Pedofilie ook in Surinaamse cybercafés op de loer

13

PARAMARIBO, 16 mei – Pedofilie en andere gevaren zijn ook in Surinaamse cybercafés latent aanwezig. Ouders, opvoeders, maar ook het management zelf moeten constant berekend zijn op de risico’s. Dit stelt de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, Tas. Het gevaar groeit met de dag.

Kinderen vormen met hun natuurlijke nieuwsgierigheid een al te makkelijke prooi. “In Suriname is het niet anders als in de rest van de wereld”, zegt Tas-directeur Jetty Olff. De Internationale Telecommunicatie Unie stelt vast dat ruim zestig procent van alle jongeren chatrooms bezoekt. Ruim zeventig procent privé informatie doorspeelt zonder stil te staan bij de eventuele gevolgen.

Zeker twintig procent wordt op een of andere manier lastig gevallen door pedofielen. Dat vraagt om enige bijsturing. De Tas heeft daarom een gedragscode ontwikkeld voor cybercafés. Dat moet helpen bij het begeleiden van de jonge klant. “Honderd procent beveiligen gaat natuurlijk nooit, maar er moet meer gebeuren”, aldus Olff. Ook de voorlichting moet naar een hoger niveau.

13 REACTIES

 1. Hoezo `latent aanwezig`??? overal ter wereld is het aan de orde van de
  dag, nee, in su.` is het latent aanwezig`
  wie schrijft deze zooi eigenlijk voor deze site???
  pedofielen vind j niet alleen in cybercafe`s maar ook op de digitale snelweg (wat hier waarschijnlijk bedoelt wordt) ook op de hoek van de straat en buiten het schoolhek kunnen pedofielen zich ophouden!Of binnen de familie, blijf alert ouders!!!
  grt.
  Sika


  Maak melding

 2. “De Internationale Telecommunicatie Unie stelt vast dat ruim zestig procent van alle jongeren chatrooms bezoekt. Ruim zeventig procent privé informatie doorspeelt zonder stil te staan bij de eventuele gevolgen.

  Zeker twintig procent wordt op een of andere manier lastig gevallen door pedofielen.”

  en van waar heeft de tas al deze info???

  ze maken van een mug een olifant. ik geloof er niet veel van.


  Maak melding

 3. Typisch dat het overwegend hollanders zijn ( blanke , vieze mannetjes), die onze jeugd komen verpesten in Suriname.
  Deze gasten dienen op de ‘Surinaamse manier’te worden aangepakt: oppakken en loslaten in de jungle tussen de spinnen, anaconda’s en poema’s.


  Maak melding

 4. Erg kortzichtig wat dacht je van die vieze mannetjes van Suriname zelf?
  Schopt jonge meisjes wit of zwart met jong om ze dan te laten vallen als baksteen,
  En hoppa volgende slachtoffer(s),vier en meer kinderen bij een vrouwtje maken is niet niks en meneertjes gaan maar door


  Maak melding

 5. @Madoemba
  Stomme en onjuiste reactie. Je moet De waretijd van de laatste maand maar eens lezen. Dan zie je wie de boosdoeners zijn!

  Pedofilie komt op de hele wereld voor. De schuld geven aan buitenstaanders is een verwepelijke kop in het zand steken reactie.


  Maak melding

 6. Neem mij niet kwalijk…maar in mijn tijd kreeg een pedofiel gewoon rake klappen op straat.

  Begin ze af te ranselen…dan weet men wie en wie de smeerlappen zijn….. wiep ding !!!


  Maak melding

 7. Op dit moment is er een in Nederland veroordeelde pedofiel ,Rinke Swierstra,druk in de weer in Suriname,hij was eerst in Wageningen Suriname onder het mom van jeugdwerk met het zelfde bezig,nu is hij actief in Saramacca waar hij zich geinstalleerd heeft als “projectleider” bij of als”Foundation Rainbow Knockers Camp”en Centum de Bron.Mogelijk is hij direkt/indirekt bij de moord op een inheemse jongeman Hesdy Daniel gepleegd op 24 september 2006 op de Maratakka rivier.
  Op de website dutchpredators.org staat informatie over hem en zijn veroordeling:
  http://www.dutchpredator.org/page_id=180.
  Naar beneden bladeren op de link http://dutchpredators.org/image/RinkeSwierstr.pdf staat een brief van de Officier van justitie te Dordrecht,gericht aan enkele moeders van slachtoffers over zijn veroordeling.

  In 2006 werd hiervan melding gemaakt bij de politie in Suriname tot aan minister Santokie.In 2006 is in Dagblad Suriname een artikel over Swietsra verschenen,dat heeft toen niets opgeleverd,wel dat ze hem uit Wageningen hebben weggekregen.
  Nu daar er bewijs is over zijn veroordeling voor ontucht met minderjarigen in Nederland,worden de officiele instanties en de media ingeschakeld WEER.
  De stichting Surinamzing vecht hiervoor, SURINAME MOET NIET HET IMAGE VAN SEXTOERISME KRIJGEN,zij vechten voor de jeugd mmers die zijn de toekomst.


