Allianties moeten weerbaarheid Suriname vergroten

8

PARAMARIBO, 20 mei – Suriname zal het moeten hebben van strategische economische allianties, wil het de crisis goed doorstaan. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie. Met name de private sector en de overheid zullen nauwer met elkaar moeten samenwerken. Voor wrevel is nog maar weinig ruimte.

De luxe van langs elkaar heen werken moet dringend overboord. “Het wordt samenwerken om de richting te bepalen, die Suriname wil opgaan in tijden van crisis”, zegt Marica. Uitdagingen en kansen moeten gezamenlijk worden aangegeven. Dat zal uiteindelijk de mate van ontwikkeling bepalen. Bij die ontwikkeling is meer dan ooit een doorslaggevende rol weggelegd voor het internationale klimaat.

Dat vereist vooral het herijken van internationale overeenkomsten. “Dat kan mogelijkheden opleveren voor steun door andere ontwikkelingslanden”, aldus Marica. die mogelijkheden worden doorgaans over het hoofd gezien. Nu de crisis zich steeds meer laat merken, worden alle opties interessant. “De overeenkomsten verschaffen markttoegang én bedrijven kunnen hun scope verleggen naar het buitenland.”

8 REACTIES

 1. Meneer Clifford,

  Voor samenwerking tussen de private sector en overheid hoeft men niet te wachten tot er een crisis zich voordoet. Dit dient altijd te gebeuren als men ernaar streeft voor een hoger vorm van levensstandaard en ontwikke ling en weerbaarheid.Het is jammer dat zaken pas worden aangepakt wanneer het leed aan de gang is of al geleden is. Laat het een teken aan de wand zijn voor anderen die straks het land zullen regeren.

  Ik heb gesproken


  Maak melding

 2. “De luxe van langs elkaar heen werken moet dringend overboord. “Het wordt samenwerken om de richting te bepalen, die Suriname wil opgaan in tijden van crisis”, zegt Marica.”

  Marica als jouw presidentje gewoon verklaard dat hij de oppositie met wortel en tak gaat uitroeien dan snap je dat van samenwerking in Suriname nooit sprake kan zijn. Trouwens horen jullie binnen front niet eerst samen te werken om een richting te bepalen, nu lijkt het meer op een ieder voor zich en God voor ons allen. Somo voor de Javanen, Sardjoe voor de Hindoestanen, A-combinatie voor de Marrons en NPS voor niemand.


  Maak melding

 3. Nu ook gewoon praten met Bouterse.Je moet toch eerst inje eigen huis het GELUK VINDEN,STOPPEN MET KOEIONEREN VAN DE NDP,AANSPREKEN EN AANGEVEN VAN FOUTE BELEIDSMAKERS.


  Maak melding

 4. mevr. Marica u heeft een lange weg te gaan want het is al verwoord door
  (na mi) “Trouwens horen jullie binnen front niet eerst samen te werken om een richting te bepalen, nu lijkt het meer op een ieder voor zich en God voor ons allen. Somo voor de Javanen, Sardjoe voor de Hindoestanen, A-combinatie voor de Marrons en NPS voor niemand.”Hoe gaat cultuuromslag te weeg brengen?


  Maak melding

 5. de NDP zal er voor zorgen dat ons land weer in een isolatie terecht komt, een goede voorbeeld kan je aan kurt waldheim van oostenrijk die heeft gekozen voor zijn land en in het belang van zijn land heeft hij afstand genomen van de politiek.en een slechte voorbeeld kan je aan mugabe nemen die blijft aan de macht ten koste van alles. het zelfde staat suriname te wachten let op mijn woorden dan zullen jullie weer met zijn allen het buitenland de schuld geven van de zoveelste mislukking inplaats van de handen in eigen boezem te steken gaan jullie het buitenland weer de schuld geven. die gaan zeggen jullie hadden het kunnen weten, wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.


  Maak melding

 6. de NDP zal er voor zorgen dat ons land weer in een isolatie terecht komt……DU….

  Hallo gebruik de door God gegeven bovenkamer blijf niet als maar dom al een leeghoofd roepen.(pokai).

  Als men jouw niet kan bestelen…wat denk jij dat ze doen ..jaja ze blijven weg..daarom kom niet voor rovers hier een hoop poep troep roepen.

  En verder om het land ooit te laten isoleren was een grote en wreedaardig geroep van eigen domme achterlijke Suri’s….EIGEN WREDE LANDGENOTEN ZIJ WAREN DAT… I’JA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.