Wijdenbosch: Surinaamse parlementariër vogelvrij

32

PARAMARIBO, 15 mei – Surinaamse parlementariërs zijn onbeschermd en staan in feite bloot aan politieke willekeur. Dit stelt oud-president en parlementariër Jules Wijdenbosch. Voor zover die er is, is de wetgeving ontoereikend. Het blijft bij wat grondwettelijke artikelen. Dat is bepaald slecht voor de democratie.

Frappant is dat de artikelen goed bedoeld zijn. De geest die ze uitademen is die van een gezonde democratische balans. “Maar bij het beëindigen van Desi Bouterse’s lidmaatschap van het parlement is de zwakte weer gebleken”, zegt Wijdenbosch. De coalitie heeft de grondwet naar eigen believen uitgelegd. Zo kon parlementsvoorzitter Paul Somohardjo in zijn eentje beslissen over Bouterse’s lot.

Maar nergens is geregeld wanneer en hoe een parlementariër zijn lidmaatschap verspeelt. Toch is Bouterse de wacht aangezegd. “In een gezonde democratie kan dat absoluut niet”, aldus Wijdenbosch. Hij vindt het hoog tijd voor uitvoeringsbesluiten. Die moeten de grondwet gaan schragen. Wijdenbosch heeft alvast een voorstel ingediend voor verfijning van het artikel dat tegen Bouterse is gebruikt.

32 REACTIES

 1. “De geest die ze uitademen is die van een gezonde democratische balans.”

  Maar natuurlijk alleen kent front geen gezonde democratische balans, de ze rancuneuze idioten kennen de wet van de demo-dictatuur.

  “Zo kon parlementsvoorzitter Paul Somohardjo in zijn eentje beslissen over Bouterse’s lot.”

  Dit is toch van de gekke, een voorzitter die onze grondwet niet eens behoorlijk kan lezen of begrijpen laatstaan kan intepreteren zou zo’n besluit nooit in zijn eentje mogen nemen, hmmmm zover onze gezonde democratie.

  Dit is de zelfbenoemde kermiskoning die denkt dat hij president kan zijn omdat men hem al koning noemt.

  Trouwens hij heeft veel weg van gekke du.


  Maak melding

 2. Alleenheerser, Poison /Dictator, ééndagsvlieg Keizer Somo!

  Reageren op de politieke ondemocratische dictatoriale opmerking van parlementsvoorzitter Somohardjo, na het beëindigen van Desi Bouterse’s lidmaatschap van het parlement, dat debatteren over D.D. Bouterse passé is in het parlement. En bovendien overbodig is omdat Bouterse geen parlementslid meer is maar een gewone burger als al die andere burgers in het land.

  Volgens mij slaat Somohardjo door zijn ondemocratische, dictatoriale houding compleet de plank mis.

  Het is een van de zoveelste taken van de volksvertegenwoordiging in het parlement om te debatteren c.q.vergaderen over zaken met betrekking tot het volk, items (individuele knel-punten) aangaande de samenleving.

  Dit verklaart onder wat voor soort vijandige sfeer en psychisch zware werkdruk de (oppositie)volksvertegenwoordigers hun werk in het parlement moeten doen c.q. de werkzaamheden van de (NDP)oppositie die gedwarsboomd worden door de coalitie m.n. parlementsvoorzitter Somohardjo.

  Werken onder deze (druk)omstandigheden op de werkvloer kan leiden tot burnout. c.q. onverziene omstandigheden aangaande zijn arbeid, zijn gemoedstoestand op de werkplek in het parlement.

  Dan hebben wij het nog niet eens gehad over het zinloos geweld op de werkvloer in het parlement onder parlementariers met de parlementsvoorzitter Somohardjo in de hoofdrol.

  Er is zelfs uit de mond van de parlementsvoorzitter Somohardjo geuit dat na de schermutseling onder parlementariërs in het Surinaams parlement waar hij grote aandeel in had, hij het niet meer verstandig acht dat parlementariers gewapend, met vuurwapen op zak het parlements gebouw mogen betreden.

