Venezolaanse hulp voor Surinaamse visrokerijen

24

PARAMARIBO, 16 mei – Suriname krijgt twee miljoen dollar te leen van Venezuela voor het moderniseren van zijn visrokerijen. De lening maakt deel uit van de nieuwe visserijovereenkomst tussen beide landen. Suriname krijgt ook goedkope brandstof. Voor wat, hoort wat uiteraard.

Suriname stelt zijn territoriale wateren weer beschikbaar voor Venezolaanse vissers. Dat was langere tijd niet meer mogelijk vanwege het uitblijven van een nieuw akkoord. De goedkope brandstof is vooral van belang voor Surinaamse vissers. Die kunnen vanwege de hoge prijs het hoofd nauwelijks nog boven water houden. Behalve geld stellen de Venezolanen ook technische hulp beschikbaar.

De hulp moet de export naar Europa weer op gang helpen brengen. De EU stelt de markt pas weer open voor Surinaamse gerookte vis als de hygiëne verbetert. Met de lening zullen tien moderne rokerijen worden opgezet. Volgens de overeenkomst krijgen honderd Venezolaanse vissers een vergunning voor het vissen in Surinaamse wateren. Dat is een verruiming van veertig procent.

24 REACTIES

 1. ?????????????, hoe dan?
  Nog niet zo lang geleden heeft Ronald volgens zijn zeggen onomwonden Chavez aangesproken over het gedrag van diens consul en zodanig dat die goede man hals over kop terug moest naar Venezuela.
  En nu krijgt Suriname een lening en goedkope brandstof van Chavez en krijgen honderd Venezolaanse vissers een vergunning voor het vissen in Surinaamse wateren krijgen. De komende generatie surinamers zitten reeds voor hun geboorte opgezadeld met flinke schulden.


  Maak melding

 2. Of je zou het ook zo kunnen zien:

  Voor een Tjoekoe van 2 miljoen euro kunnen onze Surinaamse vissers dus geen vis meer vangen dalijk.

  En die 2 miljoen? Daar ziet niemand iets van terug.

  Geloof niet zomaar alles, gebruik je verstand.

  El Dorado


  Maak melding

 3. voor 2 miljoen is suriname weer verkocht en mogen de kust uitkammen.Die Stanly Raghoebarsingh, denkt dat hij nog steeds bij Surexco zit.


  Maak melding

 4. “Volgens de overeenkomst krijgen honderd Venezolaanse vissers een vergunning voor het vissen in Surinaamse wateren.”

  ai boi.. alweer suriname in de uitverkoop..

  ik ben er moe van.

  degene die beweert dat suriname geen banannacountry is, is ziek bij zijn hoofd.

  ik kan gewoon geen respect meer opbrengen voor ALLE! politici van dit land.

  ik denk dat ik maar ook zal beginnen om het land leeg te plunderen van goud en hout.

  als de buitenlanders het kunnen, moet ik het beter kunnen.

  if you can’t beat them, join them.

  wat ben ik toch zo trots op suriname.

  en nog trotser om surinamer te zijn!


  Maak melding

 5. Kijken of er nu ook weer hard gegild wordt dat we onze nationale hulpbronnen aan het buitenland weggeven. Immers 40% meer Ven.vissers mogen vissen!


  Maak melding

 6. Suriname moet uitkijken dat zijn viswater niet leeggevist wordt, want dan moet er ook vis geimporteerd moeten worden.

  Ik hoop dat er visquota’s afgesproken worden, om de visstand op peil te houden.


  Maak melding

 7. Venezuela beschikt meer territoriale wateren dan Suriname. Hoe is dit mogelijk.
  Goed beleid uitvoeren regering.

  Wanneer komt er een vliegverbinding met Caracas, zodat er meer concurrentie komt.
  Via cayenne kan het niet meer omdat AIR FRANCE en KLM een onderneming is.


