NDP,WILDERS of whatever moeten door NU.
  Leer van de hollandse politiek a dotie ma joe sabie sang e pesa.


  Maak melding

 12. Ik vind dat ze voor moordenaars die op zo een laffe wijze, en nog leugenaar zijn ook. het vonnis levenslang moet worden ingevoerd; zonder enige mogelijkheid ooit nog vrij te komen. Mensen die beslissen over een ander zijn leven, mogen zelf geen leven meer hebben. Plus dat ze altijd zo weer vrij zijn en die gek alsnog terug gaat om het geen wat hem niet meer is gelukt bij die vrouw/ moeder van Robienna nog even af te maken. Beseffen de mensen wel in wat voor angst die moeder en familie nu moeten leven verder ook nog.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.