  Kortom, parlementsvoorzitter Somohardjo is voorstander dat de parlementariers hun wapens niet meer mee nemen in het parlement bij vergaderingen. Hoe kon/ kan het parlements lid Bouterse dan normaal functioneren onder deze extreme (vijandige-rancuneuze –gevaarlijke cowboy-sfeer) omstandigheden in het parlement.

  Het is een zeer verstandige dan wel moeilijke keuze geweest van het Lid, voorzitter D.D. Bouterse leider van de grootste oppositie c.q. grootste politieke partij van rep. Suriname om in dit extreme parlementaire-werk-situatie alsmede de bittere vijandige-rancuneuze –gevaarlijke cowboy-sfeer,confrontatie met de Nieuw-Front-Plus-coalitie i.h.b. de parlements voorzitter Somohardjo niet aan te gaan omdat het niet in het landsbelang was, temeer de oppositie mond dood, genegeerd word door de coalitie in het parlement.

  Het lid D.D. Bouterse heeft zich door overmacht genoodzaakt gevoeld zich op de achtergrond te houden om de democratische vrede te bewaken te bewaren, c.q. zinloze (geweld, provocerende, intimiderende) escalaties te voorkomen.

  Alle (beladen) zaken aangaande de samenleving die de (NDP)oppositie voor de samenleving belangrijk acht c.q. voor de nationaal-lands-belang aankaart en op de politieke agenda zet in het DNA, wordt in het parlement door de Nieuw-Front-Plus-coalitie i.h.b. parlementsvoorzitter Somohardjo afgewimpeld/gedwarsboomd.

  Patriot!


  Maak melding

 3. Alleenheerser, Poison /Dictator, ééndagsvlieg Keizer Somo!

  Reageren op de politieke ondemocratische dictatoriale opmerking van parlementsvoorzitter Somohardjo, na het beëindigen van Desi Bouterse’s lidmaatschap van het parlement, dat debatteren over D.D. Bouterse passé is in het parlement. En bovendien overbodig is omdat Bouterse geen parlementslid meer is maar een gewone burger als al die andere burgers in het land.

  Volgens mij slaat Somohardjo door zijn ondemocratische, dictatoriale houding compleet de plank mis.

  Het is een van de zoveelste taken van de volksvertegenwoordiging in het parlement om te debatteren c.q.vergaderen over zaken met betrekking tot het volk, items (individuele knel-punten) aangaande de samenleving.

  Dit verklaart onder wat voor soort vijandige sfeer en psychisch zware werkdruk de (oppositie)volksvertegenwoordigers hun werk in het parlement moeten doen c.q. de werkzaamheden van de (NDP)oppositie die gedwarsboomd worden door de coalitie m.n. parlementsvoorzitter Somohardjo.

  Werken onder deze (druk)omstandigheden op de werkvloer kan leiden tot burnout. c.q. onverziene omstandigheden aangaande zijn arbeid, zijn gemoedstoestand op de werkplek in het parlement.

  Dan hebben wij het nog niet eens gehad over het zinloos geweld op de werkvloer in het parlement onder parlementariers met de parlementsvoorzitter Somohardjo in de hoofdrol.

  Er is zelfs uit de mond van de parlementsvoorzitter Somohardjo geuit dat na de schermutseling onder parlementariërs in het Surinaams parlement waar hij grote aandeel in had, hij het niet meer verstandig acht dat parlementariers gewapend, met vuurwapen op zak het parlements gebouw mogen betreden.

  Kortom, parlementsvoorzitter Somohardjo is voorstander dat de parlementariers hun wapens niet meer mee nemen in het parlement bij vergaderingen. Hoe kon/ kan het parlements lid Bouterse dan normaal functioneren onder deze extreme (vijandige-rancuneuze –gevaarlijke cowboy-sfeer) omstandigheden in het parlement.

  Het is een zeer verstandige dan wel moeilijke keuze geweest van het Lid, voorzitter D.D. Bouterse leider van de grootste oppositie c.q. grootste politieke partij van rep. Suriname om in dit extreme parlementaire-werk-situatie alsmede de bittere vijandige-rancuneuze –gevaarlijke cowboy-sfeer,confrontatie met de Nieuw-Front-Plus-coalitie i.h.b. de parlements voorzitter Somohardjo niet aan te gaan omdat het niet in het landsbelang was, temeer de oppositie mond dood, genegeerd word door de coalitie in het parlement.

