Suriname moet wennen aan wet huiselijk geweld

3

PARAMARIBO, 3 jun – Het wordt wennen aan de net goedgekeurde wet Huiselijk Geweld. Dat valt te concluderen uit de pleidooien van parlementariërs. Waar strengere sancties worden ingevoerd tegen plegers, moeten de meest elementaire voorzieningen nog getroffen worden.

Volgens parlementariër Harriët Ramdien is vooral een opvanghuis nodig voor slachtoffers: “Waar moeten mensen naar toe als ze uit huis moeten?” Maar opvang is er niet, in elk geval niet van staatswege. Ramdien vreest dan ook dat de wet op vele punten een dode letter blijft. Dat zeker als niet de daad bij het woord wordt gevoegd. Weliswaar wordt voorzien in het apart nemen van de pleger.

Die wordt als nodig uit huis gehaald voor of straf of behandeling. Of beide. Allemaal heel modern. Maar ook hier spelen de voorzieningen weer een rol. Opvang bij huiselijk geweld is tot nog toe meer een particuliere aangelegenheid. Door gebrek aan geld blijft de schaal van dienstverlening er beperkt. Meerdere parlementariërs vinden dat correctie en begeleiding vooral gericht moeten zijn op gezinshereniging.

3 REACTIES

 1. ach,de bedoeling is natuurlijk wel goed, maar de makers van die wet, overigens een kopie van de nederlandse, omdat wij zelf niks kunnen, alles is holland baja. de wet is nuttig, maar suriname en de surinamers kennende zal er in de praktijk idd weinig van komen. gebrek aan geld? geen probleem toch? ff bedelen bij onze meesters (niet mijn meesters, aub zeg!) in holland toch?


  Maak melding

 2. Front heeft het verstand van een kopieër machine.
  Men kan deze oudjes gewoon overtrek papier geven als een kleuterklas en deze lummels gaan hun gang……dag………… Opa Ronald.

  Doe je best hoor.


  Maak melding

 3. Sluit de mensen die zich schuldig maken aan huiselijk geweld een maand op!!! En geef ze een maand lang elke dag 50 stokslagen!!! Echt wel dat ze het afleren om vrouwen zomaar te mishandelen!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.