Suriname krijgt toegang tot vuurwapendatabank VS

18

PARAMARIBO, 21 mei – Suriname krijgt toegang tot Amerikaanse data over vuurwapens. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie heeft de zogenaamde E-trace overeenkomst getekend met de Amerikaanse ambassadeur Lisa Schreiber-Hughes.

E-trace maakt het mogelijk de herkomst te achterhalen van illegale vuurwapens. Suriname heeft op dit punt steeds in het donker getast. “Als er wapens in beslag werden genomen bij criminelen en die bleken uit het buitenland afkomstig, was het vrijwel onmogelijk vast te stellen vanwaar ze kwamen”, zegt Santokhi. Dat heeft vaker het justitieel onderzoek gefrustreerd.

Verder dan de nationale grenzen kwam het niet. “We konden niet aan de data komen, nu wel”, aldus Santokhi. Data van de Amerikaanse ATF-dienst tegen alcohol, tabak en vuurwapens zijn voortaan beschikbaar. Uiteindelijk moeten ook andere Caribische en Latijns-Amerikaanse landen aansluiten. Dit moet uitlopen op een netwerk voor grotere veiligheid op het gehele westelijke halfrond.

18 REACTIES

 1. Echt zonde hé, dat deze minister zich in heeft gelaten met mensen die veel over drugshandel weten.Hij is zo daadkrachtig! Minister Shantokki,zo serieus,zo poker facerig.


  Maak melding

 2. Wapens daaraan wil hij wel……….maar auto & huis …..daarachter weet hij nog steeds…NIET….te komen.

  Segi de handelaar.

  Boi libi mi.


  Maak melding

 3. O, mijn hemel minister santokhie!
  Gaat u uw mond kunnen houden over alles wat u in zo een samenwerking aan informatie en kennis te horen gaat krijgen?


  Maak melding

 4. de amerikane kunnen best wel goed inschatten of deze minister betrouwbaar is of niet het verwonderd mij dat jullie hem nog geen spion hebben genoemd. in het verleden werden alle internationale betrekkingen met suriname verbroken omdat de vroegere machhthebbers in suriname bezich waren met zaken die het daglicht niet kon verdragen.


  Maak melding

 5. Shantokhie,maffia,verkrachting,lekkende luchthaven al is het maar een schijntje dat Nederland inkomt en nu inzage in databank van wapens?, is een opmerkelijke scenario.


  Maak melding

 6. Steeds maar proberen e luister kijk in USA schiet een boze meneer meestal 3 tot 15 mensen in een keer DOOD.
  Met wat MET WAPENnnnnnnSSSSSSSSSSSSSSS !!!!!!!

  Daarom Chander Taktakie liki din tai wies man na tethee.


  Maak melding

 7. nummer 8 is duidelijk een idioot.
  Surinamers zijn geen belastingbetalers.

  De regering moet daarom nog steeds alle natuurlijke hulpbronnen verkopen om die luie surinamers te onderhouden.

  Van alle ministers tot nu toe bewijst deze man een dienst aan Suriname. Hij zal misschien niet 100% eerlijk zijn, toch doet hij meer in landsbelang.

  DOmme surinamers willen zich natuurlijk liever meten met een hoog geplaatste Crime person zoals Bouterse.

  Ik kies liever een goed voorbeeld


  Maak melding

 8. er is een man in suriname die geen geheimen heeft die zegt alles in ocer die man is ddbeest en zijn verdediging door mosckowizs heeft de belasting betaler van suriname ook veel gekost en zijn zoon dino wordt drugvrij en wapenvrij
  Glenny


  Maak melding

 9. Leiden 24 mei

  Deze fronter, die met zijn mede fronters en hun BV’s zwaar in de georganiseerde criminaliteit zit, aapt de luie Venetiaan na. Waarom zou je de aandacht van het falende en te grote Ministerie van justitie en politie niet afleiden. Deze incompetente Minister geeft zelf toe de gang van zaken op het Min niet in de hand te hebben. Wat wil je met het voortzetten van het smerige beleid van Roeplall, od Huizen Sedney en het zwijn Tjung Agnie die alleen maar achter de secrtaresses aanzat. De fronters kunnen niks dan alleen maar verpesten opschuiven en verplaatsen. Zo’n groot apparaat en nog kunnen de luiaards niet een paar kleine criminelen oppakken en wat even luie zwervers, zodat de samenleving leefbaar word. De toenmalige NDP Minister Mr. Paul Shak Shie had grote moeite ook met deze luie achterbakse front ambtenaren. Toch heeft hij het Min weer goed op poten weten te zetten. En wat gebeurt er nu, niks en helemaal terug naar geen resultaat. Het wordt tijd voor een nieuwe regering en vervroegde verkiezingen.


  Maak melding

 10. @de grootste leugenaar hier op deze forum. Die zoetekoek word uitgedeeld in ocer je hebt zeker jou buik vol van ik heb deze persoon nooit kunnen betrappen dat hij de waarheid spreekt hij liegt alsof het gedrukt staat.


  Maak melding

 11. Glenn en datrakonie.
  Ja, ik sta achter de visie en ideologie van de HOOGGEPLAATSTE crimie DESIRE, DELANO, BOUTERSE! weet je waarom?

  Wij vinden het ook erg voor jullie haatdragenden dat de erkenning voor jullie wraakbehoefte op meneer BOUTERSE juliie ontnomen is door jullie haatdragende frontleiders/lyders, beleidsgrappenmakers,beleidsdoodmakers.

  Het blijft opmerkelijk dat een minister van justitie en politie, de één na hoogste man in het land het volk niet kan vertellen hoe alle chinezen zonder inburgeringscursus te hebben gevolgd de hoogste status wat ondernemen betreft in Suriname krijgen?Het volk niet kan helpen met de drugsonsbelangen in de achterstandswijken. Hoe komt het dat het zo veel is geworden in Suriname na de Revolutie?
  het is opmerkelijk dat hij bij alles wat betreft bestijding van maffia erbij wil zijn, maar zelf er een handje van heeft.

  Of is hij letterlijk en figuurlijk voor lul aan het staan?Luister naar skyradio.sr dan kun je hem regelmatig horen.Nu zwijgt zijn sharmila in alle toonaarden.A oorlog sa ding bing wanie foe wasie ala ding ogrie gwe sa ding mekie drai kong na ding baka. Dus long e long


  Maak melding

 12. ik heb het over ddbeest die bij jou hoog staat aangeschreven en die is geen kleine crimineel nep drs @13 en @15 de huidige minister santoki weet alles van die maffia ddbeest en zijn zoon (veroordeeld voor illegaal wapen bezit toch of niet help me)
  Glenny


  Maak melding

 13. deze mensen verwijzen naar een radio station die het volk ophits en het volk verkeerd en eenzijdig informeerd sky radio is niet neutraal limbo staat op de loonlijst van bouterse. als je over drugs wil praten moet bij de ndp zijn daar zitten de grootste drugs dealers dus lul niet zo vader zo zoon vergeet die drugsvliegtuigen niet en die veroordeelde drugs crimineel die jij adoreerd daar mogen wij het niet over hebben want hij is in jou ogen de meest onschuldige persoon op deze aardboden hij heeft niet gemoord hij heeft niets met drugs te maken hij is ten onrechten uit het parlement geschopt en hij is (eerlijk) aan zijn rijkdom gekomen en die zoon is hele aardige jongen echte rol models voor de surinaamse jeugd.alle normen en waarden zijn weggeslagen in suriname op 25-2-1980. door een stelletje ongeschoolde padvinders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.