  Het lid D.D. Bouterse heeft zich door overmacht genoodzaakt gevoeld zich op de achtergrond te houden om de democratische vrede te bewaken te bewaren, c.q. zinloze (geweld, provocerende, intimiderende) escalaties te voorkomen.

  Alle (beladen) zaken aangaande de samenleving die de (NDP)oppositie voor de samenleving belangrijk acht c.q. voor de nationaal-lands-belang aankaart en op de politieke agenda zet in het DNA, wordt in het parlement door de Nieuw-Front-Plus-coalitie i.h.b. parlementsvoorzitter Somohardjo afgewimpeld/gedwarsboomd.

  Patriot!


  Maak melding

 4. Bij gebrek aan beter is één oog koning.

  Lang leve ,,,dé ,,,demo-cratie..

  Vergeet ook niet dat in het tijdperk ddb en de zijnen niet veel anders was..

  Je kunt ook concluderen,dat de aard van de suris niet veel meer beter is dan een hossel manier van overleven..

  Het samen zijn de samen leving dienen is verre van zoek collectieve verantwoordelijkheid dragen welvaart/welzijn is een utopie in landen als suri…

  We moeten roeien met de riemen die we bezitten in het overheids-apparaat parlement,daar is niks op tegen,immers wij hebben dié zelf gekozen..

  Wat gaan we doen in 2010…nu hebben we nog de keus,daarna niet meer ..


  Maak melding

 5. @ nummer 1
  jou reaktie is voorspelbaar en dom.
  ik vind opmerkelijk en vreemd om het woord democratie uit de smoel van bosje te horen terwijl hij samen werkt met mensen die de democratie op schandalige manier hebben geschonden en vertrapt in suriname. ik ben geen vriend van sommo maar hij met de wet in over het lot van bouterse beslist. bouterse heeft in zijn eentje over het lot van heel veel burgers van ons land beslist die kunnen het niet meer na vertellen.BOSJE is een laffe hond die laat zien dat hij alles voor over heeft om aan de macht te komen. deze zelfde beest heeft bouterse een onbetrouwbaar persoon genoemd ze hebben elkaar voor vies en vuil uitgescholden en nu kruipt hij in bouterse zijn hol waar was bosje toen bouterse maanden niet op zijn werk verscheen waar was jij na mie met die hypocriete smoel van jou. blijven jullie deze moordenaar de hand maar boven het hoofd houden stelletje nsb-ers.


  Maak melding

 6. Hij is volgens mij tot nu toe de enige in het parlement met ballen. Ook heeft hij een paar idioten die aan zijn kant staan en met name die aap uit het binnenland. En Jules moet zich nu niet meer druk maken hij had zijn kans gehad maar deed niks en nu Somo iets doet vind hij nu misschien niet verantwoord en dat zou misschien ergens ook waar zijn maar in het Surinaams Parlement zijn de meeste leden alleen maar aanwezig en verder mogen zij niets zeggen en of ondernemen omdat zij zijn voorgedragen door de dagelijks bestuur met het van hun Partij en verder hebben zij de opdracht ga en kijk wat je partijgenoot zegt en verder ja of nee knikken. En dit is niet alleen nu het geval
  dit was altijd al zo en het zal de komende verkiezingen waarschijnlijk ook zo blijven. Het zei zo…………

  Tang Boeng


  Maak melding

 7. Als Wijdenbosch zo begaan is met de democratie / grondwet zal het hem sieren om openlijk afstand te nemen van de handelingen waarvan zijn voorzitter wordt beticht.


  Maak melding

 8. De geest van het artikel is correct nageleefd.
  Iemand die geen f.ck doet en altijd afwezig is hoort er niet thuis.

  Vreemd dat Bosje die zegt het te hebben zelf ontworpen dit punt nu niet expliciet onderkent. Vreemd ook dat hij niet de enigste juiste conclusie trekt. Nml dat hij zelf destijds ingebreken is gebleven!

  Bosje als je een kerel bent dan stap je nu op. Maar ja, broek wateraars zijn geen kerels toch.