  Maak melding

 8. Suriname komen veel vissen voor. En Suriname is ook de broedplaats voor de vissen. In troebel water met kleistranden zitten veel voedsel voor de jonge vissen en garnalen. Vroeger hadden we veel kwie kwie en door het leeg halen van de kwie kwie eieren hebben we nu een tekort aan kwie kwie. Ik ben bang dat het zelfde voor onze zeevissen gaat worden. Maakt de legstranden niet leeg. Zandstranden zijn onvruchtbaar en er zit weinig leven in. Neem een zeef en zeef een kilo klei en zie zelf wat er in zit. In klei zitten veel voedsel voor krabben, garnalen en vissen.
  http://www.calodema.com/index.php?cPath=31?
  osCsid=1af949e6c836be5cdb8d65250fd66805
  search.www.calodema.com


  Maak melding

 9. Maar wie neemt de voortouw om controle uit te oefenen….Deze Front laat een hoop rotzooi uit de kont rollen man…. alleen maar troep…VOOR WAT HOORT WAT…van jouw gaat in liters maar kilo…dat kent front niet kilo is altijd hoeveel jij maar wilt…ZIE I’am GOLD.

  DEZE DOMKOPPEN FRONT.


  Maak melding

 10. Voorspelbaar dit allemaal en er komt meer, Petro Caribe enz.

  Wie met vuur speelt kan gebrand worden. Onze presidentje dacht dat hij met zijn hoge poten Chavez zo zou kunnen aanspreken “ik heb hem gezegd” waren zijn woorden. Nu hebben de Venezuelanen besloten om met commissies de banden aan te trekken dit is resultaat 1 enne de ambassadeur is nogsteeds niet terug.

  Persoonlijk denk ik dat Vene een lijstje overhandigd heeft gekregen met zaken die snel opgelost moeten worden anders werden alle banden definitief verbroken enne kreeg NDP miljoenen.

  Suriname waarheen met deze domme fronters, stelletje landverraders.


  Maak melding

 11. Raar beleid, aan de ene kant is er een minister van Natuurlijke Hulpbronnen die er alles aan doet om de Surinaamse hulpbronnen binnen handbereik te krijgen. In ieder geval dat Suriname ervan profiteert.
  En aan de andere kant is er beleid (uit hetzelfde kabinet) dat weer de visgronden uit handen geeft. Voor 2 miljoen? Voor dit bedrag geef je alles uit handen???? 2 mijloen had je ook uit eigen middelen kunnen financieren want jullie verdienen toch wat geld met bijvoorbeeld Staatsolie???
  Straks niet gaan lopen zaniken dat de Venezolanen je visgronden hebbenn leeggevist. Want nu zanikt men over de Canadezen die alle goud wegdragen.


  Maak melding

 12. honderd vissers, dat kunnen dus 16 grote schepen zijn met netten van grote lengtes. hoeveel mogen ze vissen en voor hoeveel jaren mogen ze blijven vissen voor die twee miljoen? Ba Vene, denk eens na wat u doet. Een rokerij is toch iets eenvoudigs zonder dat giftige rook in de vissen terechtkomt. tegen Suriname zegt Caracas,ik geef je twee miljoen dollar om je visgrond leeg te halen. mag dat?


  Maak melding

 13. Suriname is WANHOPIG.
  Waarom toch?
  Leer eens onderhandelen (goud, bauxiet), dan hoef je niet voor iedereen zo te buigen.

  Straks blijkt dat die vissen vol met gif zitten, en wat dan?


  Maak melding

 14. Ik moet Du in deze gelijk geven, waar zijn de nationalisten gebleven. Ik ben niet bang voor Hugo Chaves.Zien jullie niet dat er goede vriendschap gesloten is met meneer Obama, toen press van Suriname zich onnodig moest aanstellen in Trinidad.Chaves is tevens voorstaander van een verenigd zuid-latijns Amerika.

