Zieke Surinaamse advocaat irriteert nabestaanden

63

PARAMARIBO, 30 mei – Het laatste wapenfeit van advocaat Irwin Kanhai heeft een stevige portie frustratie en irritatie teweeggebracht. De krijgsraad moest het proces rond de Decembermoorden uitstellen wegens ziekte van de raadsman. De raadsman van oud-legerleider Desi Bouterse wenste nadrukkelijk geen vervanging.

Daar alle opgeroepen verdachten cliënten waren van Kanhai, was er geen keus. De zaak tegen onder meer Bouterse en drie andere verdachten dient pas weer op 22 juni. “Vervelend, als nabestaande verwacht je natuurlijk een zo vlot mogelijk proces. Ik sluit niet uit dat het een vertragingstactiek is van de raadsman”, zegt Henk Kamperveen. Kanhai noemt dat onzin en kletspraat.

Ook de uitspraak van een andere nabestaande, Henri Behr, dat de advocaat nog de avond tevoren gespot was in een casino, is niet te waarderen. “Het is krankzinnig van de nabestaanden die mijn ziek zijn als vertragingsactie van het proces zien. Hiermee tonen zij hun werkelijk karakter. Zij kunnen niet eens het nodige respect opbrengen voor de gezondheid van een ander”, zegt Kanhai tegenover de Ware Tijd.

Voor andere nabestaanden maakt het weinig uit of er vertraagd wordt of niet. Vroeg of laat zal het recht zijn beloop moeten hebben. Van verzoening of vergeving wil onder meer Eddy Daal, broer van vakbondsleider Cyril Daal, niets horen. “Vergeven, deze ellendelingen, nooit van mijn leven. De smart die zij mij hebben aangedaan, de familie en vooral mijn oude moeder. Mijn broer was de rechterhand van mijn moeder. De familie Daal zal ze geen moment vergeven.”

63 REACTIES

 1. zo wat een bita atie broer van daal! zou hij ook zo een grootte mond hebben gehad als de mannen nog aan de macht waren of in de jaren 1983. anwoordt graag meneer daal


  Maak melding

 2. Net als vroeger, morgen heb je een repetitie.
  Niets gedaan, of je weet zeker dat dit vak je pet te boven gaat. Er rest maar één ding! Ziek melden. Geweldige advocaat noh!


  Maak melding

 3. Advocaat kanhai is inderdaad een zieke figuur!!Kijk hoe hij er onverzorgd bij loopt, hij verdedigt ook ziekelijke figuren. Kortom één en al een zieke bende, gestoorde mafkezen en moordenaars. Advocaat van de ZIEKE duivel. Eddy Daal, je hebt gelijk. Wat ze ons volk hebben aangedaan, MOETEN EN ZULLEN we NOOIT MEER VERGETEN!!!!!


  Maak melding

 4. Er zijn nog honderden andere nabestaanden, wie dit geouwehoer ook mateloos irriteert!

  Wat voor genoegdoening willen deze huichelaars nog meer?

  Er zijn klinkende namen van deze nabestaanden, die prominent deel hebben gehad in het verlenen van hand en spandiesnten bij vermoorden van jonge militairen tijdens die klote oorlog.

  Als het moet zal ik hier naam entoenaam over wie waar fysiek aanwezig waren vermelden.

  Houdt toch op met dat gehuichel.

  Hier is al meer dan oog om oog, tand om tand het eigenrecht van wedervergelding toegepast.

  Het talio beginsel dus!


  Maak melding

 5. waneer ga jij kanhai respect opbrengen voor de doden en de nabestaanden met recht kan jij de advocaat van de duivel genoemd worden ellendeling dat je bent.


  Maak melding

 6. Dit is sowieso vieze politiek van Irwin.
  Hij geeft desgevraagd aan dwt dat mensen respect moeten hebben voor mensen die ziek zijn is mooi en waar, maar wat mij het meeste verbaasd van deze mr. dat hij alleen aan zich zelf denkt en gekrenkt voelt als mensen ervan uit gaan dat hij niet ziek is en hoe is het met de mensen die al een ziekte die meer dan een kwart eeuw duurt hoe zij zich nu zullen voelen. Als hij als een volwaardige persoon in funktie of niet deze mensen recht in hun ogen zou kunnen kijken en zeggen dat ik begrijp wat jullie voelen maar dat er altijd een baas boven de baas staat en dat is in dit geval dat bouterse hem op dit manier misbruikt. De reden dat ik dit schrijf is dat daarom Abraham het niet wilde pikken van deze misdadiger wat zij ook niet recht voor z’n raap kunnen zeggen. Niet ik alleen maar ruim 99,99% weet het ervan maar niemand durft dat. Jullie moeten hen ontwapenen en ook een bepaald bedrag op zijn kop zetten van de gene die hem dood uitlevert aan de politie en justitie niet gestraft zal worden en een bepaald bedrag bijgeschreven krijgt op zijn of haar rekening.

  Think about this

  Tang Boeng


  Maak melding

 7. DU,
  Ik lust je rauw in een openbaar debat, despoot die je bent! Houdt er rekening mee dat jij bezig bent met een never ending onderneming.

  Blijkbaar is het ene mensenrecht het andere niet. Waren die 15 prominenten, jongens uit het Ramgoelam-/toekomstweggebied dan was er blijkbaar geen vuiltje aan de lucht. Suku sani di yu no e go mang tjari!


  Maak melding

 8. Het wordt tijd dat de krijgsraad ruggegraat gaat tonen.
  Niets geen gedraai, niets geen vertragen.
  Hoe lang loopt deze rechtzaak nu al/
  Hoe lang moet deze rechtzaak nog duren.
  Kom op president van de krijgsraad, zet nu eindelijk eens de puntjes op de i.
  Als Kanhai er zelf niet bij kan zijn, dan heeft hij nog een dochter en compagnon die hem kunnen vertegenwoordigen.
  Niet meer uitstellen, nu moet er eindelijk eens recht geschieden.
  Zou het kunnen zijn dat de getuigen van Kanhai nog niet goed geïnstrueerd zijn voor het verhoor en dat daar meer tijd voor nodig is?
  Gewoon op 3 juni de eerstvolgende rechtzaak plannen en geen gedraai meer en geen uitstel meer.
  Laat iedereen nu eens duidelijk weten waar hij/zij aan toe is.
  Of is dit gedraai een poging om de zaak verder te traineren zodat 2010 in zicht komt en men hoopt op een machtswisseling?
  De tijd zal het leren.