  Maak melding

 8. Ten eerste:
  Ik ben het niet eens met nr. 3 (Madoemba) dat het alleen om zoals hij/zij beweert dat het “overwegend Hollanders zijn, blanke, vieze mannetjes die de jeugd komen verpesten in Suriname”. Uit de vele krantenberichten van bijvoorbeeld “de Ware Tijd” blijkt dat de vieze mannetjes die zich vergrijpen aan minderjarige kinderen, meestal gezocht moeten worden in familieverband. Met name stiefvaders, ooms, broers, neven en soms zelfs bloedeigen vaders maken zich schuldig aan sexueel misbruik van minderjarigen binnen of buiten familieverband.Het aantal rechtszaken en vonnissen in Suriname spreekt hierover boekdelen. En het zijn meestal geen blanke mannen, maar gewoon Surinaamse, niet-blanke mannen die veroordeeld worden.
  Ten tweede:
  De TAS spreekt tot mijn opluchting niet alleen over pedofilie, maar ook over “andere gevaren” voor kinderen op internet. Alleen zegt de TAS niet wat die “andere gevaren” zijn. Nr.1 (Sika)heeft gelijk dat pedofilie en andere gevaren niet alleen in cybercafe’s opdoemen.
  Als mogelijke andere gevaren noem ik: porno,sex,lover boys, extreem geweld, vreemdelingenhaat, indoctrinatie, uitlokking tot criminaliteit, aanzet tot terrorisme, spiritisme, satanisme en gokken. Er zijn natuurlijk veel meer voorbeelden. Het lijkt me dan ook nuttig dat de TAS niet alleen tegen pedofilie gedragscodes voor cybercafe’s gaat opstellen, maar ook gedragscodes tegen de door mij opgesomde voorbeelden.


  Maak melding

 9. niet alleen in cybercafe,s zitten die viespeuken , die gasten zitten ook in de jeugdhulpverlening.

  vandaag de dag trekken ze naar suriname onder het mom , de kansarme jongeren te helpen , er is niemand die naar hun verleden vraagt , die gasten kunnen ongemoei hun lusten botvieren op de kinderen .laat de justitie alle buitenlandse hulpverleners na trekken dan zullen ze zien hoeveel in het buitenland veroordeelt zijn voor pedofilie


  Maak melding

 10. nr 7 dat bedoelde ik met mijn reactie, maar er zijn ook surinamers die in sur wonen die zich bezig houden met dat soort vieze praktijken ,meeste hebben een soort voorbeeld functie,s . niemand durft ze aan te pakken . trouwens dit gebeurd al jaren in suriname. ik kan mijn nog herinneren toen ik 12 jaar oud was , kwam ook aan het licht dat een schoolvriendin en haar zusters ook misbruikt waren, dat was in de jaren begin 70 , haar was de dader , iedereen in de buurt was bang voor die man , want hij had een hoge functie binnen de politiekorp. bij die geestelijke leiders zogenaamde fraters daar was toch ook het nodige mis .suriname moet alle buitenlanders goed natrekken , want in suriname zitten al genoeg van dat soort smeerlappen .


  Maak melding

 11. Mensen ik weet dat pedofilie in alle delen van de wereld (helaas) voorkomt.
  Er kan niet streng genoeg worden opgetreden tegen deze lieden.
  Maar laten we niet stigmatiseren dat het alleen vieze mannetjes zijn uit Nederland die naar Suriname komen voor dit soort praktijken.
  Die zullen er echt wel zijn hoor, maar ook vieze Surinaamse mannetjes uit Suriname komen ook naar Nederland voor dit soort praktijken.
  Mijn vrouw is Surinaamse en ik weet van de periode dat ze nog kleuter was dat een pandiet (bandiet) een soort geloofsonderwijs kwam geven en hij probeerde haar te dwingen om onder tafel met zijn geslachtsdeel te spelen!
  Als ze thuis er ook maar iets over durfde te zeggen geloofde ze haar niet, zij was toch maar een kleuter en die pandiet was een gerespecteerd man!
  Ja ze kreeg klappen op de koop toe!
  Maar pedofilie en incest komt toch wel veel voor in Suriname.
  Maar evenals bij mijn vrouw worden deze zaken willens en wetens onder de dekmantel gehouden.
  Daarom laat iedereen zijn ogen en oren wijd open houden.
  Vertoont uw kind plotseling ongewoon gedrag, wordt het plotseling stil en teruggetrokken of heeft het huilbuien.
  Of plotseling driftbuien.
  Ga dan een goed gesprek aan met je zoon/dochter en observeer je kind.
  Ga na wanneer er gedragsverandering is ingetreden.
  Ga na waar zij/hij geweest is, met wie ze omgegaan is.
  Als er onraad is schroom dan niet om een arts te raadplegen en aangifte te doen bij politie.
  Als er op jonge leeftijd hulp geboden wordt kan het veel later ellende voor uw zoon/dochter voorkomen.
  De dader dient opgepakt en vastgezet te worden om te voorkomen dat deze lieden nog meer onschuldige slachtoffers maken.


  Maak melding

 12. EEn actie comite.elke vlucht dat aankomt op JAP luchthaven een folder in de handen geven en waarschuwen dat er eerst zelf wordt afgerekend met eventuele pesdofilie misdagers, voor dat politie erbij komt.

  Informatie spotjes maken waarin mogelijke bronnen voor pedofilie oorzaken worden nagespeeld en nadruk op worden gelegt. bijvoorbeeld 3 generaties in 1 huis. Verschillende sociaal maatschappelijke problemen drankmisbruik, drugsmisbruik, werkloosheid, geestelijke beperking, vaak allemaal in een huis.Maar ook de rijke lui die niet meer gediend is van zijn eigen leeftijdscategorie. Mensen die misbruikt worden en kracht hebben en over een mobile telefoon beschikken, moeten we aanmoedigen geheime foto’s van die DUivels te maken zodat ze vogelvrij verklAARD KUNNEN WORDEN,FOE …… DING MARS.

  Eigenlijk moet er eenbrigade zijn die deze mensen onherroepelijk ….of hun ….. afhakt.zonder dat iemand dat weet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.