OM Suriname daagt laatste verdachten 8 december

33

PARAMARIBO, 2 jun – Het Openbaar Ministerie heeft de laatste vier verdachten van de Decembermoorden opgeroepen voor de Krijgsraad te verschijnen. De vier waren niet eerder gedaagd. Het betreft drie oud-militairen en een burger.

De oud-militairen Edgar Ritfeld, Ruben Rozendaal en Badrissein Sital zijn opgeroepen voor 12 juni. Dat geldt ook ex-minister van Financiën & Planning Winston Caldeira. Alle vier hebben eerder bezwaar aangetekend tegen hun dagvaarding. Dat heeft niet kunnen voorkomen dat hun verzoek om afgevoerd te worden van de verdachtenlijst, is afgewezen door het Hof van Justitie.

De vervolging kon toen worden ingezet. Ritfeld heeft eerder publiekelijk geprotesteerd tegen de trage gang van het strafproces. Hij is erop gebrand zijn onschuld te bewijzen. Volgens het OM wordt Ritfeld de militair Jiwansingh Sheombar, van de gevangenis te Santo Boma te hebben overgebracht naar het Fort Zeelandia. Sheombar, die vastzat wegens een eerdere couppoging, is kort daarop geëxecuteerd in het fort.

33 REACTIES

 1. ex-minister van Financiën & Planning Winston Caldeira

  Ai mand wat heeft deze man huisgehouden onder de vrouwelijke bevolking. Hij verkeerde toendertijd in de positie om zijn lusten te botvieren mand. sari torie


  Maak melding

 2. Deze BEESTEN hebben misbruik gemaakt van hun macht positie,en om die redenen kan ik het niet begrijpen dat een deel van de surinaamse gemeenschap deze honden weer in het machtscentrum willen hebben onbegrijpelijk.


  Maak melding

 3. Beveelt ist beveelt!

  Als Edgar werd opgedragen om een arrestant op te halen kan de man de daarop gevolgde fatale handelingen vanwege derden niet verweten worden.

  Velen van ons waren er stom toevallig niet bij aanwezig.

  Je zou de opdracht moeten hebben gehad om als wachtcommandant op te treden, dan stond je blijkbaar ook prominent op een verdachtenlijst.

  What about verdachten ten andere zijde???

  Gods molen maalt langzaam, edoch zeker!!


  Maak melding

 4. Deze BEESTEN hebben misbruik gemaakt van hun macht positie,en om die redenen kan ik het niet begrijpen dat een deel van de surinaamse gemeenschap deze honden weer in het machtscentrum willen hebben onbegrijpelijk.

  DU

  Als domoor kon jij …..TOEN…..blijven wachten, dan hadden die beestachtige schurken die machtsgeil hebzuchtige honden jouw zeker afgeslacht.
  Het waren naar mijn info..zeer levensgevaarlijke beesten….SMERIGE en (iedere keer) COUPPLEGERS.


  Maak melding

 5. Beste mensen zou het niet beter zijn om de rechtsgang gewoon plaats te laten hebben.
  En het oordeel over deze mensen aan de rechter over te laten.
  Begrijp me goed ik pleit deze mensen niet vrij, maar ik veroordeel ze op dit moment ook niet.
  Laat de Krijgsraad haar werk doen en wacht op de uitslag van dit proces.
  Misschien komen er nog feiten boven tafel waar de meeste geen weet van hebben.
  Als de Krijgsraad een uitspraak heeft gedaan en als deze uitspraak een veroordeling inhoud, hebben we recht van spreken.
  Dus nog even geduld.


  Maak melding

 6. Mentorjr (5) sorry geef mij een grote brik, als je vader of een familie van je op zo een beestachtige manier was vermoord zou je anders kraaien, mijn mening is ga door tot het einde des noods met buitenlandse steun, het recht moet en zal zegevieren. vooral met het oog op de komende verkiezing 2010 dan moeten alle moordenaars achterslot en grendel zitten, God zal ons helpen! hun op te sporen.


  Maak melding

 7. 27 jaar na 8 dec ’82 wil het volk niet meer leven als een gehoorzame kudde van de frontbeleidsmakers,beleidsmakers die geen vooruitzichten hebben,geen perspektieven en het liegdrift beheersen.