  Maak melding

 9. @ pinto jij ben echt een gestoorde huichelaar je ben ziek net als advocaat kanhai, noem die namen maar en niet steeds dreigen gestoorde klojo dat je bent en jij noemd jou zelf een sociaal mens. wat jij hier doet is schandalig en schijnheilig je bent laf pinto het gaat om leven die op een babaarse manier is ontnomen door de man die je aanbid pinto jij hebt een zieke geest jij neemd het op voor mensen die wapens hadden en ons volk daardoor konden terroriseren en onderdrukken nu hebben ze geen wapens en geen macht meer doen ze net makke lammetjes ze zijn zogenaamd ziek het zijn deze zelfde mensen die dachten dat er nooit een eind aan hun macht zou komen gedraag je als man en een militair neem jou verantwoordelijkheid geld voor bouterse ook ze hebben allemaal een grote bek en nu ze voor de rechter moeten komen doen ze het allemaal in hun broek vertel de rechter waarom die mensen op zo een beestachtige manier zijn afgeslacht kom met bewijzen en niet als je onder de drugs ben of dronken bent lulkoek verhalen vertellen op de berm in ocer want daar is bouterse goed in omdat mensen als jij pinto zo dom zijn en niet kunnen relativeren geloof jij ze deze gewetenloze BEESTEN.


  Maak melding

 10. Geachte redactie,

  Herhaaldelijk hebben wij van de bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya U en de gemeenschap erop gewezen, dat het gebeuren in Suriname rond december 1982, met als gevolg dit zogenaamd december proces, vanwege enorme politieke druk uit het buitenland (w.o. het Koninkrijk der Nederlanden en de Verenigde Staten van Amerika, slinks is afgedwongen. En velen in Suriname hebben tot het eind aan toe, politiek het spel ‘meegespeeld’. Een meerderheid is erin getuind, terwijl een onverwacht deel er bekaait van is af gekomen.

  Met andere woorden; de buitenlandse dirigenten wilde desnoods een politieke escalatie van de situatie, desnoods met ‘burgerdoden’ als gevolg. Ze eisten die doden politiek op van de neo-koloniale vakbonden en politici in Suriname, en kreeg die uiteindelijk ook.

  Alleen hadden deze neo-kolonialisten nauwelijks in gedachten gekregen of zelfs NIET verwacht, dat zij niet de levens van burgers ‘alleen’ in gevaar brachten, maar ook hun eigen leven riskeerden, mocht de zaak mislukken. En met die onwetendheid, opgejut door hun “buitenlandse makkers”, namen zij het ricico en verloren uiteindelijk tot hun verbazing.

  Zelfs dachten zij stellig, dat zij met de rugdekking van hun machtige buitenlandse vrienden, dit gevaarlijk politiek spel tot het uiterst mee konden spelen en zelfs glanrijk zouden winnen. De militairen van het Nationaal Surinaams Leger waren immers in hun ogen slechts ‘padvinders’. Maar dat was wat Sadam Hoesein van Irak ook dacht, toen hij van de Verenigde Staten van Amerika toestemming kreeg om het kleine oliestaatje Koeweit binnen te vallen.

  De tegen reactie van Amerika vervolgens verbaasde Sadam achteraf enorm, en koste hem zelfs zijn leven. En de Amerikane konden hun macht in Koeweit consolideren en tevens op de Irakeese en de Koeweitse olie broeden.

  De Surinaamse neo-kolonialisten waaronder Daal, Hoost, Baboeram en anderen, maakten in vergelijking met Sadam Hoesein en zijn kameraden, de zelfde foute internationale politieke inschatting van dit schaakspektakel, en dachten dat zij zelf vrij uit zouden gaan. Maar helaas pakte dat totaal anders uit. Trouwens wat had het buitenland hun in 1982 beloofd, mocht dit scenario slagen? Vandaar ook hun houding vandaag de dag.

  Maar dat betekent niet dat wij van de bewustzijnsbeweging de doden niet betreuren, het zijn Surinamers. Maar wat jammer is, is dat wanneer je met de duivel eet, je wel een lange vork moet hebben.

  En gezien hun bitterheid vandaag anno 2009, zovele jaren na het gebeuren van 1982, laat zelfs zien, hoe zij vanwege die lange verbittering en haat, intussen verworden zijn tot het evenbeeld van de duivel zelf. Tevens een karikatuur vanwege het ‘mislukt spel’ van hun voorgangers, het evenbeeld van hun aanbidders, om tenslotte dienst te doen als de parias van onze gemeenschap. Een gegeven wat ons allen elk jaar weer in 1982 infeite eraan herinnert, hoe desastreus volksverraad kan uitpakken voor een gemeenschap.

  Vraag het maar gerust aan een NSBer in Nederland onder Anton Adriaan Mussert tentijde de Tweede Wereldoorlog van 1940-1945 (Anton Mussert – Wikipedia).


  Maak melding

 11. Daar zullen jullie waaronder Neus en DU doe een keer achter komen met je infrarode ogen, die misdaden selectief bejegenen.

  Suriname bestaat al langer dan sedert 08 december 1982.

  11- en 12 maart 1982 waren er ook, stelletje ordinaire racisten!


  Maak melding

 12. Hollandse Jan en M. van Meer peuke idee, waarom willen jullie in deze in navolging van je voorvaderen geen geschiedenis schrijven?

  Weet je nog toen Coronianen uit cocosbomen werden neergeknald om een nieuwe jachtgeweer uit te testen?


  Maak melding

 13. waneer ga jij kanhai respect opbrengen voor de doden en de nabestaanden met recht kan jij de advocaat van de duivel genoemd worden ellendeling dat je bent.

  DU

  Jij bent werkelijk ongeschoold!! Hij verdedigt alleen maar een verdachte!!! Zoals in elke land waar een rechtsysteem van toepassing is heeft elke verdachte van o.a. moord, verkrachting, roof enz. recht op een advocaat!!! En het is aan de advocaat om zn klient op alle mogelijke manieren proberen vrij te plijten!! Het is de rechter die tenslotte moet oordelen!! Maar jullie domme ongeschoolde Surinamers willen maar al te graag iemand tot duivel verklaren!! probeer je eigen kennis te vergrooten zodat je begrijpt hoe de maatschappij werkt!!! Niet alleen in SU maar wereldwijd!!! stelletje Ezels!!!


  Maak melding

 14. Het volk van SME weet heel goed dat als DDB na 2010 op het politieke toneel verschijnt, als hij dan niet gestraft is en wel gekozen wordt dat het dan over en uit is met SME. Dat de er dan binnen 3 maanden weer chaos, massale werkeloosheid, enorme inflatie, etc in SME zullen zijn.

  Dus het volk is echt niet zo stom om als het proces nog niet is afgelopen op de NDP te stemmen.

  M.a.w. dankzij het getreuzel van en de lage streken van Kanhai is de kans heel groot dat de NDP straks een kleine splinterpartij is.


  Maak melding

 15. Ik vind van wat gebeurd is gebeurd,er zijn zoveel anderen jongens die ook dood zijn geweest tijdens de coup en vuile oorlog,maar daar hoor je niemand over praten.laten we gewoon ophouden met dat december moord en vooruit gaan denken!


  Maak melding

 16. Aka & Pinto julllie reacties zijn buitengewoon onbeschoft en stompzinnig.

  neus
  …Wie ben jij Neus dit is gewoon brutaliteit….let eerst op je zelve voor dat jij op anderen zit te letten en te loeren…ik denk of jij geeft mij het gevoel als of jij een of andere gemene flikker bent.