  Maak melding

 9. Het had de (Nieuw-Front-Plus-coalitie)DNA voorzitter Paul Somohardjo van sociaal democratische bestuurlijke verantwoordelijkheid alsmede fatsoenlijkheid betaamd als het lid D.D.Bouterse ruim van te voren was gemeld wat de consequenties zouden zijn van het overschrijden van de 5 maanden onafgebroken (absenti)afwezig zijn van Surinaamse parlementariërs alvorens de omstreden extreme alom bekende genomen maatregel tegen het lid D.D.Bouterse.

  Integen stelling tot de Surinaamse DNA voorzitter Paul Somohardjo heeft hij willens en wetens of door onkunde verzuimd het parlement c.q. DNA lid D.D. Bouterse ruimschoots te attenderen op de consequentie van het overschrijden van 5 maanden onafgebroken absentie.

  We leven in rep. Suriname niet in (een bananenrepubliek)de middeleeuwen, we leven in een tijdperk van recht, orde en regels, fatsoenlijk gedrag primair van leidinggevenden, ethiek, normen & waarden, in een sociale globle maatschappij/samenleving.

  Motto van Somo; Mi luru a man Bouta nanga a absenti tori. Mi Somo o go kisi Bouta.
  Dit bacoven gedrag hoort niet in het Surinaams parlement thuis.

  Daarnaast moet duidelijk komen vast te staan wat de bevoegdheden van de dnavoorzitter Paul Somohardjo zijn m.b.t. het protocol betreffende de statuten van het Surinaams-parlementairestelsel/grondwet.

  De coalitie heeft de grondwet naar eigen believen uitgelegd. Zo kon parlementsvoorzitter Paul Somohardjo in zijn eentje beslissen over Bouterse’s lot.
  Surinaamse parlementariërs zijn onbeschermd en staan in feite bloot aan politieke willekeur. Dit stelt oud-president en parlementariër Jules Wijdenbosch

  Paul Somohardjo die zichzelf tenslotte als “autonomednavoorzitter bevoegd acht tot het vellen van een onherroepelijk oordeel c.q. extreme sanctie tegen een parlementariër.
  Patriot!


  Maak melding

 10. Bosje en de aanhang van bouterse vergelijk ik met een dierenbeul die lid wil worden van de dieren partij of een neo nazi die lid wil worden van de mensenrechten organisatie.


  Maak melding

 11. Neus en Du,
  Als de tekenen niet bedriegen zullen jullie vroeg of laat, die praatgrage lippen van jullie onder het gietijzeren lid krijgen. De wereld bestaat niet uit storm en regen alleen en de zon schijnt voor iedereen!

  Wan dei fu sabaku, wan dei fu tjontjon.


  Maak melding

 12. Als de democratie niet zo’n gewichtige, belangrijk en fundamentele zaak was had ik hier heel hard om moeten lachen.

  Onder Bosje wordt een wet aangenomen.
  Daarmee is die wet democratisch vastgelegd.
  DDB heeft lak aan die wet en verschijnt nooit. Daarmee is DDB ondemocratisch bezig, hij ondermijnt de wetten en de democratie.
  Somo geeft uitvoering aan de wet.

  En vervolgens wordt Somo veweten ondemocratisch te zijn??!!
  Volgens mij begrijpt Bosje nog geen eens de wetten die hij zgn zelf heeft gemaakt. Hoe debiel kun je zijn??!! 😆


  Maak melding

 13. Tjikri tjikri toch…wie neme dit soort rotzooi serieux.

  Opa Ro zo’n grote bril maar hij ziet NIKS.
  Hoorde u hem nog blaffen als een ouwe bejaarde man.
  Niemand slaat op de vlucht voor ouwe kerels als Opa Ro…hij en club genoten liegen te veel…liegen bedriegen om soort genoten te benadelen.(gewoon richting KATIBO).