  Du en consorten horen jullie bij het volk van Suriname?

  Ga schelden!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Gravenstraat, geheime vergadering.

  De baas van het verzekeringsbedrijf kent ze allemaal die op de bovenste etage takie takie gingen doen.


  Maak melding

 9. HET enige wat ik doe is vanuit democratische principes en juridische oogpunten kijkt naar deze massaslachting zelf dat word jou hier kwalijk genomen, ik weet wat normen en waarden zijn en ethische normen niemand heeft het recht om een andere het leven te ontnemen om deze redenen vind ik dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor ZWARTSTE DAG in de republiek suriname berecht moeten worden.


  Maak melding

 10. Beste jelui,
  DU is een haatzaaier, lees maar wat hij over medemensen schrijft! In het topic van die Bahreinse officier, haalt hij ALLE Moslims door het slijk.
  DU is familie van die geëxecuteerden van 8 december 1982.
  DU had zijn familie moeten weerhouden om rotzooi uit te halen, dan zouden ze nu nog leven.

  En Neus? Ach dat is 1 van de grootste djaffers aller tijden!


  Maak melding

 11. DU en Neus,
  Het is hard om hard te zijn, maar het kan nog harder zijn om niet hard te zijn.

  De mens wikt maar God beschikt! God- en niet de duivel bepaalt altijd!

  Militairen zijn geen idioten! Yu wani losi bana yu sa bron yu finga! Ga er vooral mee door.


  Maak melding

 12. Stomme Du,
  Jij bent een koe.
  Jij maakt ons moe en je lult op de koop toe.

  Je kan echter niet helpen.
  Want jou kop is gevuld met schelpen.
  Laat jou van achter door een flikker helpen,
  dan zal dat de wond aan je bek stelpen.

  Je zal nooit meer iets zinnig zeggen.
  Trouwens; jij hebt altijds stront uit te leggen.

  Maar wat jij nu eindelijk moet weten,
  is dat niet alleen stront, maar ook toko toko in je kop heeft gezeten.
  Je komt waarschijnlijk uit een dom gezin.
  Of ben jij de enige als idioot erin.

  Je zal altijd zo blijven kijven,terwijl
  de frontruggenklimmers olie in je bilspleet wrijven.

  Dag koe-du

  Wang dja dja mang


  Maak melding

 13. in de tijd van het schrik bewind van bouterse was iedereen genootzaak om in het geheim te vergaderen want bouterse zag op iedere weg een beer.en aan die andere schoft op nummer 14 een kleine corectie 99% van de moslims beter zo?.. eingelijk gaat dit onderwerp over iets heel anders. ik heb alle namen hier al gehad dus deze mag er ook bij ik daag jullie allemaal uit om met goed onderbouwde argumenten te komen zonder leugens en horen zeggen DAN PRATEN WE VERDER. @ die andere ezel op nummer 12 is dat de reden geweest voor die barbaarse massaslachting op 9 dec zo kan je zien hoe inhumaan jullie zijn. als je instaat ben om mensen op deze manier van het leven te beroven zonder enige vorm van proces want daar gaat het om, dan ga je over lijken. ik ben tegen iedere vorm van mensenrechten schending dat is mijn motief.


  Maak melding

 14. @Zazou als zij inderdaad rotzooi hadden uitgehaald dan hadden ze voor de rechter moeten worden gebracht en niet op laffe wijze als beesten worden afgeslacht. Keur jij deze gang van zaken goed?


  Maak melding

 15. Zou nu is het mijn beurt om te reageren.Wat ik allemaal hier lees is echt zielig.Hier kan ik nu uitmaken dat er heel wat domme gasten aanwezig zijn die achter het NDP gebeuren aanlopen.
  Bouta en zijn maatjes waren gewoon beulen in het Fort.na 27 jaar zijn het dit soort afgedankte uigekotste surinamers die door de duivel zijn uitgekotst toch nog achter deze moordenaars staan.Jullie zijn net als jullie leiders van de ndp vervloekte lingen die niet eens in de duivel zijn buik een rustge plekkie kunnen vinden,daarom zijn jullie uitgekotst.Schande van dit soort lage surinamer.Aan DU en NEUS ik sta pal achter jullie denkwijze.Als er zoveel mensen met een fris geheugen rond liepen als deze twee personen was Suriname stukken verder.
  Met dank aan de republiek suriname