  Maak melding

 17. Neus wees wijs en blijf niet als een stompzinnige ouwe hoeren…..jij met je loopneus…Zij…zij moeten zelf eerlijk zijn en de hand in eigen boezem steken.


  Maak melding

 18. ZIJ die de ziekte van kanhai in twijfel brengen zijn zeker ziekelijk
  zien jullie niet dat het geen zin heef
  om zo stampvoeten te zijn zij zijn de genen
  die het proces verstoren zo lang er wraak en haat is loop het niet zo zeker en overtuig ben ik

  ai mie kromantie obia houw deze landverraders stevig aan hun ballen en speeltje vast zien jullie niet dat de bloed druk van de meeste surinamers omhoog stijg
  door stress van deze landverraders het kwaad an de redie moesoe moet bezweert worden MEI2010 de maand van bevrijding van de rediemoesoe gedachten suriname voorwaarts
  soso lobie


  Maak melding

 19. @ M.V Meer
  je had zeker weeten predikant moeten worden
  strooi hier niet met zand in de ogen van mensen je lijk wel een van hen die daar zitten te slapen in de regering lees goed wat je schrijf een geld bedrag wil jij dat uitvoeren ik vind jouw een gevaar voor suriname je bent ook een van hen die het land zo arm maak als het er nu bijstaat
  blijf lekker aan de noord zee en neem af en toe een duik


  Maak melding

 20. @du
  begin eerst met respect aan je zelf te toonen dan ons hier voor dom oor te bestempelen een hoge pief uit barein kunnen ze niet eens oppakken die aan onze vrouwen zitten recht staat dat is het volgens jouw slaap en droom maar verder en wordt wakker na mei 2010


  Maak melding

 21. #10,
  Ben jij soms bang dat de ware bedoelingen van de ook door mij betreurden, gek he, ook naar boven zullen komen drijven.

  Militairen zijn geen idioten!
  Er moet iets fundamenteels fout zijn geweest!

  Een kat in het nauw maakt nou eenmaal onvoorspelbaar rare sprongen.

  Waar moesten al die geheime vergaderingen en raciale coups in uitmonden?

  Ik was en ben het er nog steeds niet mee eens but it has happened! In een oorlog is het “the soldier or the enemy.” Meer smaken zijn er niet.

  Knoop dit laatste voor immer in jou oren!


  Maak melding

 22. “Ik was en ben het er nog steeds niet mee eens but it has happened! In een oorlog is het “the soldier or the enemy.” Meer smaken zijn er niet.

  Knoop dit laatste voor immer in jou oren!

  Pinto”

  Over welke oorlog heeft u het? Bedoelt u soms verzet van burgers tegen een
  crimineelmilitair regiem? In 1982 was er geen sprake van oorlog, wel van
  onderdrukking en intimidatie van een bevolking.


  Maak melding

 23. Zieke Surinaamse advocaat irriteert nabestaanden

  Iedere tegenstander van verzoening-amnestie aangaande het 8dec. stafproces mag ziek worden en zelfs (om oneerbiedig te zeggen) de pijp uit gaan, in tegenstelling tot de voorstanders van vrede verzoening c.q. amnestie die niet eens een lichte griepje mogen krijgen. Stelletje rancuneuze hypocrieten.

  Patriot!


  Maak melding

 24. DU#11,
  Jij bent grandioos gestoord. Zoek deskundige hulp. Ik ben wel degelijk een sociaal wezen.

  Gelukkig weet mijn omgeving dit te staven.

  Oorzaak coup van 11- en 12 maart 1982, gevolg 8 december van datzelfde jaar met als tragedie 15 doden.
  Dit laatste heeft geresulteerd in een vies en vuile binnenlandse oorlog met honderden doden als gevolg. DU, jo sakasaka jo, aan wiens klauwen kleeft er meer bloed?

  En eigenlijk moeten wij ermee ophouden om zoveel munitie te verspillen op louter ziekelingen en haatzaaiers. Ken de geschiedenis van met name het noordelijk deel van Zuid-Amerika!
  Het wachten is op de volgende indiaan native American!


  Maak melding

 25. Hollandse Jan en M. van Meer peuke idee, waarom willen jullie in deze in navolging van je voorvaderen geen geschiedenis schrijven?

  Weet je nog toen Coronianen uit cocosbomen werden neergeknald om een nieuwe jachtgeweer uit te testen?

  Pinto

  Pinto wat heeft dit met geschiedenis schrijven te maken?
  Wat betreft die Coronianen die uit de bomen geknalt werden is natuurlijk schandalig en walgelijk.
  Maar is dit voor jou een argument om nu deze rechtzaak niet door te zetten?
  Vreemde reactie, omdat iemand anders misdaden begaan heeft wil het niet zeggen dat anderen ook misdaden mogen begaan.
  Elke misdaad moet bestraft worden.
  Dus wat is er mis om deze rechtzaak zonder vertraging zo snel mogelijk tot een einde te brengen.


  Maak melding

 26. Wie scoort het hoogst of de F-schaal van onderstaande figuren.

  Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya :: een echte demagoog als Mussert alleen veel dommer. Zijn lange onsamenhangende teksten zijn bij tijd en wijlen vermakelijk in hun stomheid, maar meestal ronduit onbeschoft voor elk weldenken mens.

  Pinto Dom ongeschoold meelopertje, meer het niveau van de Hitlerjugend.

  Mentor jr : leugen achtige demagoog

  Bara Plauwry Man & VanVan:: gelegenheids synoniemen van één van de regelmatige forum terroristen.

  sapakara :: de naam zegt het al. Giftige bek.


  Maak melding

 27. Du en anderen die tegen Bouta zijn;

  Wat een sukkels zijn jullie.
  Eddie Daal en andere z.g. nabestaanden hebben nu een grote bek.Dat had je eerder moeten doen/zeggen/vertellen.
  Ga maar even na wie er allemaal de illegitieme combatanten hebben gesteund.(paasief zowel actief.)Kijk waar dez apen nu zitten.
  Trouwens; mag er niet op jullie schrijven gereageerd worden.Jullie zijn de domsten onder de domsten.
  Du; schrijf jou weer in oop een basisschool, want je taalgebruik is tantoe nep.

  Wachten jullie maar.
  Volgend jaar zullen jullie anders blaffen.
  NDP e wini a STREY

  Dumang uit doetinghem


  Maak melding

 28. Als het een hindoestaans, javaans of chinese staatsman was die deze gruwelijke massamoorden gepleegd had was hij allang al opgehangen. Of is dit ook een rascistische opmerking van mij.

  Die advocaat doet gewoon zijn werk, hij steelt, verkracht en moord niet om aan zijn geld te komen, maar werk voor zijn brood.

  Bouterse had allang al opgesloten moeten worden, wat er nu gebeurt is gewoon poppenkast, als hij nu gaat zitten hoelang houd hij dat dan vol, want hij is al opa…


  Maak melding

 29. De advocaat is ziek en ziek is ziek dan had de rechterlijke macht haar huiswerk 27 jaar na 8 dec ’82 daadkrachtiger moeten uitvoeren.