  Maak melding

 14. meneer Wijdenbosch moet zijn mond dicht houden, want hij weet zelf dat als je niet naar de vergaderingen komt je onwettig bent, bouta heeft bijna nooit een vergadering bijgewoont omdat hij het niet nodig vond, wie houdt dan wie voor de gek, wijden bosch praat nu anders, maar een paar jaar geleden was hij het eens met deze zelfde wet, draait kont omdat hij bouta en alibux moet helpen te voorkomen dat ze gevonnist worden ivm 8 dec, maar Gods molen maait langzaam maar zeker! wijdenbosch moet zich schamen om terug te gaan naar de ndp, waar de zelfde bouta je voor jonky heeft uitgemaakt! Bosje waar is je geest?


  Maak melding

 15. @ pinto
  Als jij en jou medestanders los zijn van de realiteit kan ik jullie niet helpen hoor. ik ben het helemaal met jou eens dat de wereld niet bestaat uit storm en regen alleen maar ook uit zon die schijnt zeker voor iedereen klopt als een bus.men zeg zeven magere jaren en zeven vette jaren. ik heb een grote probleem met de reaktie van jullie ik vraag mij af of jij en de rest het zelf door hebben, het moment dat het jullie uitkomt moet iedereen zich houden aan de democratie en het recht waneer gaat bouterse zich houden aan de democratische grondrechten van suriname waneer mogen de nabestaanden van 9dec te weten komen waarom hun geliefden gemarteld en vermoord zijn waneer mogen de echte surinamer te weten komen waarom bouterse ons redelijk welvarend land naar de sodemiter heeft geholpen.@ pinto en de rest waneer gaan jullie eerlijk en oprecht die discussie voeren als ik jullie volg is iedereen gek alleeen de aanhang en bouterse hebben het recht aan hun zijde.die achterlijk maloot op nummer 11 heeft over het recht volgens mijn heeft nummer 11 alleen maar zaagsels of water in zijn hoofd. welke recht had bouterse om een democratische gekozen regering naar huis te schieten wat voor recht had hij om mensen standsrechtelijk te excuteren, wat voor recht heeft deze beest om de rechtsgang in ons land belachelijk te maken terwijl deze beest bouterse zich nooit aan geen enkele wet van ons land heeft gehouden. @chauvinist kan jij mijn de definitie geven van ethiek, mideleeuwen, orde normen en waarden en het recht .ik zal jou helpen uit jou dogmatische denken te komen. in mijn beleving is de doodsdtraf martelen of folteren niet ethisch.bouterse heeft zich nooit aan normen een waarden gehouden hij heeft mindeleeuwse methoden toegepast in mijn land om het volk af te schrikken over orde gesproken neem het leger als voorbeeld voor 1980 een goede organistatie na 1980 heeft bouterse een puinhoop van gemaakt grote delen van het leger verslaafd aan harddrugs coke en hoge officeren drugs dealers.


  Maak melding

 16. TERZIJDE… Bosje in een nieuw jasje!
  de tijd schijnt onze bondgenoot te zijn. toen wij enkele maandan geleden-na het geruchtmakende nieuws over de samengaan van de o.a NDP-en DNP- plarform200 gelezen te hebben-constateerden dat de politicoloog en bestuurskundig theoreticus, jules albert wijdenbosch, onbewust aan zijn verdere afgang als vooraanstaande politicus meewerkte, sinds enkele dagen echter is de teerling geworpen.de samenleving is immers koel geconfronteerd met tenminste één van de vele listig heden van de ‘baas’nl; oom jules wordt onder voorzitter van de NDP wij zullen u hier niet vermoeien met het overigens bekende verhaal van het onstaan van de DNP-platform2000. dat die partij tot voor kort haar voort bestaan in wezen voor een groot deel te danken heeft aan enkel haat- en wraakgevoelens, waarbij ‘baas’zelf zo ver ging wijdenbosch een verader te noemen, kan even niet verzwegen worden waneer wij u het volgende in herinnering willen brengen. DRS.jules albert wijdenbosch is het zoveelste slachtoffer dat door (baas)gecromprimitteerd word. hij heeft geen lering getrokken uit de vele lessen van weleer, denkt u slechts aan de gebeurtenissen met G.SATKATSING (curacao)en ph. bijlhout (nederland)maar heeft zich slechts laten leiden door het bevredigen van zijn eerzucht en politieke verlangens. zijn streven om ten onrechte aanspraak te mogen maken op rehabilitatie van het van het presidentschap, heeft hem hem mak , doof en blind gemaakt en dat weet de sluwe (baas) heel goed. hij blijft dan ook de ijdelheid van de politicus strelen en aaien met het presidentschap als AAS.in het surinaams zeggen wij na sang konkoni lobi na dati o redi eng tifi.


