Tweede fase decentralisatie Suriname van start

7

PARAMARIBO, 30 mei – De tweede fase van het decentralisatieprogramma is officieel van start gegaan. Volgens president Ronald Venetiaan is er nog een stap gezet richting evenwichtiger ontwikkeling. De districten krijgen steeds meer inspraak.

Dat is reeds in praktijk gebracht in vijf zogenaamde pilotdistricten. Die hebben in de eerste fase middelen ter beschikking gehad om lokale problemen direct aan te pakken. “Het werkt”, zegt Venetiaan. Met veel vallen en opstaan is uiteindelijk de basis gelegd. Er is geen weg terug. De eerste groep heeft alleen nog wat begeleiding nodig. Het management voor de decentralisatie gaat die bieden ook.

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank heeft geld beschikbaar gesteld. Weliswaar is het grootste deel van de vijftien miljoen dollar aan hulp bestemd voor de tweede fase. “Het meeste geld, tien miljoen dollar, gaat naar de meest achtergestelde gebieden”, zegt projectmanager Basrat Ahmadali. Onder meer zullen straten worden verhard en van verlichting voorzien worden. Ook de vuilverwerking wordt moderner.

7 REACTIES

 1. Nadat Opa Ruro zijn gaarkeuken geopend had ging hij zijn zware buik uitrusten jij weet verjaardag opening gaarkeuken a libi di a njang di bamie tjauw-min…dawhit…A pa njang dikky dus hij is geen Opa Ruro meer…maar zijn naam is geen opening of verjaardag …zijn naam…R.R. Kon-Fu-Njang.


  Maak melding

 2. Ook weer zo’n water naar zee dragen gebeuren.
  Geef ieder district…. 1 mil USD per 1000 inwoner…..p/j.
  Dan kan ik begrip opbrengen, maar mooi weer spelen heeft geen zin dit is gewoon de bigi boi spelen met empty pocket.

  Geef geld !!!!!!!!!!!!!
  Dan kunnen zij flink gaan planten voor de export, blijf niet alleen in een banana boom hangen hoor.


  Maak melding

 3. Domme opmerking van Javaan. Decentralisatie is een must voor Suriname. De districten krijgen meer autonomie en financiele middelen, waardoor directe oplossingen plaats kunnen vinden ipv wachten op de centrale overheid. De bevolking profiteert eerder en directer van de fiscale opbrengsten en ontwikkelingshulp. Waar er nog aandacht aan moet worden geschonken is de uitvoerende instantie. Zonder managementkwaliteiten verzand goede bedoelingen in een mismanagement en chaos.
  Dus enerzijds wel decentralisatie, anderszijds ambtenaren aanstellen met topmanagementkwaliteiten. Vooruitgang van de vergelegen districten kan nu in een stroomversnellingen komen en dat is goed nieuws voor de bevolking in de districten.


  Maak melding

 4. onzin allemaal; er gebeurt niets; in commewijne wonen tilakdharie en tamsiran, en dagelijk maken zij gebruik van de oostwestverbinding, een weg vol met gaten en ze doen niets tegen; ze slapen en wachten elke maand wanneer hun salaris is gestort op hun rekening; op het woomerf van tamsiran kan je de luxe zien; er rijden 4 auto,s in dat gezin,,,die hebben niet te klagen, want de salaris van tamsiran kan wel genoeg benzine bekosten…op diezelde weg baant brunswijk ook dagelijks naar moengo, er gebeurt gewoon weg niets daar, als je naar leiding gaat, dan komen daar moderne rotondes, het wordt tijd voor een andere politiek……


  Maak melding

 5. Domme opmerking van Javaan. Decentralisatie is een must voor Suriname. De districten krijgen meer autonomie en financiele middelen, waardoor directe oplossingen plaats kunnen vinden ipv…….enz, enz…

  michael

  GELOOG JIJ HET ZELF….(Megahel)…gewoon een dom voorbeeld…als de centrale overheid geen geld heeft of het gewoon niet geeft…of beetje bij beetje…..DAN HOE DAN…wie neemt wie in de maling…a no mi.

  poer broekoe weer broekoe noh !!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Beste heer/mevr.Nood

  U slaat werkelijk de spijker op de op,Uw reactie is namelijk de werkelijkheid wat er nu in Suriname zich afspeeld,nogmaals het is gewoon een drama als je over de Oost-Westverbinding (van Meerzorg naar Albina)met een auto je zelf wil verplaatsen,het kost je zoveel energie,want je moet steeds opletten waar die gaten zijn op de weg,als je dit niet doet,heb je binnen no-time een klap-band,of je rijdt je zelf totallos,ik hou van mijn land,en daarom ga ik bijna elk jaar naar Suri.maar als ik daar ben heb ik de neiging om me eigen dood te gaan ergeren aan de situatie,ik vraag me af waarom word er helemaal niks gedaan aan de hele infrastructuur,terwijl Suri.de middelen heeft,tenminste als ik de kranten mag geloven.ik ging in 2008 naar Nickerie als je daar ziet,het is gewoon niet te geloven,wegen worden geasfalteerd en de trensen schoon gemaakt,waarom kan daar wel in het westen van Suri.en richting het oosten niet,ligt het misschien aan de politiek of wat anders,.. ik weet het niet,maar ik weet wel dat het nu tijd is dat Suriname langzamerhand moet inzien dat zo verder niet gaat,het algemeen belang moet echt gediend worden.

  Commewijne.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.