  Du, neus en consorten,
  8 dec ’82 tot 8 dec 2009, als jullie makkers het halen,heeft jullie front regering het volk gevangen gehouden in een uitzichtlose perspektief.

  Maatschappelijk heeft de overheid van Suriname betreft dec ’82 onverantwoordelijk gehandeld jegens de natie.

  27 jaar na dato dec ’82 heeft de overheid van suriname kinderen het recht op GOED NIEUWS ontnomen en dat is onvervalste discriminatie op vooral in het byzonder de 2 generaties toekomst, die in en na dec ’82 zijn geboren.

  Gezien de reactie van meneer daal is het zeker dat die 2 generaties in en na ’82 geboren (onvrijwillige slachtoffers)en die nog gaan komen door deze toestanden van niet vergevensgezinden, geleerd zichzelf al verdacht te maken voordat !!!!!!!!!.

  @7 jaar na dato dec ’82 kunnen wij aanhangers van de andere zijde er niets aan doen dat jullie rechters geen daadkracht en integerheid hebben kunnen tonen.

  27 jaar na dato dec ’82 heeft zich in de maatschappij van Suriname in grote lijnen vertaald in:
  1. vernietigingsbeleid
  2.haatdragendbeleid
  3.wraakzuchtigbeleid
  4.koeionerendbeleid
  5.hoogmoedigbeleid
  6.arogantiebeleid
  7.onbewusthoudendbeleid
  8.moreelvervalbeleid

  En du neus ik vind jullie een stelletje loslopende debielen.Jullie met je haatzaaiendbeleid zijn medeschuldig aan het plegen van intellectuele vandalisme tegen ons volk de Surinamers in su en Ned.
  Het zoeken naar gerechtigheid met leugens is een eeuwigdurendheid met jullie en intussen continueerd het gedrag dat we eigenlijk met ons allen willen veranderen.

  Meneer daal stop u als broer van een vakbondsleider uw wraakbehoefte.
  De jeugd,de toekomst van Suriname heeft er niets aan en u doet uw broer geen goed aan.
  vakbond is voor het volk en nu leert u het volk dat haat loont. Zo schiet u uw doel voorbij om uw broer naar het volk toe als strijder voor een ieder van het volk, niet één uitgesloten.Anders wat voor vakbondsman ben je dan.

  Stop de eindelose onaangename streken be


  Maak melding

 30. @ pitbull en de ongeschoolde aanhang van bouterse.als kanhai bezig is met het verdedigen van de verdachten als ik jou woorden mag gebruiken dan klopt er iets fundamenteel niet. ik zal jou uitleggen waarom bouterse verteld op de podium dat hij heeft gevraag om deze rechtzaak dan zou je denken dat bouterse of de verdachten voordeel bij een snelle afhandeling van deze zaak maar dat klopt niet want de praktijk laat wat anders zien de hoofd verdachten is nooit in de rechtzaak gezien kanhai maakt gebruikt van alle soorten vertraging om de rechtszaak te rekken dat is volgens mijn niet in het voordeel van de verdachten . mentor jij ben net zo dom als de rest jij en pinto hebben het verstand van een kind ik neem idioten als jullie niet meer serieus.


  Maak melding

 31. Het heeft ongeveer 25 jaar geduurd, voordat deze zaak door de rechter in behandeling werd genomen. Ik hoor nu niemand daarover praten. Ik denk zelf,dat met alles rond deze zaak heen het ongeveer 1 tot 2 jaar zal duren, voordat het proces is afgerond. De vrees die de nabestaanden en politieke tegenstanders hebben, is dat na de verkiezingen, misschien wel enkele verdachten aan de macht zullen komen en men amnestie zal verlenen. De vraag is nu: Wat willen de nabestaanden? Willen ze weten wat er is gebeurd, zoals ze vaak aangeven of moeten de schuldigen gestraft worden?


  Maak melding

 32. Koekje van eigen deeg. Het OM zet met regelmaat deze strategie in, rechters die zgn ziek zijn, om uiteindelijk de zaak in de doofpot te laten belanden.
  zaken te over die ik hier met naam en toenaam kan noemen voor de geinteresseerden!
  Ben benieuw wie eerst beter wordt, Kanhai of de rechter die de zaak van de criminele moordenaar (Meghoe,Jules Appliances hofstraat,Paramaribo) behandeld.
  Deze rechter is in de behandeling van deze zaak al langer dan een jaar ziek maar behandelt intussen rustig andere zaken, He Poentje Wasi, ik hoop dat je dit leest!


  Maak melding

 33. Mensen in de eerste plaats wil ik jullie vragen om niet te schelden of op de man te spelen, daar hebben we in deze discussie niets aan.
  Probeer met argumenten en bewijzen te komen en probeer op deze manier elkaar te overtuigen.

  Verder ben ik niet voor of tegen DDB.
  Ik ben er voor dat er een eerlijk proces komt en dat er een eerlijk vonnis gewezen wordt, dat is alles.
  De waarheid mag toch boven tafel komen?!
  Dit heeft niets met wraak of iets anders te maken.
  Als ik een verkeersovertreding begaat door b.v. te hard te rijden, zal ik niet boos mogen worden op de agent die mij de boete uitdeelt, dat is gewoon mijn eigen schuld.
  Ik kan dan alleen boos op mijzelf worden.

  Daarom, wat is er tegen dat er een eerlijk proces komt?
  Niets toch?!

  Wat betreft Kanhai, dat is een slimme man, hij pakt elk middel aan dat in zijn strategie van pas komt om de zaak te traineren en liefst helemaal te frustreren.

  Tot op heden lukt het hem aardig.

  Dat de krijgsraad met haar president hier in trapt zegt heel wat over de kwaliteit van dit gedeelte van de Surinaamse rechtspraak.

  Of spelen er zich andere belangen op de achtergrond die wij niet weten en/of mogen weten?

  Na mei 2010 zal het vrijwel onmogelijk worden om een eerlijke rechtspraak te voeren.

  Dan voorzie ik ook dat de landen die Suriname nu in wat voor vorm dan ook hulp verlenen, hun handen van Suriname af zullen halen.
  Dan zal Suriname nog verder wegzakken in de modderpoel en zal daar in ten onder gaan.
  Want Suriname kan niet zonder de hulp van buiten af.
  Dat is de afgelopen jaren wel bewezen.

  Daar zouden alle voor en tegenstanders van DDB ook eens aan moeten denken.

  Daarom een EERLIJK proces zonder vertragingen en ZONDER het GEDRAAI van Kanhai zal het beste zijn voor Suriname en haar bevolking.

  Daarom Krijgsraad en President van de Krijgsraad laat u geen zand in de ogen strooien en zet deze zaak morgen of overmorgen op de rol, dan is Kanhai ook weer hersteld van zijn griepje of wat dan ook anders.

  Toon nu eindelijk eens dat jullie ruggegraat hebben en geen slappe was.


  Maak melding

 34. Jammer heel jammer…kijk respect voor een ander kunnen zij niet opbrengen …wraak of boos op een ADVO…rechtsstaat of niet…die man heeft het recht.