  Maak melding

 17. DNA…. tjikri-tjikri hol in centrum Par’bo en er is ook nog een gaarkeuken….let op !! ook een tjikri-tjikri hol (tweede)…van menneer de Voorzitter…. meer bekend als HALFGAAR.

  Praten over democratie enz.enz.is voor Su zwaar tijd verlies op dit moment…achterstand in alles in handelen tevens denkvermogen.

  I’drapi


  Maak melding

 18. Ach joh allemaal 1 pot nat!

  Zowel coalitie als oppositie partijen.

  En betreft het ontslag van Bouterse, groot gelijk! Een parlementarier verdient 2000 euro per maand. Het is een baan, en als je 365 dagen niet op komt dagen op je werk dan zal de directeur je toch ook ontslaan!

  Loop allemaal niet te lullen, gebruik je verstand.

  El Dorado.


  Maak melding

 19. Het moge duidelijk zijn dat de assem-blee onder front niet functioneert en alszodanig is verworden tot een assem-plee. Een voorzitter die zaken niet op de vergadering zet als het hem niet zint, spreekbeurten worden gewoon afgebroken of gewoon niet toegestaan, commissies die zonder de oppositie zijn samengesteld, snoepreisjes met delegaties waar zelfs de Amerikanen U tegen zouden zeggen, een voorzitter die ook een superminister is want elke ministerie die onder zijn partij valt daar is hij de baas van, een voorzitter die gewoon toegeeft voor zijn achterban te werken dus niet voor het land en al zijn onderdanen, een voorzitter die frontleider is, dus ook beleid maakt en tegelijkertijd hetzelfde beleid moet controleren uit hoofde van zijn functie en tenslotte gewoon beweerd dat hij de baas is van de president. Intussen is deze voorzitter niet eens in staat een diepgaand gesprek van drie minuten te voeren in goed Nederlands laatstaan begrijpen wat in onze grondwet staat als hij daar al in geïnteresseerd is.

  Maar goed ik zou nog door kunnen gaan, maar het moge duidelijk zijn dat deze voorzitter en front moreel gezien niet het recht heeft geen enkele Surinamer de wacht aan te zeggen want in geen enkele gezonde democratie en rechtsstaat zouden deze dieven aan de macht mogen zijn.

  Iedereen die het tegendeel wil beweren is rijp voor LPI, we weten inmiddels ook dat Neus en DU voortvluchtig zijn dus die nemen we niet serieus.


  Maak melding

 20. @Na Mi
  Waarom kom je toch met termen als voortvluchtig. Waar slaat dat op?

  O ja, natuurlijk je hebt net je koffers gepakt ivm. het 8 december proces. Bang voor bijltjes dag?
  Zou wel ding ijn als ze al die meelopers van bewind gingen kaalscheren en met pek en veren besmeuren. Is ook goed voor de evconomie: hebben de kippeboeren en Staats wat extra omzet. En de kranten wat extra foto materiaal. 😆


  Maak melding

 21. @na mi. om woorden als rechtsstaat en democratie moreel en grondwet uit jou dogmatische smoel te horen verbaast mijn iedere keer weer. het is verstandig dat jij jou zelf serieus neemt want ik heb mijn twijfels .na mi ik vergelijk jou met een dierenbeul die lid wil worden van de partij voor de dieren. PvdD
  iemand met gezond verstand kan nooit voorstander zijn van dictator massamoordenaar drugsdealer en een democraat hier uithangen dat gaat niet samen idioot.het trieste en domme van jou is dat ik jou niet hebt gehoord toen bosje terug ging naar de ndp omdat de (baas)dat heeft besloten zonder zijn achterban en zijn partij leden te raadplegen vraag aan bouterse of hij weet dat in onze grondwet staat dat je niemand zonder proces mag executeren, in onze grondwet staat ook dat je om de 5 jaar verkiezing moet houden dat is een recht en een plicht in onze grondwet staat nergens dat je een corupte regering met wapens naar huis mag schieten en zelf een grote puinhoop van maken wat die BEEST bouterse met mijn mooie land heeft gedaan .ga jij lekker slapen klojo want jij ben dom geboren en zal ook dom blijven .