  Maak melding

 16. ik heb de reactie,s gelezen , wat er in 82 is gebeurd valt niet goed te praten , maar waar ik vreselijk tegen aanstuit , dat er zoveel alwetendend zijn , ieder heeft een eigen versie , als je goed naar de reactie s, leest , niet deze alleen maar wat er de afgelopen tijd op deze forum is geweest , dan vraag ik mij af , als men zoeveel weet en weet dat het de waarheid is waarom geef men zich niet op als kroongetuige , het is verdomd makkelijk om aan de andere kant van de oceaan te gillen en roepen, die heeft het gedaan of niet . nee men spant een ander voor zijn-haar karretje heeft niet de moed en lef om zijn verantwoording te nemen, het is altijd een ander. de surinaamse gemeenschap zou graag willen weten wat er daad -werkelijk is gebeurd . er wordt vaak geroepen op deze site , MIJN GELIEFDE SURINAME. als het ook daadwerkelijk zo is , dat men de waarheid kent , koopt een ticket geef je op als kroon getuige , dat is de taak van eerlijke burger en iemand die met hart en nier zich een surinamer voelt.de laatste tijd heeft deze site de gedaante aan genomen van de beruchte site mamjo gescheld en gevloek de andere vreselijke ziekte,s toe wensen , respect voor zichzelf en ander is zoek.
  ik wens een ieder een fijne dag!!!!


  Maak melding

 17. DU-ezel,
  Sedertdien hebben de handelaren nogal wat noten geïmporteerd in dit land met jou nootzaak. Als jij dat bedoeld zijn het wel noten. Anders is het wel noodzaak!!

  Jij moet niet willen vliegen als je zelf geen veren hebt!


  Maak melding

 18. Du, neus,whome,bakaraman waar komt jullie collectieve minderwaardigheidscomplex vandaan.
  27 jaar wachten op berechting 8 dec 82 gekoppeld aan 27 jaar schelden naar het Surinaamse, heeft Nu 27 jaar na dato dec ’82 het rendement nul punt nul opgeleverd.
  Intelectuele vandalen!

  de jeugd moet op jullie haatzaaidende reactie gewezen worden inclusief ons NDP kamp. ze moeten niet achter de gekte van haat aanlopen.


  Maak melding

 19. @ nummer 19 en 16 wil ik wat vragen, waarvoor staan jullie in het leven een simpele vraag ik ben echt benieuwd wat jullie duidelijk willen maken wat is de bootschap van jullie reaktie hier want ik snap er echt geen moer van, waar staan deze mensen nou voor vertel mij dat en de lezers a.u.b. ik hoop niet dat ik de zelfde reaktie krijgt als die inbeciel op nummer op nummer 17 die wezenloze.


  Maak melding

 20. @ pinto ik wil graag verzoeken om iets verstandiger te reageren en niet reageren om de reaktie?..jij verkoopt gebakken lucht hier om deze forum mensen als nummer 26 kopen het graag want die hebben net zoveel verstand als jou pinto. weet jij wel wat minderwaardigheidcomplex betekent ik zal jou proberen duidelijk te maken mensen die een minderwaatdigheidcomplex hebben klammen zich vast aan moordenaars en demagogen leugenaars en mensen die ze openlijk bedriegen vernederen onderdrukt. nummer 26 laten wij constructief eerlijk de discussie voeren ik roep jullie al een hele tijd op om dat te doen het enige wat jij en de aanhang doet is verschuilen achter dogma en schelden en beledigen en mensen zietes toewensen moraal en normen en waarden krijg ja van huis uit. wat je nooit hebt gehad mis je ook niet mi boi geld ook voor pinto


  Maak melding

 21. #25

  “Whome,
  Ik wil je geruststellen, “in Suriname doet niemand het in zijn broek”. Het is wel zaak om op je kievieve te zijn!