  Daarom wraak uitspreken van wie dan ook is dom en zeer achterlijk.

  Maar vooral de handen in eigen boezen steken mannen.

  Altijd jouw broer/zus of zij die jouw geliefd zijn uit problemen halen….. voordat problemen echt beginnen.

  Gewoon nu de vraag: waarmee waren betrokkene meebezig.(tjekri-tjekri, pakta, domino)…van een weet ik 100…… hij was altijd coup, coup aan het propageren in de jaren ’70.
  Niet wetende of zijn verstand niet willen gebruiken om te weten dat coup geen leuke spel is maar een levensgevaarlijk gebeuren.


  Maak melding

 35. De brokobana tijdperk is blijkbaar aangebroken.
  Is het aan 8 december 1982 te wijten dat deze Eddy Daal struktureel geen schulden betaalt.
  Sikkie en ik zal man en paard noemen, “ik heb gezegd”.
  Het zijn juist dit soort figuren, die de stoere Sjaak willen komen uithangen!
  Ongeschoolde mensen zijn blijkbaar lieden, die niet sporen bij deze DU- en tweeslachtige Neusachtigen.


  Maak melding

 36. @ die die herseloos idioot op nummer 32 leugenaar eerste klasse ben jij .wie heeft met zijn wanbeleid suriname vernietig , voorbeeld onze sterke gulden doen devaluweren wie heeft onze economie kapot gemaakt wie drukte iedere keer waardenlose geld bij ???… over haatdragen gesproken bouterse is haatdragen want hij nog steeds niet met de bewijzen op tafel komen waar uit blijkt dat onze landgenoten van daadwerkelijk bezig waren met een contra coup en dat ze om die redenen op een barbaarse manier zijn afgeslacht waneer gaat bouterse zijn welgemene excuses aanbieden aan ons lan en volk voor wat met ons land heeft gedaan en nog steeds doet .over wraakzuchtig gesproken 8 dec is uit pure wraak gebeurd omdat daal zich niet wenste te onderwerpen aan die moordzuchtige bouterse omdat daal een grotere massa op de been bracht dan bouterse die andere woorden komen alleen voor in jou woordenboek maar over moreel verval moet jou domme smoel houden want dat vond plaats op 25 feb 1980 toen werden gebouwen van de pers en kranten en politie bureau in vlammen geschoten toen was niemand zeken van zijn leven dat doe met de bedoeling om de media te intimideren en de informatie en het nieuws te manipuleren en zou houden deze dictators het volk dom dus stop a.u.b met jou zogenaamde onbewusthoudendbeleid wet wat je ben een grote koe dat geld voor al die mensen hier die het opnemen voor bouterse en zijn wanbeleid die ervoor heeft gezorgd dat suriname tientallen jaren achteruit is gezet. overal in de wereld worden dictators afgezet en hun beleid verworpen in suriname alleen word hij verwelkomt terwijl deze idioten kunnen zien waar dat beleid van bouterse naartoe heeft geleid naar de afgrond stelletje stomme ezels dat jullie zijn .nummer 32 zelf een ezel is slimmer dan jou .


  Maak melding

 37. @arbeidsintensiever
  Dank je voor het lijstje met de 7 punten. Dit zijn allemaal puntne die onder bewind geintroduceerd zijn en nu met heel veel moeite en inzet teruggedraad moeten worden. Iets waar de NDP nimmer toe instaat zal zijn.

  Verder is je reactie een inhoudsloze warboel. Wat gebruik je? Is de Coke soms versneden? Of is dit het gevolg van langduig gebruik? 😆


  Maak melding

 38. @Neus DU
  je waag je weer aan iets waar je geen kaas van heb gegeten analyseer je zelf voor dat je dat bij een ander doet kijk in de spiegel en vraag je eigen af of je weldenkend ben
  je bent ziende blind je bent zo vastgeroest dat je niet eens door heb wat er in mijn land
  gebeurd zoek maar een ander tijdverdrijf dan hier de deskundige uit te hangen
  dit is ook voor hopeloze DU ik ben gratis naar school gegaan maar jullie voor niets
  dit zullen jullie weer niet begrijpen
  suriname is geen recht staat maar een hopeloze op hol geslagen rovershol bende die het land naar zijn male moer helpen de gevangenissen zitten vol met jonge sterke surinamers maar door deze lakse regering kunnen ze niet anders doen dan overleven
  en als jullie dat ook nog niet begrijpen dan rest het mij een ding te zegen sta midden opdestraat buk en kijk tussen je beenen dan zal je zien wat er daar hang zelf dat weeten jullie niet te vinden zo blind zijn jullie
  2010 zal het afgelopen zijn met deze rovers land vekopers
  soso lobie ook aan jullie


  Maak melding

 39. Aan allen die iets wensen wat niet zal gebeuren, wij zijn paraat en met meer dan jullie denken.
  Ik en velen willen vrede i Suriname, maar vraag niet om een herhaling want het is niet DDB, die daar voor zal zorgen.
  Op dit moment zijn er zoveel loyalisten van buiten af al in Suriname om welke macht dan ook te stuiten, zelfs de Amerikanen zullen zich nergens mee bemoeien.
  En Nederland, zeer zeker niet, er wordt gepraat over Nigeriaanse officieren, maar vergeet de Congolezen en Ghanezen niet!!
  124ffbbtt1855
  De maan staat nu precies op de geschreven tijd, de tijd dat de Indianen weten wanneer ze moeten toe slaan.
  De eerste bewoner van Suriname is geoirganiseerder dan ooit, let op de komende tijd.
  Ne meri na ingi, no meri a gron ma, no meri san yu no man tja!!
  Katibo mu keba!!
  Lang niets van mij laten horen omdat de voorbereidingen belangrijker zijn dan holle vaten die aan de zij lijn blijven kijken ondanks hun aandee in verdeel en hers politiek.
  No meri na ingi, no sa man tja a lai
  en no denki DDB na a ogri fu sranan,na FRONT na a ogri fu blakka man, ma a no blakka man abbi sranan.
  Bondru, na a krakti fu sranan, bondru kondre man, bondru a wans pe un e tan.


  Maak melding

 40. @RMD.Leider

  Zo ga je dreigen met geweld? Denk je nu echt dat we bang worden van torries van sukkels die nog geen eens hun gedachte goed op papier kunnen zetten.

  @Mentor jr
  En straks zit ook die ene ouwe kerel in Boma. Vraag mij af hoe hij stand gaat houden tussen al die jonge kerels. Of wordt het welk standje hij moet aan nemen.


  Maak melding

 41. Geachte heer advocaat Kanhai,

  Wij van de bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya wensen U – zoals dat binnen een beschaafde samenleving gebruikelijk is – heel veel sterkte en beterschap toe.

  Dit in de hoop dat wanneer u uw volledige gezondheid weer verkregen heeft, u in alle wijsheid en kracht de waardigheid van de natie en de trots van onze kwetsbare gemeenschap succesvol mag blijven verdedigen.

