Surinaamse Partij van de Arbeid zoekt compromis

6

PARAMARIBO, 2 jun – De Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, is naarstig op zoek naar een compromis over het partijleiderschap. Gestreefd wordt naar één enkele kandidatenlijst, nu een haast niets ontziende concurrentieslag is uitgebroken. Er is reeds een derde kandidaat in beeld gebracht.

Het betreft vakbondsleider Robby Berenstein. Het compromis moet bestuursverkiezingen voorkomen en daarmee tweedracht. “Mocht de poging mislukken één verkiezingslijst te presenteren met Berenstein als lijsttrekker, dan komen er geheid verkiezingen”, zegt Castelen tegenover Dagblad Suriname. Voor tweedracht wordt meer dan ooit gevreesd na recente uitlatingen van de kandidaten.

Zowel Castelen als minister Clifford Marica van Handel & Industrie bijten flink van zich af. Marica zegt desondanks niet principieel tegen een gemeenschappelijke lijst te zijn. “Maar niet tegen elke prijs.” Berenstein, leider van vakcentrale C-47, zegt inderdaad gevraagd te zijn de partij te leiden. Hij wil bedenktijd. SPA en C-47 zijn beide opgericht door wijlen Fred Derby. Hij was van beide ook de eerste voorzitter.

6 REACTIES

 1. Suriname land van vreugd en zonneschijn,hopelijk zult uw deze boodschap plaatsen voor het volk.Wat suriname nodig heeft, zijn afval bakken, net zoals in nederland!Daar bedoel ik mee ,vuil containers net zoals in nederland,maar ondergronds.Zo ook glas containers,waar men glas in kan gooien,voor recycling.Dat houd in dat er tegelijk tijdig, werk ge creeerd word, voor het volk!En dat men 24 uur per dag, vuil af kan voeren.Houd Suriname schoon en creeer het land van vreugd en zonne schijn tesamen,Chance we need!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Deze piepkleinemuis heeft hoegenaamd geen achterban. Zij werden van meet af aan geaccommodeerd om de werkende massa on hold te zetten, ten voordele van de vakbondsleiders zelve.
  Hoe staat de werkende klasse er anno 2009 voor?


  Maak melding

 3. Als Berenstein voorzitter moet worden , dan liever verkiezingen !!!!
  Mijn advies was om John Defares tot voorzitter te kiezen.
  Berenstein is al vrz va C-47. En hij heeft duidelijk niet de capaciteiten van een Fred Derby om dus beide functies te behartigen


  Maak melding

 4. partij van de ARBEID.
  Wat voor arbeid?
  Hebben ze uberhaupt een slag gewerkt daar??
  Of alleen handen ophouden typisch surinaamse gewoonte ben benieuwd vanwaar ze dat meegenomen hebben??


  Maak melding

 5. Opheffen dit handeltje, jullie hebben geen enkele recht van bestaan. Vakbond in de politiek is foute boel, tegenstrijdige belangen ten top.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.