Suriname mogelijk thuis voedselinstituut Caricom

1

PARAMARIBO, 22 mei – Suriname is bereid het Caribisch agentschap voor voedselveiligheid, CAHFSA, te huisvesten. Minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij heeft het oude aanbod herhaald tijdens een ontmoeting met Edwin Carrington, secretaris-generaal van de Caricom. De vooruitzichten zijn redelijk.

Carrington is bereid te pleiten voor Suriname. “De reden is dat Suriname binnenkort het enige Caribische land zal zijn met een volledig geïntegreerd, agronomisch veiligheidssysteem”, meldt het ministerie. Het systeem wordt opgezet volgens internationale standaarden. Suriname wil de kosten voor CAHFSA volledig voor eigen rekening nemen.

Overigens is Suriname het enige land dat het agentschap wil huisvesten. Belize werkt weliswaar ook aan een eigen instituut. “Maar wij hebben het voordeel dat wij een volledig geïntegreerd systeem hebben”, aldus het ministerie. Dat betekent de fysieke staat van dieren, planten en vissen onder de loep genomen kunnen worden. Suriname is al thuisbasis voor het vertaal- en het standaardenbureau van de Caricom.

- Advertentie -

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.