Illegale afvalrecycling in Suriname onder de loep

5

PARAMARIBO, 16 mei – Het vermeend tot voedsel recyclen van gedumpt dierlijk afval zal grondig worden onderzocht. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. Formeel is de regering niet op de hoogte. Integendeel, de voorgeschreven procedures voor afvalverwerking te Ornamibo worden strikt gevolgd.

Afval wordt bij levering meteen met bulldozers gestoten naar een gat. Dat wordt dan gelijk bedekt met zand. Toch bericht de Ware Tijd dat dagelijks dierlijk afval wordt geraapt. Het spul wordt opgekocht en verwerkt tot onder meer bloedworst. “Het is van belang meer informatie in te winnen. Als de berichten kloppen zullen we er bijzondere aandacht aan moeten besteden”, zei Sardjoe in het parlement.

De resultaten van het onderzoek worden afgewacht. “We moeten wel oppassen dat de worstverkoop niet geschaad wordt door negatieve berichtgeving”, aldus Sardjoe. Parlementariër Yvonne Raveles-Resida is ervan overtuigd dat de krant correct heeft bericht. Een kennis heeft haar hetzelfde verteld. “Volgens het relaas van die persoon wachten tientallen mensen op het moment, dat het vuil aankomt. Het is dan rennen naar het gedumpte vuil.”


5 REACTIES

 1. Mensen zoeken weet je.

  Wanneer mensen zoals wij zover gaan dat zij gedumpte dierlijk afval aan de medemens moeten brengen dan is er iets fundamenteels aan de hand!

  Het zou de moeite waard zijn om de dieper liggende oorzaken erop na te slaan. Evenals het moeten lanceren van meer ordehandhavers en cellenhuizen.

  Stelletje ordinaire onderdrukkers!


  Maak melding

 2. Het lijkt mij verstandig om een pas op de plaats te maken en niet te hoog van de toren te blazen.
  al komen meer ordehandhavers of meer cellenhuizen zal jij altijd klagen, kritiek is goed maar kijk waar we waren en waar we nu zijn .


  Maak melding

 3. Ja en dan noem je suriname een mooie toeristen land.Dat zal het nooit worden met zo een regering en al die duren prijzen.En met al die dieven.Ja bloedworst van dierlijk aval.Ja hoor mensen,is dat lekker op vakantie naar suriname ? Je weet niet eens wat je eet.Ga eens goed kijken in de restaurants voor bij de chinezen dan zal je schrikken,zelfs hondenvlees en rattenvlees mengen ze in je eten dat je niets merkt.En ja als de tickets zo blijven dan blijven er ook alleen maar ex surinamers komen in plaats van echt toeristen.En het is geen vakantieland.Je hebt niet veel te doen in dat land behalve de binnenland.Er is geen hygienne overal is het vies en smerig.En als je auto wilt rijden ,dan moet je blij zijn dat je niets overkomt.

  Ik kies lekker voor een ,waar het schoon is en waar ze beleefd zijn.En de ticket niet zo duur van is.En dat ze je niet voor alles in euro laten betalen. Er zijn veel mensen die op vakantie gaan en nergens gaan dan alleen naar de stad en disco meer niet en waterkant en ja naar de fam.Sommige doen dit elke jaar ,dan ben je niet goed bezig.

  Er zijn genoeg andere landen,waar het leuker is.


  Maak melding

 4. DUivel ga je afvragen hoe dit zover is gekomen,ipv je achterlijke reaktie.Neen daar zal je 2x over nadenken want dit betreft jouw boeventuig ,door deze boevengilde doen armen dit soort dingen ,ze hebben niets om op terug tevallen die klootzakken die zich regering noemen hebben hier geen oog voor,of of of DUivel is het de schuld van je pain in the …?

  Mij dunkt dat de afnemers flink gestraft moet worden ze maken misbruik van de kansarmen stelltje beesten.


  Maak melding

 5. Beste mensen ,

  Weten jullie ook misshien dat in nederland
  achter mijn woonplaats Nuenen de voormalige stortplaats nu Biogas gewonnen wordt en dat men een prachtige golfterrein met 12 holes
  heeft aangelegt boven op de voormalige stortplaats kijk goed naar de opties
  wat je aan afval kunt verdienen ikzelf ben al
  12,5 jaar actief in deze sector het creeert zowel verdiensten alsmede werkgelegenheid op
  Momenteel zijn we zover dat uit afval
  duizenden huishoudens energie geleverd krijgen opties zijn er genoeg je moet ze alleen uitvoerbaar kunnen maken.

  groetjes, Raymond S.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.