ADO Den Haag wil Surinaams voetbal ondersteunen

5

PARAMARIBO, 22 mei – De Nederlandse eredivisieclub ADO Den Haag wil het Surinaamse voetbal ondersteunen. Dit zegt bestuursvertegenwoordiger Marco Esser. Met de Surinaamse Voetbalbond zullen mogelijkheden worden uitgewerkt. Het bezoek aan Suriname moet een vervolg krijgen.

De basis wordt gelegd tijdens het bezoek. “Wij kunnen de band met het Surinaamse voetbal verstevigen, zodat wij ook de wortels die we hebben in onze Haagse samenleving sterker maken”, zegt Esser tegenover de Ware Tijd. Het bezoek aan Suriname alleen vloeit voort uit een gezamenlijk project. De wedstrijden die ADO Den Haag hier zal spelen, moeten het lokale voetbal meten.

De tegenstanders zijn de Surinaamse kampioen WBC en het nationale elftal. Volgens voorzitter Louis Giskus van de Surinaamse Voetbalbond is er vooral behoefte aan meetmomenten. Jonge voetballers moeten onder meer de kans krijgen hun vaardigheden bij te spijkeren. Clinics bij Nederlandse clubs zouden kunnen helpen. Behalve ADO Den Haag zullen ook andere clubs worden benaderd.

5 REACTIES

 1. Gratis advies:
  SVP niet alleen maar de pijlen richten op NL.
  Denk aan Brazilie: Remo, Fla, Flu, Botafogo,Palmeiras,…etc….etc..
  En wat te denken van Colombia, Peru, Venuzuela.
  Nodig een paar van die (landen)ploegen uit voor kleine 4-hoeks tournooitjes. Hiermee krik je het nivo op van Suriname.
  Echt mang: het is net als jij je bril zoekt, terwijl jij die reeds op hebt.
  succes.

  odi odi van Lodewijck


  Maak melding

 2. Het surinaams voetbalbond is schijnheilig ze willen wel geholpen worden als de donateurs maar op afstand blijven kunnen ze zo kunnen hun zakken vullen, ik ben voostander van het model seedorf als er iemand die heel veel kan betekenen voor het surinaams voetbal is hij het wel maar die schijnheilige in suriname zijn daar tegen omdat ze hun zakken niet meer kunnen vullen. ik zou zeggen ado als je hulp geeft wel onder strikte voorwaarden en controllen anders niet doen .


  Maak melding

 3. Ook eens met 1 en 3. Dit model van bezoek van eredivisieclubs is al een 10-tal jaren aan de gang. Zogenaamde meetmomenten, clinics en meer van dit soort voordegekhouerij. Resultaat anno 2009: vroegtijdige en vooral kansloze uitschakeling voorronde wk.

  En meneer Giskus gaat gewoon op de oude voet verder.

  De echte hulp van Seedorf is met grote meerderheid geweigerd door de surinaamse voetbalbestuurders.
  Dat is de realiteit op dit moment.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.