  Pinto”

  Nog even wachten, binnenkort valt het slot in de deur voor je baasje.
  De ndp dweilploeg is al samengesteld!

  #26

  “27 jaar wachten op berechting 8 dec 82 gekoppeld aan 27 jaar schelden naar het Surinaamse, heeft Nu 27 jaar na dato dec ‘82 het rendement nul punt nul opgeleverd.
  Intelectuele vandalen!”

  Ik geef toe 27 jaren wachten op je berechting, want daar hebben wij het uiteindelijk over is erg lang. Van die 27 jaren is er heelveel verdondert door je gloote leidel en zijn veertig rovers.

  #26
  “de jeugd moet op jullie haatzaaidende reactie gewezen worden inclusief ons NDP kamp. ze moeten niet achter de gekte van haat aanlopen.”

  Voor alle duidelijkheid. Ik was niet aanwezig in het fort. Wanneer wij het hebben
  over haatzaaien, dunkt mij dat het geen in het fort geschied is niet als soso lobi
  omschreven kan worden.

  Indien dit wel het geval is dan is de ndp-lobi, hopelijk neemt de jeugd daar
  goed notitie van.


  Maak melding

 22. @arbeidsintensiever Ik begrijp niet waarom je mij betrekt in jouw reaktie op 26 waaruit maak jij op dat ik een minderwaardigheidcomplex heb? en hoezo zaai ik haat? het is toch normaal wat ik schrijf als je iets gedaan hebt dat tegen de wet is dan moet je worden berecht en niet zomaar worden afgeslacht zonder enig proces vind jij dat raar?en dat er nog geen resultaat is met het proces komt omdat ze er pas mee zijn begonnen inderdaad 27 jaar te laat dat klopt maar resultaat zal er komen wat het ook moge zijn! en dan nog dit… ik ben niet bijvoorbaad een tegenstander van de NDP ik ben voor vooruitgang van Su en haar volk met welke partij dan ook maar ik vind wel dat NDP/Megablok aanhangers erg hoog van de toren blazen over hoe goed het straks allemaal zal gaan als zij aan de macht zijn je zou bijna denken dat ze geen notie hebben van WAT er allemaal moet gebeuren en vooral HOE het lijkt mij allemaal niet zo gemakkelijk maar ok ik wacht af en hoop op het goede want het volk verdiend het!!!

  Graag een reactie van jou,
  met vriendelijke groet,


  Maak melding

 23. @ 21 zo ook die lafbek ddbeest bouterse ik wil weten hoe slaap dit beest bouterse hoe knielt hij als christen voor de heer hoe spreekt hij met zijn god gewetenloze lafbek
  Glenny


  Maak melding

 24. Het is zo klaar als een klontje….

  Als je de geschiedenis en het recht (Verschillende soorten van het recht met name het Militair, Nationaal, Internationaal, Mensenrecht, Ongeschreven recht, Verdragen en diverse wetten die ook buiten het bovenstaande vallen) kent of je had je erin verdiept dan begreep je dit! En dan kun je alleen maar tot 1 conclusie komen….

  Als je dan toch bij je standpunt blijft dan ben je gewoon naïef….

  Alle artikelen staan gewoon omschreven in wetboeken! Ook de straffen…. Sla ze er maar op na….

  Begrijp je dit niet dan ben je gewoon DOM!


  Maak melding

 25. Het is zo klaar als een klontje….

  Als je de geschiedenis en het recht (Verschillende soorten van het recht met name het Militair, Nationaal, Internationaal, Mensenrecht, Ongeschreven recht, Verdragen en diverse wetten die ook buiten het bovenstaande vallen) kent of je had je erin verdiept dan begreep je dit! En dan kun je alleen maar tot 1 conclusie komen….

  Als je dan toch bij je standpunt blijft dan ben je gewoon naïef….

  Alle artikelen staan gewoon omschreven in wetboeken! Ook de straffen…. Sla ze er maar op na….

  Begrijp je dit niet dan ben je gewoon DOM!
  Ik zie veel stommiteiten, als je alles op een rijtje zet vanaf de jaren 80 tot aan de jaren 90 dan kom je tot een conclusie die je mischien wel zou doen verbazen….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.