  Ook willen wij van de gelegenheid gebruik maken, om u alvast te bedanken voor uw inzet in naam van de Repubkliek Suriname. Dit in de hoop dat het eens tot die enkele haatdragers en hardnekkige landverraders zal mogen doordringen, hoe lang, diep en hardnekkig het koloniaal beest in hun brein huis gehouden heeft. En hoe het kolonialisme vervolgens ervoor gezorgd heeft, dat zij een ‘karikatuur van verbittering en rancune’ geworden zijn.

  Derhalve wensen wij ook deze landverraders veel ‘bewustwording’ toe in naam van onder andere Cornelis Gerard Anton de Kom, Simon Sanches, louis Doedel, Wongsodokromo, Otto Huiswoud, Ramcharan, Sophie Redmond, Boni en Grace Schneiders-Howard. Dit in de hoop dat er voortijdig een eind mag komen aan hun streven om de jeugd blijvend te verzieken en de geschiedenis van Suriname mede te helpen manipuleren.

  In naam van alle strijders voor de vrijheid van Suriname, roepen wij hen hierbij tenslotte op, om hun verbitterde strijd te staken, het volksverraad van hun familieleden in te zien en hun krachten te wenden aan de opbouw van de natie, de jeugd in het bijzonder.

  Wij blijven waakzaam, en zo ook velen met ons, om deze merkwaardig familieleden van voormalige landverraders en eventueel hun nakomelingen, te behoeden voor hun houding. En zullen wij van de bewustzijnsbeweging blijven trachten hun op de juiste gezonde gedachten te brengen oftewel hun naar het juiste spoor te leiden.

  Dit in de hoop dat onze inspanning met de zegen van de machtige Anana, op den duur haar ‘zoete vruchten’ op de natie Suriname en de Surinaamse gemeenschap in Nederland of elders in de wereld zal mogen werpen. Dat is ons streven, dat wat wij hopen en vol vertrouwen naar toe werken in naam van Anana.

  Nogmaals heel veel beterschap toegewenst in alle gezondheiden, kracht, wijsheid en vertrouwen, mede in de geest van Ir. George Hindorie.

  Sranan Sa Wini!


  Maak melding

 42. Lieve du,neus en consorten
  ik zie dat jullie niet weten wat dialoog,vergeving voor onze natie betekent.
  ik zie ook dat jullie de bijbel niet kennen.

  Toch vraag ik jullie je desperate,depotischtische,destructieve houding in balans te brengen na 27 jaar beloven dat die meneer Bouterse opgepakt zou worden is er Nu nog niets gebeurd.

  Ga in het vervolg met jou God in discussie en vraag hem om jullie eindelose spiraal van onaangename streken jegens de hele natie van Suriname te reduceren.

  Jullie hadden Toen de juridische macht in handen NU 27 jaar lang juridisch legitiem haatzaaien en wij hebben ons 27 jaar na dec 82 ons gebogen voor het volksgevoel en meneer bouterse heeft recht op juridische bescherming.Ga maar op jullie koppen staan en ik breng pure coke mee en geef je genoeg voor een …….. en daarna zakken we door op sopie feest voor intellectuele vandalen.
  Trekkken jullie ook geen kleren aan schaamtelose haatzaaiende loslopende debielen.


  Maak melding

 43. Al steelt het front, het is niet aan meneer boutere en zijn achterban om weer een revolutie te ontketenen.

  Het volk in Suriname spreekt en niet wij in HOOOLLLand als beste stuurlui staan aan wal.

  Du en neus en consorten blijf maar lekker fitten in je Nedrlandse luie stoel.

  Ding srefie hollanders o brong oeng go djie oenoe vuile kindermonsters.

  Jullie bekken zijn te klein om Nedrland te bekritiseren vanwege hun rol in de REVOLUTIE.

  Kom je nog coke halen bigie leba noso neus en du.


  Maak melding

 44. Blijkt nu na 27 jaar dat neus,du en consorten

  door hun woede van haat en wraak altijd alleen voor een select groepje ten strijde zijn getrokken en nu zaken anders gaan zijn ze heeeeeeeeeel ergggggggg booooooooooos.

  Jullie zijn een voorbeeld op deze forum voor de hele wereld hoe haat eruit ziet in de praktijk. echte demonen die regeren als een briezende leeuw zoekende wie ze kunnen verslinden.

  Met NDP/MEGABLOK als leidraad, gaan wij als ervaringsdeskundigen opnieuw van start!!!!!!!!! knoop dat in jullie demonische oren.


  Maak melding

 45. waneer de tijd daar is dan zal hij zich moeten begeven voor de rechtbank neemd dat maar van mij aan, dan ben ik benieuwd naar jullie reaktie, die van bouterse kan ik nu al voorspellen hij gaat aan jullie ezels vertellen dat zijn advocaat hem geadviseerd heeft om op te komen dagen, ik ben blij om te horen dat jij gratis naar school bent gegaan jammer dat jij er niets van hebt opgestoken geen normen en waarden je hebt echt niets geleerd want iedereen die beetje schooling heeft genoten weet dat in iedere rechstaat de rechter de enige is die straf mag opleggen en niemand anders zo gaat dat in een democratie niemand is boven de wet en het recht, wetten zijn om jou en mij te beschermen tegen mensen die misbruik kunnen maken van hun macht.dus als jullie met mij in duscussie willen gaan wel met het wetboek van strafrecht van suriname in de hand dan kunnen wij verder praten laat dat onze lijdraad zijn anders praat je langs elkaar heen. iemand hier zegt dat kanhai het recht heeft om te doen wat hij doet daar ben ik helemaal mee eens maar dan klopt het niet met de bewering van sommige die hij verdedigd want deze zelfde mensen staan op de podium te roepen dat hij de gene is die heeft gevraagd voor deze rechtzaak omdat hij er nu vanaf die terechte beschuldeging, dit noem ik struisvogel politiek en retoriek en manipulatie. hij verteld die domme massa precies wat ze willen horen ze zijn toch dom en ongeschoold. tot slot heb ik gewetens vraag voor jullie waar zijn de rechten van de slachtoffers van het moodrdadig regime van bouterse hadden die mensen geen rechten heeft bouterse alleen rechten. jullie hebben geen ervaringdeskundigen nodig, maar geestelijke verzorging om jullie van die dogma te kunnen verhelpen want mensen met beetje scholing en verstand vertellen die bulshit niet wat jullie hier schrijven.


  Maak melding

 46. IK heb nog een toevoeging.
  toevallig keek vandaag naar een natuurfilm over GNOE’S die beesten doen mij denken aan de aanhang van bouterse een enorme kudde dieren die elkaar blindeligs volgen.die idioot op nummer 45 heeft het over vrijheid als er één persoon is die alle vrijheden van surinamers heeft geschonden onderdrukt dan is het bouterse wel ik zal een aantal noemen persvrijheid vrijheid van meningsuiting stakingsrecht het recht om te demonstreren stemrecht journalisten intimideren en doden iedereen was bang een ware schrik bewind,die idioot heeft het over landveraders terwijl bouterse de grooste landverader is die wij kennen in de republiek suriname want hij heeft met behulp van het buitenland een staatsgreep gepleegd en ons land naar de sodemiter geholpen maar daar praten deze medogenloze beesten niet ze verdraien de boel met leugens en bedrog jullie zijn landveraders, met nummer 45 aan het hoofd en die andere GNOE’S lopen hem achterna als kudde dieren ik schaam mij echt als surinamers voor deze (mensen) echtwaar.