  Maak melding

 22. Opa Ro was bij de opening van Tjikri-tjikri club hoofdstad Par’bo.
  Vertelde op verjaardagfeest aanwezig te zijn…Hij zat gewoon weer te liegen.

  Gewoon dom om een bakje Bamie en dhawhit(gaarkeuken)..Maar hij vergat een ding die bamie heeft kronkels maar geeft het ook door aan de hersenen…jorka bamie.(halfgaar)

  U hoorde en zag het hij zat weer te liegen, in Su wist men dat Somo met behulp van mannen die door de staat betaald worden zijn dobbelhouse in elkaar zat te spijkeren.

  DAAROM DIE HELE DEMOCRATIE….NEEM HET NIET SERIEUS.


  Maak melding

 23. Du,
  En toch zul jij eraan moeten geloven jo looser jo. Jij belandt eerdaags nog in een afkickcentrum van huichelaars, die allemaal lijden aan het DDB-syndroom.


  Maak melding

 24. ik zou het op prijs stelen als die Wijden Bos die grote bek gebruikt om iets normaals te doen in plaats van te kankeren voor eigen belang en het hele volk te belazeren. het is bewezen dat hij zijn grote bek gebruikt voor zijn eigen belang. nu loert hij weer.


  Maak melding

 25. Du en z’n aanhang(ezels).
  Waarom heeft God jullie geschapen????
  Oh ja,…..nu weten wij het weer.Ook ezels horen erbij.Maar jullie ezels zien niet in dat jullie ezels zijn en meer niet.
  Stteds maar lopen zeuren over DDB, maar niets zeggen over El Vene(verkrachting van z’n schoonzus en daarna huis in b rand steken),Brunsie als illegitiemecombatant,verkrachter,rover drugsdealer enz enz, Somo(pleng-pleng) als dief,sponsor van huurlingen om tegen het Nationaal leger van Su te vechten en militairen te doden die ook jullie fam. hadden kunnen zijn.
  Waar kankeren jullie nou over.
  Du; ik weet dat jij een vuile pleurislijer bent.Maar goed, je kan niet beter.Een oen kan en zal nooit een vos worden.Het heeft eigenlijk geen nut naar jullie te luisteren, want wie dom is blijft dom en Du is dom no ka.
  Maar goed, ga nou een beetje om met mensen waarvan je wat kan leren en stop je hoogd niet in modder, terwijl je een headphone op hebt.Ik hoopdat je mij begrijpt, sorry je zal het toch nooit begrijpen tering oen

  De groeten.
  No Du

  p.s.
  NDP wint toch de komende verkiezing,dus jou mening kan je in je mieter douwen.


  Maak melding

 26. @ die idioot op nummer 31
  je zeg het verkeerd het nationale leger is door bouterse gebruikt om zijn drugs oorlog uit te vechten met brunsie en onze volk te onderdrukken met zijn ware schrik bewind zeg de dingens in de goede volgorde koe dat je bent bouterse zijn zoon heeft vastgezeten voor drugs en wapen smokkel dit zijn feiten geruchten daar ga ik niet op in moet ik jou nog meer vertellen dinno was werkzaam op de ambasade in brazilie zijn telefoonnummer is gevonden bij farck leden moet ik jou nog meer zeggen domme mensen zijn lid van de ndp domme mensen zien bouterse als hun leider idioten laten zich uitspelen door twee machtswellustelingen die in het verleden hebben laten zien hoe ze een land naar afgrond kunnen leiden. bouterse en bosje zijn incompetent maar jij ben zo dom dat je het niet in kan zien wat deze mensen met suriname hebben aangedaan heb ik mijn hele leven nog nooit meegemaakt in suriname.voor 1980 hadden wij een goede economie en een sterke munt waar is dat alles nu gebleven. de ramp zal niet te overzien zijn als de megablok van drugsdealers moordenaars oplichters en schurken aan de macht komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.