Justitie Suriname zet strijd tegen drugs voort

20

PARAMARIBO, 28 mei – Justitie zal niet ophouden de handel in drugs te ontmoedigen. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Hoewel mankracht en materieel erop vooruit zijn gegaan, valt nog veel te verbeteren. Zo is het hoog tijd de lokale consumptie scherper in het oog te houden.

Het gebruik schijnt danig toegenomen te zijn de laatste jaren. Dat heeft vooral te maken met de succesvolle aanpak van de uitvoer naar het buitenland. “Dat er minder drugs weggaan, betekent dat er meer achterblijft”, zegt Santokhi. De gevolgen zijn steeds meer merkbaar. Het gebruik wordt vooral aangemoedigd in woonwijken en op scholen. De regering weigert werkeloos te blijven toezien.

Er komen speciale maatregelen. Het betekent een extra dimensie in de aanpak. Die was vooral gericht op de uitvoer. Ook zijn meerdere drugsbendes aangepakt. “Maar nu we zien dat steeds meer lokaal wordt verhandeld, heb ik het Openbaar Ministerie gevraagd strakker aan te pakken”, aldus Santokhi. Onder meer zullen nog meer invallen worden gepleegd op plekken die bekend staan als drugsnest.

20 REACTIES

 1. Plekken als drugsnest maar what about de plekken die als fabriek en magazijn gelden? Worden die ook bezocht of worden die met rust gelaten? Dus na soso deng blaka mangs die worden opgesloten terwijl deng bigi dagoe’s (meestal de hindoestanies) met rust worden gelaten


  Maak melding

 2. De reacties hierboven zjn walgelijk.
  Dat er hele generaties kapot gemaakt worden met drugs is voor deze lui hierboven geen reden om optimistisch te zijn over de aanpak.

  ik denk dat ze zelf gebruiken en denken dat het duurder zal worden.

  time will tell.

  ik vind het in ieder geval een goede aanpak.

  want in elke buurt weet men wie de handelaar is.

  dus gewoon aanpakken die klootzakken.

  is goed voor ons kinderen.

  by the way.

  wie zijn de handelaren????.
  dat verklaart de reactie van hieboven

  Papo.
  geen reden


  Maak melding

 3. O ja jo, is dat echt waar?

  Ik hou het op grote toneelopvoering.

  Er zijn mensen, die ongemerkt en decennialang in de drugs zitten. En dat kan onopgemerkt?

  Onder het bestaan en kennelijk voorbestaan van zoveel notoire drugsholen in en om Paramaribo maken wij ons onstervelijk belachelijk!


  Maak melding

 4. Petje af voor de minister Shanthokkie, aan zijn harde werken ligt het niet,maar het gaat om het vertrouwen in de minister.

  EEn politie functionaris, de één na hoogste man na de president en de hoogsteman wat betreft beveiligen van een land,mag geen persoonsgewin relatie aangaan met geen enkel persoon die met drugskartellen omgaat, die in Nederland en Suriname en de rest van de wereld opereren.

  En als je het streven heb of had integer te handelen of te hebben gehandeld als minster, dan stop je geen zaken in de doofpot,ga je niet onzorgvuldig om met de Surinaamse paspoorten,de rijbewijzen,de vergunningen te verlenen aan meestal mensen met dezelfde haarsoort (glad,sluik),geef je pedofielen geen ruimte (en niet nu pas inzien dat er na 27 jaar ergere dingen gebeuren dan in de tijd van de revolutie) enz enz.

  Shantokie kan na alle scandalen of de …. aan … of uit de school klappen.

  Want de ene beerput maakt weer verbinding met een andere beerput of riolering.


  Maak melding

 5. Hallo meneertje nr.27 volgens mij ben je nog nat achter je oren. Laat het vocht uit de placenta nog goed droog worden voordat je iets zinng wilt zeggen. Vraag liever die informatie aan de mensen die het gevoeld hebben en volgens mij ben jij niet een van
  ze en noemt je zelf ARBEIDS INTESIEVER zeker op het gebied van steun en vooal geen dank.

  Tang Boeng


  Maak melding

 6. Het maakt niet uit wie zich schuldig maakt aan drugs gerelativeerde zaken.Javanen,creolen,hindoestanen,indianen of bakra’s.Feit is dat de daders hard moeten worden aangepakt.Suriname moet niet weer een slechte naam krijgen.Ik ben te trots op mijn land om mijn ogen hiervoor te sluiten.
  Daarom juich ik de plannen van onze minister van justitie Santokhi zeer zeker toe !!!
  De basis moet eerst worden aangepakt en daarna moeten structureel én consequent de drugslijnen geelimineerd worden.
  Dus nr.2 heeft een beetje gelijk.Niet alleen de drugsnesten aanpakken maar ook de lijn naar de grote jongens.
  Maar nr.2 ….Ik verzoek u om geen rassen in een slecht dag licht te plaatsen.Gewoon omdat we allemaal Surinamers zijn.Ik zou zeggen…minister Santokhi en alle rechtgeaarde Srananmangs…eliminate all criminals !!! Zet het voort en hou niet op.


