Journaliste Ingrid de Vlugt overleden

13

In haar woonplaats Paramaribo is journaliste Ingrid de Vlugt afgelopen dinsdag op 57-jarige leeftijd overleden. Ze was al geruime tijd ziek, meldt de Wereldomroep. De Vlugt werkte voor het Surinaamse Jeugdjournaal, maar maakte voor de NPS twintig jaar lang, tot 2005, het radioprogramma Zorg en Hoop.

Ze werkte verder tientallen jaren als Suriname-correspondent voor het ANP. In de jaren tachtig werkte De Vlugt voor de Surinaamse staatstelevisie en de Wereldomroep.

Ze was kritisch over legerleider Desi Bouterse en getuigde vorig jaar tegen hem in de rechtszaak rond schendingen van mensenrechten in Suriname na de staatsgreep van 1980.

13 REACTIES

 1. Ingrid heeft een mooie stem gehad. Ik dacht altijd dat ze Joan Marques uit Birnbaink was,die de collum “de andere kant op radio mart in holland” presenteert.

  God heeft haar ziel.


  Maak melding

 2. Vluchten kan niet meer, ik zou niet weten hoe, duu think about it

  Mensen, denk in de eerste instantie en in de laatste instantie aan je eigen gezondheid!

  Leef niet, wijd je leven niet uit aan de ondergang van een ander!

  Dit is niet de eerste boete doening.

  Er zullen velen rancuneuzen volgen na deze!

  Wie een kuil graaft voor een ander, ligt er uiteindelijk zelf in!

  He duu I think you´re next, omdat ik toch niet rancuneus ben~

  tip 1 eerste symptomen, hartklachten, ademhalingsproblemen, pijn en druk op de borstkas, migraine, constante bloedneus. duu en consorten er is misschien redding nabij.
  stop met de rancune tegen de uitverkorene(n).

  God Bless Desire Delano Bouterse our Leader and his people!

  ps. I. de V. rust in vrede.
  (R. de V, en K.de V waren zeker echte lievertjes in de jaren ´80- ´90 in NL)

  Gij die een splinter in het oog van een ander zoekt, moet eerst de balk in hun eigen oog en dat van hun familie en aanverwantenzien.

  Je moet eerst de balk uit je eigen oog wegdoen om dan de splinter te kunnen wegdoen uit het oog van je broeder.

  Patriot!


  Maak melding

 3. @ die gewetenloze hond op nummer 4 dit het de enige manier hoe ik jou kan typeren want jou reaktie getuigen van lafheid stomzinnig en dom, iedereen gaat dood een keer geld voor haar voor mijn voor jou en ook voor bouterse onthoud dat goed maar om op deze manier te reageren op de dood van iemand die door vrezelijke ziekete is getroffen vind walgelijk dom en hersenloos en respectloos zover zakt deze beest om zijn gelijk te halen of te kunnen wijzen dan ben jij in mijn ogen een waardeloze mens. wat opvallend is aan deze beesten die aanhangers van de zekte leider bouterse is dat ze iedereen die tegen deze beest is de meest vrezelijke ziektes toewensen typies de gedachtengang van hun leider iedereen die tegen hem is moet dood, heeft hij op 8 dec en in moi wana laten. deze idioot om nummer 4 heeft over uitverkorene weet jij wat dit woord betekend?… ik denk het niet want het geld niet voor een moordenaar drugs dealer massamoordenaar menserechten schender ik vraag me af waneer jij bouterse heilig gaat verklaren die slager van suriname. jij komt nooit meer af van deze dogma jij laat jou ware aard zien, het gekke van deze domme ezel is dat hij vind dat iedereen moet boeten voor zijn misdaden, mss ook zijn vader of broer maar er is één persoon die boven alles en iedereen is en dat is de moordenaar van onze landgenote DB de slager van paramaribo. ai mi boi zo dom heb ze nog niet meegemaakt .jij besteed jou leven om de misdaden van bouterse te verheerlijken en te verdedigen wat krom is kan je nooit recht praten . loopt niet achter de valse profeten . de zelfde discussie voer ik ook met mensen om mij heen over haile selassie voor sommigen is hij een soort god voor mij is hij een onderdrukker van zijn bevolking denk maar hier over na mss gaat jou ogen een keer open .