  Maak melding

 47. Kanhai is alleen maar de advocaat die Bouterse verdedigt en voor de belangen van zn client opkomt, zoals het een goede advocaat betaamt.
  Het betaamt een goede advocaat zijn client te verdedigen naar zijn beste vermogen en waar het kan de zaak te winnen. Hij is niet ingehuurd om een mooi booi te spelen, maar om te winnen. Ik weet niet waarom mensen persoonlijk worden en hem associeren met de moorden zelf. Hij is niet de moordenaar, hij is een advocaat a la Mosco en Spong die elke client verdedigt van elke politieke partij in Su. dus beslist niet geasocieerd kan worden met een NDPer.
  Insiders zoals collega advocaten, rechters en oficieren van justitie weten dat Kanhai, last kan krijgen van zware migraine aanvallen. Daar doe je niks tegen. Het overkomt je en dan lig je voor apegapen, te kermen.
  Rechters weten dat en houden er rekening mee.
  Waarom moeten wij van het Su publiek zo wreed zijn en allerlei verwensingen naar die man zn hoofd slingeren.
  Die man krijgt nog meer reacties dan Bouta zelf. En laten we heel eerlijk zijn! Als je iets hebt geflikt of je wordt ten onrechte door justitie gepakt, dan heb je liever een advocaat als Kanhai die je verdedigt dan zo’n gladgeschoren nicht met een strikje die het niet uitmaakt of je gaat zitten of niet.


  Maak melding

 48. Mensen wat is er tegen een eerlijk proces?
  Wat is er tegen dat de waarheid boven tafel komt?

  Ik lees in dit topic zulke domme redenaties en reacties dat ik mij afvraag of desbetreffende personen wel enig onderwijs hebben genoten.

  Is het bij jullie wel eens opgekomen dat een rechtstaat op gerechtigheid gebaseerd moet zijn?

  Mist een rechtstaat dit fundament, dan zal dit de weg openen voor nog meer corruptie.

  Breek nu eens met het verleden en ga doen wat recht is.

  Ga het onrecht dat geschied is niet goedpraten, maar gebruik deze gelegenheid om recht te doen zegevieren en er nu een begin mee te maken om andere zaken waar corruptie en onrecht hoogtij vieren ook voor het gerecht te slepen!!!

  Maar zal er dan nog wel iemand over blijven om het land te besturen?


  Maak melding

 49. Geachte heer/mevrouw Du (reactie nummer 50),

  Hier een reactie van nummer 45 oftewel de bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya.

  Trouwens, het nummer 45 waar u in uw reactie naar toe verwijst, lijkt ons niet toevallig.
  Omdat dit magisch nummer ons doet herinneren aan de overlijdensdatum van onze grote strijder Cornelis Gerard Anton de Kom (1898-1945) en zijn opvolger oftewel vaandeldrager en bevrijder van de Republiek Suriname, de vrijheidsstrijder Desire Delano Bouterse.

  Desire Delano Bouterse was geboren in 1945. Tijdens de zwangerschap van zijn moeder, drie maanden voor haar bevalling van Desire, werd Anton de Kom tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland verraden en overleed hij in een Duits concentratiekamp.
  En in die geest werd Desi Bouterse op Domburg Paramaribo Suriname geboren, om vervolgens datgene af te maken waar Anton de Kom vanwege zijn dood mee geeindigd was.

  Maar zo merkwaardig is het ook niet, omdat wanneer je naar de geschiedenis van Suriname kijkt, dan zul je merken dat Surinamers altijd al vrijheidsstrijders hebben voortgebracht, zowel nationaal als internationaal. Zie:

  http://www.bevrijdingintercultureel.nl/suriname.html

  Trouwens Otto Eduard Gerardus Majella Huiswoud (1893-1998), meer bekend als Otto Huiswoud, was de eerste Surinamer die partijfunctionaris was van de Amerikaanse Communistische Partij. Otto Huiswoud was tevens de eerste (Diaspora) Afrikaan en de enige Surinamer die de grote communistische leider Lenin ontmoette en hem de hand schudde.

  http://www.suriname.nu/701vips/belangrijke20.html

  Otto Huiswouw was een wereldburgers, niet anders als Anton de Kom en Desire Delano Bouterse, waarvan Desi Bouterse de eerste Vrijheidsstrijder is, die uiteindelijk de Verenigde Naties mocht toespreken in de US, omtrent de intenties van de Surinaamse Revolutie van 1980. En het daverend applaus die hem en de Surinaamse natie overviel was overdonderend.

  U spreekt over onderdrukking tijdens de Surinaamse Revolutie. Neemt u van ons aan, dat deze zogenaamde onderdrukking waar u uw mond van vol heeft, nauwelijks te vergelijken is met de meer dan 300 jaar Nederlandse koloniale onderdrukking tijdens de Afrikaanse Holocaust in Suriname. Zelfs de Joodse Holocaust van (1940-1945) komt daar niet in de buurt, ookal wij elke onderdrukking betreuren. En dan hebben wij het nog niet gehad over de wereldwijde onderdrukkingen om olie, grondstoffenen en land (straks ook water), onder toedoen van de Fransen, de Israelieten, de Duitser, de Engelsen en vooral de Amerikanen. En niet te verwaarlozen is de miljoenen doden en slachtoffers die alsgevolg daarvan gevallen zijn en wereldwijd nogsteeds vallen.

  In Afrika kijkt de wereld machteloos toe, hoe voedsel en water als economischwapen gehanteerd wordt, om landen onder de duim te houden, vanwege hun natuurlijke rijkdommen. Miljoenen Afrikanen sterven aan de hongerdood en de westerse media blijft medogenloos roepen: “eigen schuld”!.

  Momenteel staat er een illegaal naakt standbeeld van de vrijheidsstrijder Anton de Kom op het Anton de Komplein in Amsterdam Zuidoost, die doormiddel van fraude, manipulatie en racisme totstand gekomen is. Subidies aan zwarte organisatie in dit stadsdeel worden ‘ Ethnische Subsidies’ genoemd, anno de 21ste eeuw (2009). En u spreekt over ‘schrikbewind’ wanneer het om een klein landje als Suriname gaat.

  Niet merkwaardig dat u slechts geinterreseerd bent in de levenshouding van de Gnoes. Beter zou zijn de relatie te bestuderen tussen ‘Leeuwen vs Hiyenas’. En het zal u, hopen wij, nu wel duidelijk zijn, dat wij als leeuwen, de verzorging van ons land Suriname NIET vrijblijvend zullen overlaten aan de honden onder ons.

  Zelfs NIET aan een schoothondje of puppy als u. En daar zullen wij ons hardnekkig en standvastig tegen blijven verzetten.


