Surinaamse ICT studenten naar Nederland

5

In het kader van GO Suriname, een uitwisselingspilot voor Surinaamse en Nederlandse ICT studenten, verblijven zes Surinaamse studenten veertien dagen in Nederland bij gastgezinnen. De studenten werken aan ICT gerelateerde projecten. Daarnaast bezoeken zij relevante bedrijven.

Vorig jaar december – tijdens de eerste fase van de pilot – verbleven de huidige gastheren in gastgezinnen in Suriname. Daar volgden zij eenzelfde programma als de Surinaamse studenten nu. Afgelopen zaterdag 16 mei begon de tweede fase.

GO Suriname wil met de pilot de basis leggen voor een terugkerend internationaal uitwisselingsprogramma voor ICT studenten. Het project is een initiatief van interactief productiebureau Us Media, Spang Makandra Studio, ROC Midden Nederland en het Natuur Technisch Instituut Suriname (NATIN).

5 REACTIES

 1. Dat ding studeren in Holland is leuk en geweldig ding toch……..maarrrrrrrrrr !!!! Het is niet te hopen dat wij komen te zitten met toekomstige knope draaiers alla Opa Ruro heel veel geblaf en gekef…maar geen BALLEN.
  Geen visie nog visioen voor een toekomst voor eigen land en volk….. alles voor WEGGEEF.


  Maak melding

 2. Dit is gewoon een subsidie pot die ze opmaken mang. Die hele operatie heeft totaal geen objective. Als je serieus ICT zaken wil doen en je suriname een ICT hub wil maken, dan moet je zaken doen met India. Er is al een krediet lijn, waarom niet hiervan gebruik maken. Maar nogmaals er is helemaal geen plan. Dus daarom ook geen plan van aanpak. Dit is puur een okassie om leuk te doen.


  Maak melding

 3. Dingboi

  Als je niet weet hoe op een artikel te reageren
  waarom houd je dan je smoel niet dicht!waar slaat dit nou op in godsnaam die stommiteit
  wat je zit uit te kraaien komt niet eens met
  het artikel waarop je reageerd overeen.Waaat
  een achterlijk gezwam.Ga toch beter lezen waarover het gaat voordat je zulke domme kommentaar geeft.


  Maak melding

 4. Uitwisseling van kennis, op welke gebied dan ook, is een stukje vooruitgang voor de persoon zelf maar ook zeker in het belang van het land. Aan de laatste kan alleen invulling worden gegeven indien het opgedane kennis wordt gebruikt voor de ontwikkeling van het land. Mensen laat eens eindelijk het landsbelang voorgaan.

  PS:
  Tenslotte heb ik een boodschap voor Dingboi:
  Probeer reactie, commentaar of kritiek te geven dat betrekking heeft op het onderwerp en niet afdwallen.


  Maak melding

 5. @ Bacco: Helemaal gelijk geef ik je. Men kan liever naar India gezien de ICT groei welke India heeft meegemaakt in de afgelopen 5 jaar. Ik vraag me eerlijk gezegd ook af wat je in 14 dagen kan leren over ICT. Ik wil niet negatief overkomen maar ik vraag me serieus af als er niemand is in Suriname die objectief hiernaar kan kijken en zich afvraagt waar we mee bezig zijn. Het lijkt alsof alles verkeerd wordt aangepakt elke keer. Damn man, what bloody a shame voor een land met zo een potentie…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.