  Maak melding

 4. @6:

  Aangezien je niet naar de psychiater wilt gaan, doe ik het op deze wijze. Alhoewel het copy/paste is, meen ik het helemaal met je (als mens zijnde):

  /-.-/

  Leren Vergeven
  Ben je kwaad op iemand omdat hij je iets heeft misdaan? Probeer hem dan te vergeven. Vergeven doe je namelijk niet voor de ander, maar voor jezelf.

  Een spiraal van negatieve energie
  Woede is een gevoel waar je niet bepaald blij van wordt. Wanneer je erg boos op iemand bent omdat hij je iets heeft misdaan verkeer je dag in, dag uit in een negatieve staat. Je ‘vergiftigt’ je eigen denken met negatieve gedachten. Dit nare gevoel is iets wat alleen jij voelt. Degene die je iets heeft aangedaan heeft er geen last van. Hij kan gewoon verder met zijn leven.

  Oneerlijk gevoel
  En dat maakt woede direct erg oneerlijk. Het intense gevoel van woede kan je hele leven negatief beinvloeden, maar degene die de woede veroorzaakt heeft in principe nergens last van. Daarom is het belangrijk dat je de ander leert te vergeven zodat je je woede los kan laten. Alleen dan voorkom je dat die ander je nog meer tot last is.

  Wat houdt vergeven in?
  Wanneer je vergeeft laat je alle negatieve energie rondom een vervelende gebeurtenis varen. Je realiseert je dan dat alles wat gebeurd is niet meer teruggedraaid kan worden. Maar, vergeven is zeker niet jezelf van de dommen houden!

  Vergeven is niet:

  De daden van de persoon goedpraten.
  Vergeten of ontkennen wat er is gebeurd.
  De gevolgen en gevoelens kleiner maken dan ze zijn.
  Jezelf vernederen.
  Wat is vergeven dan wel?
  Vergeven is als het ware het ‘losmaken van de ander’. Het gaat erom dat je alle negatieve energie laat varen en het niet toelaat dat die ander, zonder dat hij het misschien weet, jouw gevoelens regeert. Vergeven is het stoppen met hopen op een beter verleden. Je kunt niets veranderen aan wat er is gebeurd, je kunt wel bepalen hoe je er nu mee omgaat.

  Hoe kun je vergeven?
  Adem eens een paar keer diep in en uit. Denk aan wat er is gebeurd, wat het met je heeft gedaan en wat het in de toekomst met je gaat doen. Schrijf het eventueel allemaal van je af. Haal in verbeelding de bewuste persoon voor je, en zeg tegen hem dat je hem vergeeft. Dat je je niet meer druk gaat maken om wat er is gebeurd omdat je er niets meer aan kunt veranderen. Je kiest voor het nu en de toekomst, en dan heb je niets aan opgekropte woede.

  Laat de negatieve gevoelens uit je varen. Je hoeft niet daadwerkelijk tegen die persoon te zeggen dat je hem vergeeft als je dat niet wilt. Vergeven doe je voor jezelf. Zodra jij de woede uit je hebt gehaald, doet de ander er niet meer toe. Je kunt desnoods breken met deze persoon. Laat wel blijken dat je de ander vergeeft voor jezelf, niet voor hem. En maak duidelijk dat hij dan ook niet over je heen kan lopen.

