Suriname mogelijk thuis voedselinstituut Caricom

1

PARAMARIBO, 22 mei – Suriname is bereid het Caribisch agentschap voor voedselveiligheid, CAHFSA, te huisvesten. Minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij heeft het oude aanbod herhaald tijdens een ontmoeting met Edwin Carrington, secretaris-generaal van de Caricom. De vooruitzichten zijn redelijk.

Carrington is bereid te pleiten voor Suriname. “De reden is dat Suriname binnenkort het enige Caribische land zal zijn met een volledig geïntegreerd, agronomisch veiligheidssysteem”, meldt het ministerie. Het systeem wordt opgezet volgens internationale standaarden. Suriname wil de kosten voor CAHFSA volledig voor eigen rekening nemen.

Overigens is Suriname het enige land dat het agentschap wil huisvesten. Belize werkt weliswaar ook aan een eigen instituut. “Maar wij hebben het voordeel dat wij een volledig geïntegreerd systeem hebben”, aldus het ministerie. Dat betekent de fysieke staat van dieren, planten en vissen onder de loep genomen kunnen worden. Suriname is al thuisbasis voor het vertaal- en het standaardenbureau van de Caricom.

1 REACTIE

  1. de reden dat niemand het CAHFSA wil huis vesten is omdat het te veel kosten met zich me brengt. denk goe na Su voor dat je deze nuteloze stap onderneemt


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.