Rol religie bij aanpak huiselijk geweld Suriname

4

PARAMARIBO, 20 mei – Religie heeft een belangrijke te vervullen bij de aanpak van huiselijk geweld. Dit zegt parlementariër Harriete Ramdien. Spiritualiteit kan troost bieden, maar ook de weg banen naar uitkomst. Daar wordt weinig rekening mee gehouden.

De aanpak van huiselijk geweld in Suriname is meer gericht op de korte termijn. Voor de langere termijn is een diepere, geestelijke benadering nodig. “Geestelijke leiders en sociale werkers kunnen ingezet worden om in samenwerking met de overheid gevallen van huiselijk geweld aan te pakken en de nodige begeleiding en nazorg te bieden”, zegt Ramdien tegenover Dagblad Suriname.

Een ander type accentverschuiving heeft meer met de betrokkenen zelf te maken. Nu wordt veelal gericht op de slachtoffers. “Maar ook de daders moeten begeleid worden. De begeleiding zou in feite moeten resulteren in herenigen van het gezin”, aldus Ramdien. Bovenal moet de taboesfeer rond huiselijk geweld doorbroken worden. Geestelijke leiders spelen ook hier een sleutelrol.

4 REACTIES

 1. Ik meen geen enkel geloof te kennen wat huiselijk geweld toestaat???

  Geld speelt soms ook een rol, als je wegloopt wie gaat je dan verzorgen. Familie eer is ook ter sprake. Daarom verdragen sommige slachtoffers het geweld.

  Als hier wat aan gedaan kon worden dan was het veel minder geweest. De daders moeten uiteraard ook gestraft worden en in therapie gaan.


  Maak melding

 2. Allemaal mooi en waar als of dit in Su. is ontdekt.

  Blijf niet ouwehoeren DNA…zorg dat jullie de vrouwen gaan onderhouden…GEEF ZE GENOEG GELD….dan vallen zij kerels niet lastig.

  ARMZALIG GEOUWEHOER ALLEMAAL…..ZORG VOOR HUISVESTING VOOR GENOEGVOEDING…dus dus GELD geld geld….maar ja GOUD voor een stuiver weg…dan hoe dan.


  Maak melding

 3. Bij huislijk geweld zijn de slachtoffers altijd vrouwen en kinderen.Je zou niet alleen geestelijke in betrekken, maar een opvangcentra voor deze slachtoffers moeten hebben.De meeste vrouwen die gezegd mishandeld werden door hun man willen vaak niet terug naar zon duivel.Dit moet van uit de private initiatief komen, want de staat heeft vaak geen geld voor zoiets om zo een centra op te zetten.


  Maak melding

 4. Men zal denken wat een onzin ROEPEN EN BLIJVEN ROEPEN.

  EERST WETEN WAT DE OORZAAK IS.(oorzaken zijn)

  als een kerel niet veel geld heeft is hij partner al aan het mishandelen.

  Daarom daar in het DNA zitten jullie maar te spelen en te ropen als GEK.(denken doen jullie nooit)

  Ik kom uit het binnenland en daar liep alles ordentelijk tot dat men de hebzucht uit de stad(buitenland) meegenomen heeft.(ook jungle oorlog ’86)ALLES KAPOT….HEBZUCHT OOK ERBIJ…en nu goud weg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.