Illegale route Suriname-Guyana onder de loep

3

PARAMARIBO, 3 jun – De zogenaamde Backtrack-route naar Guyana wordt tegen het licht gehouden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Onder meer wordt nagegaan of het gedoogbeleid aangepast kan worden. De route kan dan na decennia eindelijk uit de illegale sfeer.

Voorlopig mogen de honderden passagiers die er dagelijks passeren, nog ongestoord de oversteek doen. Dit in tegenstelling tot de officiële aanmeerplaats. Dat wordt anders bij legalisering. “Er komt een post voor de politie, douane, de militaire politie en het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Smokkel en andere illegaliteit kunnen dan beter worden bestreden.

Dat moet ook afrekenen met het criminele aureool rond de Backtrack. Hoewel in de jaren negentig een formele veerdienst is opgezet, geven de meeste reizigers de voorkeur aan de Backtrack. Dat heeft wellicht met de formaliteiten te maken, waar wel aan voldaan moet worden bij de Canawaima veerdienst. Santokhi houdt nauw contact met Guyana om zoveel mogelijk synchroon te werken.

3 REACTIES

 1. Laten wij eerlijk zijn……hoeveel keer hebben wij dit gelezen…..Ziet u het gedrag van een Pokai terug of niet….???????…Chander Pokai….of is hij een lala kabai….paka paka pé paka pé….a sortu foworu dati…paka pé…paka pé


  Maak melding

 2. Laten wij vooral denken aan de sociale functie van deze route. De criminaliteit- en veiligheid verdient alle aandacht maar de have nots hebben niet het vermogen om 40 km landinwaarts te gaan om de oversteek te doen.

  Hoewel hachelijk ook, je bent er in minuten.


  Maak melding

 3. Goed zo minister!

  U bent geen vlijtig liesje. U bent een vlijtige man.U werkt er echt aan om die fromoes op te lossen.

  Aan uw harde werken ligt het dus niet,alleen u praat niet transparant als het om baat mangs gaat. grote stoute mensen in poeder NU.

  krijgen die nu een andere route als ze su in willen?

  Op dit moment 10 punt minister.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.