  Vergeven kan voelen als een verlossing
  Als je echt heel boos op iemand bent, en daar dagelijks in je gedachten mee bezig bent kan vergiffenis je verlossen. Het kan je een vrij gevoel geven zonder dat je jezelf vernedert. Je vergeeft de ander zodat jij verder kunt. Je hoeft het echter niet te vergeten. Je geeft jezelf gewoon de ruimte om nieuwe, meer positieve gevoelens in je leven toe te laten.
  /-.-/


  Maak melding

 5. @ nummer 7
  ben jij ook aangesloten bij groep van de dwazen ??… vraag niet aan mij om te vergeven vraag aan de daders om hun welgemene excuses aan de nabestaanden en het surinaams volk aan te bieden alles wat jij aan mij vraag moet jij aan de moordenaars van onze landgenoten vragen dan pas ben jij een eerlijk persoon en aan de mensen die hier op deze forum de misdaden en moorden van bouterse verheerlijk, ik maak het alleen bespreekbaar en ik probeer die leugens die jullie hier vertellen te ontkrachten met feiten want bouterse is en blijft in mijn ogen een landverrader een moordenaar en een drugdealer en een dictator dit zijn de echte feiten.


  Maak melding

 6. @7 Raj,

  Dank je wel!!!!!!!!!!!!

  Vergeven van een ander of om vergeving vragen is eigenlijk het moeilijkste van het mens zijn.
  Daarom streef ik ernaar geen kwaad te doen.
  Als je streeft te leven volgens dit principe heb je altijd met jezelf temaken.
  De gevoelens, de emoties zal je zelf in een goede balans moeten brengen,hetgeen betekent dat jij jezelf de vragen stelt en jij alleen op basis van menselijke principes de vragen kan beantwoorden.
  het ontbreekt alleeen aan veel mensen het inzicht hoe in de wereld aan die antwoorden kunnen komen,want die zijn er legio en gratis.
  Wil je toch in je haat blijven? Prima!
  Dat wil zeggen dat wij die streven naar balans harder moeten werken.

  ik zeg ook niet dat de wereld er als een lachende bol er uit moet zien, maar nu zijn er teveel haatdragende mensen en dat moet teruggebracht geworden.

  Du ,meneer Bouterse weet hoe het kwaad eruit ziet, dus het volk heeft werk om de NDP/megablok aan één van zijn beloften te houden: “het ligt niet aan ons om de wapens op te pakken”.
  We willen wel een revolutie maar één van bezinning en bewustwording.

  Toch een vruchtbare schrijf discussie op het internet dédé oso van wijlen mevrouw Ingrid de Vlugt.

  Du en Raj jullie kunnen niet zo op die dédé oso schelden mang.


  Maak melding

 7. Du en consorten, ik verzoek jullie niet te schelden op deze forum dédé oso. Tonen jullie respect en zoek een ander onderwerp dat meer de gelegenheid daartoe leent om du op zijn donder te geven.


  Maak melding

 8. En Brunswijk dan DU?Is die brandschoon?
  Ik heb liever Bouterse dan die Brunswijk hersenloze drugscrimineel,verkrachter,veelwijverij,bankrover,ook een MOORDENAAR,domme vechtersbaas enz.enz.Wat is erger ,15 mensen elimineren die ook geen goede bedoelingen hadden met Suriname of een regering die reeds 3 termijnen het volk laat verpieteren,geen goede schoolmatreaal,geen goede infrastuctuur?Het gewone volk struggled dag in dag uit om het hoofd boven water te houden en die Vene en zijn roversbende declareren als of het een lieve lust is.Noem al deze rotzooi op ipv dat je maar blijft zaniken over 27-29 jaar geleden.

  DU heeft totaal geen respekt,op elk artikel reageert hij met bouterse terwijl het artikel helemaal niets daarmee van doen heeft,zelf het overlijden van 2 peronen gaat ie gewoon door met zijn haatzaainde praktijken,tja die arme drommel heeft niet eens door dat ie dweilt met de kraan open.


  Maak melding

 9. Omdat toen ooit nu was
  nu ooit vroeger wordt
  en later ooit nu is

  Ik wens Du en hun haatzaaiende consorten een liefde volle en warme 2010 toe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.