  Maak melding

 7. Goed moment om Sigfried Gilds te raadplegen, want hij weet uit het verleden waar al die COOK-nesten zitten. Uiteindelijk kan die werkelijk bijdrage leveren aan de Surinaamse savenleving voor de salaris die hij al die tijd ontvangen heeft. Kan niet begrijpen dat deze mensen nog vrij rondlopen………


  Maak melding

 8. Santhoki waar praat je over: Onder meer zullen nog meer invallen worden gepleegd op plekken die bekend staan als drugsnest.

  Als er er plekken zijn die bekend staan als drugsnest, waarom heb je daar dan niet al wat aan gedaan.
  Het is toch bekend?
  Of moeten bepaalde figuren eerst in veiligheid worden gebracht.
  Of moet men nog even de zakken vullen voordat men ingrijpt.
  Schande je weet waar de drugnesten zich bevinden, doe er wat aan nu op dit moment.
  Val voor mijn part vannacht nog deze drugsplekken binnen en veeg de boel schoon.
  Pluk die misdadigers kaal en sluit ze op in een extra streng beveiligde gevangenis ver van de buitenwereld vandaan, zonder celfoon.
  Toon dat je ballen hebt en grijp die saka saka figuren bij de ballen en gooi ze diep in het gevang.
  Dan verdien je respect.


  Maak melding

 9. Aan niets is te merken dat een dergelijke strijd gaande is.

  Die notoire drugsholen aan de Kwatta, Paramaribo en omstreken doen business as usual!

  Je hoeft maar 7 dagen per week en 24 uren per dag, achter een junk aan te lopen en je weet voldoende.


  Maak melding

 10. M.v Meer,ik verwacht van niemand dank,als ik maar weet dat ik mijn plicht als wereldburger integer en strijdbaar voor mijn nazaten streef te vervullen en ik kan je zeggen het lukt in de naam van jezus waar ik in geloof aardig.

  maar ik heb nog een paar tips voor mister chandrika.Marowijne straat op nog geen 500 meter in de straat zes drugsgerelateerde panden.

  tang mie no mag zoekoe wroko djie minister als Surinamer zijnde? Hij kan zonder het volk geen beleid maken dus ik schrijf wat ik denk en ook M.v.Meer doet dat ook gerust.

  De minister moet harder werken ,want het land is in verval met al die grote drugsmensen in onze dun bevolkte Suriname.


  Maak melding

 11. je kan ook achter bouterse lopen dan kom je in de goot terecht hypocriete mensen zijn jullie .de één de bestreid daar hebben jullie kritiek om en de andere die openlijk in drugs zit die word door deze ezels de hemel in geprezen.


  Maak melding

 12. ja DU en jij prijst deze regring waarin de immer aktieve drugscrimineel Brunswijk zit de hemel in,als het sowieso zo is dat Bouterse in drugs zit/zat,mag hij van jou niet maar Brunswijk wel.En wat te zeggen van die schijnheil Santoki?Brunswijk doet nog steeds aan drugs,hij weet dat ie onschendbaar is,hij heeft Santokie en Venetiaan in zijn macht,op Schiphol zijn 99% van de gearresteerde drugsmokkelaars van Brunswijk zijn soort,op Zanderij werken ook heel veel van Brunswijk zijn soort,daarom tiert de drugssmokkel nog welig.Als passagier wordt men door een drugshond besnuffeld ,op zanderij,hoe is het dan mogelijk dat er drugs in het vliegtuig terechtkomen?Sinds de SLM onder Brunswijk valt is het schering en inslag dat er steeds maar weer drugs wordt gevonden.Daar kan niemand Bouterse de schuld van geven,jammer heel jammer voor je he DU.


  Maak melding

 13. @ pinto en die andere koeien hier niemand kan mij hier op deze forum en waar dan ook beschuldigen voor het verdedigen van wat brunswijk doet of heeft gedaan @pinto jij ben de grooste idioot hier op deze dit forum je bent een meeloper die nooit iets verstandigd lul alleen maar onzin ik heb jou vaker gezegd ga geen schoolmeester hier uithangen.als jij terecht afkeurd wat brunswijk doet en zijn gedrag dan heb je mij aan jou kant maar als het over bouterse gaat dan liegt de hele wereld pinto jij bent niet consequent heb ik jou vaker duidelijk gemaakt .


  Maak melding

 14. Du wij komen juist nu uit het goot en jij vloekt omdat je nog in de afgrond van haat zit.
  Met jou in de politiek denk maar zelf over na.
  Du en consorten hebben niet eens ideen voor vreedzame alternatieven,vooral na 25 mei 2010.
  Jezus christus na fisie,NDP/MEGABLOK Na ing baka.


  Maak melding

 15. DU,kan je wel lezen,begrijpend lezen dan?
  ik beweer niet dat je Brunswijk prijst,wel dat je een regering prijst die met een verkrachter,bankrover,DRUGScrimineel,moordenaar nl Brunswijk in zee is gegaan,maar dat vergeet je even,alles van je draait om Bouterse terwijl Brunswijk net zo een slechterik is.Als je nou Brunswijk in 1 adem met Bouterse zou noemen zou ik je voor vol aanzien,maar je geeft steeds Bouterse de schuld van drugs en de even net zo een drugsbaron laat je met rust,waarom?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.