Surinaamse ‘vakantieganger’ wint badminton titel

6

ALPHEN, 18 mei – De Surinamer Virgil Soeroredjo, die momenteel op vakantie is in Nederland, leverde het afgelopen weekend een uitstekende prestatie op de open Alphense badmintonkampioenschappen. De 24-jarige stond vooraf niet bekend als één van de kanshebbers, maar wist uiteindelijk wél de titel tijdens de finale binnen te slepen.

Soeroredjo is naar Nederland gekomen om aan zijn badmintonkunsten te werken. Surinamer en badmintoncoach Mike van Daal begeleidt hem hier schrijft het Algemeen Dagblad. Tot 28 juni verblijft Virgil in Nederland. Dan verloopt zijn vakantievisum.

,,Ik ga nog wat toernooien spelen en tegelijkertijd probeer ik ook mijn visum te verlengen. Dan kan ik namelijk in september competitie spelen’’ zegt hij tegen de krant. Mocht Soeroredjo de kans krijgen hier competitie te spelen, dan zal hij alles op zij zetten voor badminton. Want dan wil hij er alles aan doen om zijn grote doel ter verwezenlijken. Hij wil zich namelijk als eerste Surinaamse badmintonner kwalificeren voor de Olympische Spelen

6 REACTIES

 1. gefeliciteerd Virgil. ik hoop dat je je visum verlengd krijgt zodat je met de competitie kan meedoen. Veel succes.

  badminton fan


  Maak melding

 2. Als vakantieganger heeft hij een toernooi op zijn naam kunnen schrijven en notabene als een outsider vind ik persoonlijk dat ie heel wat in zijn mars heeft en als die zegt dat als hij hier mag blijven dat hij deel wil nemen in de compa en als eerste Surinamer hiervoor naar de Olympische Spelen wil gun ik hem van harte en wens alle succes.

  Tang Boeng


  Maak melding

 3. Virgil proficiat.En er loopt ook nog zoveel talent rond in Suriname.Dit talentmoet ontwikkeld worden.Virgil kan hierin een groet bijdrage gaan leveren als hij zijn professionele kwaliteiten heeft kunnen aanscherpen in Nederland.


  Maak melding

 4. Surinamers kunnen het wel. Door gebrek aan adekwaat leidersschap missen wij meer dan eens de boot. Suriname heeft nauwelijks een zwembad en nog ziet Anthony Nesty kans om op de olympischespelen goud te halen. Un tranga!

  Firgil,
  Bigi anu en het gaat je goed!


  Maak melding

 5. je hebt toch een leider die heeft laten zien hoe je adekwaat een hele land naar de sodemiter kan helpen.
  pinto nogmaals, opvallender nog leugen is de behoeften om te liegen.beste lezers zoek op het internet documentaire ester prade met anthony nesty .
  Er was eens …. goud voor Suriname.
  in precies 53 seconden haalde antony nesty op de honderd meter vlinderslag de eerste gouden medaille binnen voor de jongen republiek suriname het was in 1988 en een nationale sportheld was geboren nesty verscheen op munten van 25 gulden sporthal werd naar hem vernoemd suriname was trots, en de legerleider Bouterse niet in het minst.hij kon met recht beweren dat zijn militaire regime de zwemmer jarenlang had aangemoedigd en naar het buitenland had gestuurd om zichzelf te bekwamen.maar ja, suriname dertien jaar na dit glorieuze moment laat laat documentairemaakster Ester prade zien hoe het verhaal van de jonge sporthels is afgelopen.THE JUST MAKE A FOOL OUT OF YOU. al voor de prestatie in seoel ging het mis de militairen hadden nesty weliswaar gepushed om met een surinaamse beurs op trainings kamp te gaan in de verenigde staten, maar het geld werd niet altijd over gemaakt vader nesty moest zijn levensverzekering verzilveren om de zoon examen te kunnen laten doen.ook na de medaille werden gouden bergen beloofd. Een reusachtige huis, een auto een stuk land tweeduizend dollar per maand nesty som het op met zichbare tegen zin aan de rand van zijn zwmbad in florida. want natuurlijk zijn de beloften nooit ingelost. prade heeft desi bouterse , voorzitter van het surinaams Olympich Comite, voor de camara gekregen om over de lotgevallen nesty te spreken . zijn beeld van de nationale trots en glorie valt snel in duigen.lekker puh voor de oud dictator.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.