  Maak melding

 50. Neus, wie heeft er in deze beleidmatig gefaald om de misstanden uit het verleden recht te trekken inclusief de berechting omtrent het verdoezeld gebeuren dec ’82?

  De revolutionairen zijn met vlag en wimpel aan de kant gezet met de belofte alles en iedereen uit de revolutie met wortel en tak uit te roeien.

  Mijn Goede genade zijn wij dan schuldig dat het volk allang heeft vergeven maar niet is vergeten en dat jij du en neus een achterstand hebben betreft dec ’82.

  Iedereen weet na 27 jaar wat er gebeurt is in dec 82,na 27 jaar heeft iedereen zijn eigen waarheid,maar bewustwoording betekent dat het volk zich niet nog een 27 jaar meeslepen in jullie gekte.

  Er is geen land met jullie te bezeilen du en neus,geen ideen voor vreedzame alternatieven.

  Kijk jullie hebben de tijd tot 2010, de kans om te veranderen anders lijkt mij dat je van haat zult sterven.

  Du, neus en consorten zijn de geest van Suriname niet trouw gebleven.
  Neus trek je bek open als je in Suriname bent.
  Je bluf fa je rij Afobakka dang en jij zegt dat we dom zijn.
  Kijk uit op die Surinaamse wegen met je gevloek als weer incognito op vakantie komt.


  Maak melding

 51. Dear Jan,
  Doe jij er niet beter aan om je het leifste in te laten met de perikelen rondom Geert Wilders, de nazaten van Glimmerveen en ook nog tante Rita “Verdomd”.

  In Suriname zullen wij dat varkentje zelf wel wassen.

  No boemoei!!!


  Maak melding

 52. arbeidsintensiever, je gebruikt een hoop woorden, maar zegt in feite niets.
  Behalve verkapte bedreigingen.
  Als dit het fundament is waarop jij wil bouwen is dat een heel slecht fundament.
  In de eerste plaats respect voor de medemens, rechtvaardig en eerlijk dat zijn eisen wil een samenleving goed en harmonisch functioneren.
  Maar met verkapte bedreigingen kom je niet ver.
  Kom met goede en steekhoudende argumenten.
  Maar dat mis ik bij een aantal forumleden hier.
  Zowel bij tegenstanders als voorstanders van DDB.
  Ik zeg alleen, laat het recht zijn loop hebben en leg je dan daar ook bij neer.
  Maar door van te voren al de uitslag te manipuleren of angst in te boezemen is een hele slechte basis.
  Nogmaals ik ben niet voor of tegen DDB, maar mij valt het op als in in Suriname ben, dat vrijwel niemand openlijk durft te praten of zijn, mening durft te geven over deze zaak.
  Men kijkt angstig om zich heen en doet de vinger op de mond.
  Als dit de dictatuur moet worden, berg je dan maar, dan is het einde nog lang zoek.


  Maak melding

 53. ebu akademya oftwel eduard buitenman gostampu,

  Jou langabere betoog kun je ook in 10 zinnen opsommen die flauwe kul van jou raakt noch kant of wal. Probeer je energie te steken in een goede baan.


  Maak melding

 54. @ 53
  jij hebt over 300 jaren geleden dat was een hele andere tijd wat de mensheid nooit mag vergeten daar ben ik het met iedereen eens dat mag nooit meer gebeuren.op 25 feb 1980 is een uit de hand gelopen vakbondstaken uitgemond tot een staatsgreep in suriname wat wij nu weten onder regie van één nederlander een blanke colonel valk.jij noemd bouterse een vrijheidsrijder terwijl deze man met zijn schrik bewind alle vrijheden van het volk heeft vertrapt geschonden en onderdrukt ik vraag mij af over welke vrijheid jij het hebt het is makkelijk om naar het verleden te verwijzen maar doe dat in de juiste volgorde jij bent meester in dingens uitleggen in jou voordeel en hoe het jou uikomt.jou verhaal is warrig ik lees dat iedereen schuldig is in jou ogen maar bouterse is de enige persoon op deze aardboden die geen vlieg kwaad doet de onschuld zelf. er is geen land met jou te bezeilen mi boi, ik heb toch een vraag voor jou waarom lopen somme zwarte mensen achter de zogenaamde (leiders) die hun onderdrukt vernederd? idi amin sese seko mobutu , selassie, bokasa , robert mugabe en bouterse allemaal mensen die zich verrijken over de ruggen van de arme bevolking, maar hun kinderen die studeren op beste scholen in het zogenaamde vervloekte westerse samenleving en waneer deze bedriegers de pijp uitgaan dan kom je te horen hoeveel geld zijn hebben achtergelaten op buitenlandse bankrekeningen.bouterse heeft de onmenselijke praktijken die 300 jaren geleden plaatsvonden haarfijn over gedaan op een historische plek namelijk het fort zeelandia.denk daar maar eens over na.


  Maak melding

 55. Dombo DUtje, haatzaaier puur sang!

  Ik vraag mij in gemoede af of jij nog ruimte hebt om nog normaal te leven. Zeker kip noch kraai te verzorgen???

  Ga anders maar op het dak zitten joch.


  Maak melding

 56. Het is zo klaar als een klontje….

  Als je de geschiedenis en het recht (Verschillende soorten van het recht met name het Militair, Nationaal, Internationaal Mensenrecht, Ongeschreven recht, Verdragen en diverse wetten die ook buiten het bovenstaande vallen) kent of je had je erin verdiept dan begreep je dit!
  En dan kun je alleen maar tot 1 conclusie komen….

  Als je dan toch bij je standpunt blijft dan ben je gewoon naïef….

  Alle artikelen staan gewoon omschreven in wetboeken! Ook de straffen….
  Sla ze er maar op na….

  Begrijp je dit niet dan ben je gewoon DOM!


  Maak melding

 57. Het is zo klaar als een klontje….

  Als je de geschiedenis en het recht (Verschillende soorten van het recht met name het Militair, Nationaal, Internationaal, Mensenrecht, Ongeschreven recht, Verdragen en diverse wetten die ook buiten het bovenstaande vallen) kent of je had je erin verdiept dan begreep je dit! En dan kun je alleen maar tot 1 conclusie komen….

  Als je dan toch bij je standpunt blijft dan ben je gewoon naïef….

  Alle artikelen staan gewoon omschreven in wetboeken! Ook de straffen…. Sla ze er maar op na….

  Begrijp je dit niet dan ben je gewoon DOM!


  Maak melding

 58. Kanhai advocaat van Bouterse ziek? Ik vrees dat Kanhai ‘ziek’ is van deze zaak. Het heeft hem, in de afgelopen 4,5 jaar dat deze zaak aanhanging i,s vreselijk gesloopt. Deze man loopt nu nog krommer en voorover gebogen. Hij is aanzienlijk grijzer geworden en slaat juridisch wild om zich heen door allerlei verweren en excepties op te werpen die kant noch wal raken. Ik zou Baas en de zijnen adviseren om alvast een vervanger te zoeken voor deze Kanhai, want dat zal hij hard nodig hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.