Subsidie Surinaamse veeboeren niet waarschijnlijk

3

PARAMARIBO, 21 mei – Het is niet verwachtbaar dat subsidie vrijkomt voor de veeboeren. Minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, is niet geneigd te pleiten voor steun. Zeker niet op permanente basis.

Dat is juist wat de veeboeren wel graag hebben. Voor hen staat de frequente steun voor padieboeren model. Die krijgen dit jaar weer miljoenen Surinaamse dollars aan subsidie. Maar of de droom ook ooit werkelijkheid wordt? “Ik ben niet de minister die permanente subsidie voorstaat of boeren als watjes zal behandelen”, zegt Raghoebarsing. Steun moet alleen als echt nodig en dat voor korte tijd.

Uiteindelijk zal het ondernemerschap de overhand moeten krijgen. “Als boer moet je gebruik maken van je mogelijkheden en niet jezelf steeds als slachtoffer presenteren. Ik kan niet jaar in jaar uit doorgaan met financieren”, aldus Raghoebarsing. Volgens de veehoudersbond is modernisering niet mogelijk door structureel geldgebrek. Het bedrijf brengt te weinig op om uitbreiding en groei te stuwen.

3 REACTIES

  1. Nooit en never wist men iets voor de toekomst in Su. naar te zetten.

    Steeds keer op keer weer schurken aan de macht…VHP NPS en nu ook PL erbij….binnenland combinatie AC slapen als dronken lummels.


    Maak melding

  2. Waarom zouden de veeboeren niet in aanmerking komen van subsidies?Vorige weekend was ik in Kopenhagen bij een goede vriend en wij hadden het toevallig over subsidies die aan de varkens kwekers gegeven werden door de EU.Hij zei toen: was het niet door deze subsidies dan zou het kweken van varkens helemaal niet rendabel zijn.Wil je de landbouw en veeteelt opgang houden dan moeten subsidies gegeven worden.De VS is een van de grootste subsidies gevers aan hun landbouw en veeteelt,daarna krijg je de EU,met zijn enorme sommen geld.De EU spendeert 45% van haar budget aan de landbouw.De WTO vindt dat de arme landen geen subsidies aan hun landbouw mogen geven,daarom heb je een achteruitgang in de landbouw in vele arme landen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.