  @Paagaai, jij geeft in al je zorgen,een goede verbeterwens nl. de visquota.Suriname kan bijvoorbeeld Nederland vragen hen daarbij te helpen vanwege de ervaring met de visvangst.Een ander land mag ook, maar omdat ik in holland woon, zoek ik het dichter bij huis.En niemand kan een ander zomaar onderdruk zetten, dus afspraken maken, geen fromoe, geen gado na fisie en cocaine na ing baka.Surinaamse overheid moet gewoon kennis vragen op dit gebied en streng controleren.Als je chaves uitlegt dat wij Surinamers nu voor natie en volk en niet voor verderf van natie en volk gaan, moet hij als nationalist gehoor geven.Neks no fout!

  Jullie allemaal moeten niet vergeten dat je je vyand moet leren kennen en in deze heeft chaves een goede zet gedaan naar de wanhopige ruziemakers die in geldnood zitten,zodat ze nog wat vuile was kunnen schoonwassen.

  Chaves helpt eigenlijk een spartelende vis, de minister.

  Jullie mogen kletsen maar Amerika hebben wij als wereldmacht gekozen en daar is HUUUUUUUUUgooooooooo vrienden mee aan het worden.Neks no fout Nationalisten!!!!!!en Hugo laat weer van zich horen in Suriname Hoera voor dialoog en geen haat DU,NEUS.


  Maak melding

 15. @ nummer 17
  ik heb jou vaak gezegd dat jij jou huiswerk goed moet maken voordat jij hier onzin uitkraait kijk en luister vaker naar progamma’s die informatief zijn nova denhaag vandaag, standpunt.nl. chaves is media geile man die denkt dat met een boek en waardeloze stuk grond alles weer koek en ei is tussen hem en amerika zo makelijk gaat het niet een mooie voorbeeld is libie van gadhafie.over vijand gesproken jij verheerlijk hier de echte vijand van het surinaams volk de man die ervoor heeft gezord dat ons land nu in alle opzichten achteruit is gezet. vergeet één belangrijk onderdeel in de wereld van vandaag niet, en in die van gisteren geen enkele land in de wereld geeft steun zonder invloed onthoud dat heel goed. iedere land kijkt naar de voordeel en de nadelen van een samenwerking.als jij de discussie van de dalai lama volgd in nederland en in zuidafrika dan snap je wat ik bedoel.ik wil dit nog kwijt inhoudelijk is neus sterker en beter en verstandiger dan jou in zijn reaktie, steek dit maar in jou zak mi boi.


  Maak melding

 16. dU, OP DEZE FORUM KRAAI(PRAAT) JE NIET,MAAR JE SCHRIJFT.dAT IS PUNT 1.

  behalve den haag vandaag,luister ik vanuit Holland naar skyradio.sr.Daar spreken de geboeften zich zelf tegen middels hoor en wederhoor.
  Chaves is medisgeil, jij doet me sterk vermoeden dat jij Du haaat-geil bent.

  Ik verheerlijk niemand ik sta achter een partij dat 29 jaar lang gekoeioneerd is door jou visielose, richtinglose,rancuneuse frontleiders, die kinderen verkrachten en elkaar niet waarschuwen dat zulke dingen niet kunnen,mogen en bestraft moeten worden.

  Ieder mens ook jij DUivel heeft de potentie over een ander heen te lopen als die zijn bek (mond )dichthoud.

  Du, gelukkig dat de dailai lama je bekend voorkomt.Du kan zo leren wat het is om ondanks veel in dialoog te treden en te blijven en geen genaraties na ’82 haat blijven zaaien alsof je van God los bent.

  Neus zwak of sterk maar dat hij haat is DUivel zijn werk.


  Maak melding

 17. “ik heb jou vaak gezegd dat jij jou huiswerk goed moet maken”

  Wat een overmoedigheid, het is als de gek die denkt dat hij de psychiater is.


  Maak melding

 18. Zoals je vroeger Surinamers blij kon maken met spiegeltjes en wat glimmende kraaltjes, terwijl de witte man er met de miljoenen ervandoor ging.

  Zo probeert men nu d.m.v. 2 miljoen dollars , Surinamers blij te maken en ondertussen het tienvoudige aan vis leeg te halen uit de zee.

  Suriname zou i.d.d. ook een kontrakt kunnen sluiten met Nederlandse vissers die nu toch al niks te doen hebben met de vangstverbod van diverse soorten op de Noordzee. Waarom??? Omdat Surinaamse vis ook goed verkocht wordt in Nederland.

  Wel afspraken maken over vangst quota’s. En als het loopt kunnen deze vissen ook volgestopt worden met cocaine om nog meer winst te maken. Goed voor de Surinaamse economie.


  Maak melding

 19. Natuurlijk luister jij naar sky radio dat verbaast mij niet, een station die niet neutraal is en op de hand is van mensen die verschrikkelijke misdaden hebben begaan in suriname mensen die de persvrijheid in suriname ernstig hebben geschonden mensen die journalisten hebben vermoord en media gebouwen kranten en radio stations in puin hebben geschoten als journalist is het jou plicht om stelling tegen dat soort mensen te nemen doe jij dat niet dan ben jij in mijn ogen een waardeloze journalist en dat is limbo en de rest van sky radio. vertel de lezers hier wat de visie is van de ndp en bouterse vertel de lezers welke richting bouterse op wil gaan met suriname wat is het partij progamma van het mammoetbloek, mss weet jij het niet maar de machtige landen in het wereld vertrouwen bouterse voor geen rooie cent dus van nederland en amerika hoeft niets te verwachten blijf maar lekker in jou illussie geloven.ik ben benieuwd met welke landen hij zaken gaat doen en hoe hij zijn beleid gaat financieren of word het weer zakken vullen . de waarheid aan moeten horen is wat anders dan haat jij kan de waarheid niet aan omdat jij in een schijnwereld leeft een luchtballon een dogma .


  Maak melding

 20. De vissers schepen moeten brandstof van
  staatsolie kijgen via de regering en de regering maak kleine vis fabrieken waar vrouwen en mannen het overschot aan vis aan de schepen verpakken voor de export naar Nederland .
  Want ze sturen alleen een beetje bang bang en redsneppers en dat is niet genoeg voor de mensen in Nederland
  De bijvangst van de schepen worden in een frabiek verpakt en dat is per schip 8000 kilogram vis De garnalen mogen de kapiteins dan houden Ik heb zelf bij sujafi gewerkt in de jaren 1976 dat was een nieuw vis frabiek
  De bij vangst was redsneppers en kandratikivis en dan praten wij over 1000.000 kilo vis per maand voor een frabiek waar voruwen nuttig werk kunnen doen en dat het vis voor de surinamers ook goedkoop is
  Neem maar voorbeelden van jaren 60 waar kinderen eten krijgen van de overheid dat was ook vis van suriname visfrabieken bouwen waar er honderden vrouwen en mannen kunnen werken


  Maak melding

 21. mensen trap in suriname trap niet in die onzinverhalen. Geef je ogen goed de kost.
  Suriname moet niet denken dat men serieus wordt genomen of dat men het oprecht goede bedoelen heeft met het land.

  Ik ben het eens met pagaal dat de strategie spiegeltjes en kraaltjes zijn vruchten hebben afgeworpen in het glansrijke suriname.
  Maar de mooiste president van de wereld gezeten in suriname heeft ondanks zijn opleiding in Holland zich toch laten verleiden door spiegeltjes en kraaltjes. Maar ja geen kwalijke zaak zijn roots liggen immers in ghana waar de blanken deze strategie toegepast hebben. Kijk maar naar mijn neef in het nationale assemblee heeft het ver geschopt zonder een schoolstoel verwarmd te hebben.
  Hij is daadkrachtig in het assemblee hij slaat met zijn vuisten op tafel en mensen.
  Hij is lijsttrekker van abop en ik ben lijstduwer.

  tang boeng sranang mang.
  opo yu eye no kantie dong.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.