Suriname nog alert op risico’s nieuwe griep

0

PARAMARIBO, 15 mei – Suriname blijft alert op besmettingsrisico’s wat betreft de nieuwe griep. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Weliswaar neemt de paniekstemming wereldwijd in rap tempo af. Dat hoeft nog niet te betekenen dat het gevaar ook echt geweken is.

De autoriteiten blijven dan ook voorbereid op eventualiteiten. “We slapen niet, wel hebben wij wat zaken bijgesteld”, zegt Waterberg. Zo is het aantal Tamiflu-tabletten dat zou worden aangekocht, flink naar beneden bijgesteld. De strategische voorraad komt niet meer boven de honderdduizend uit. Vanaf de aanvang van de pandemie in Mexico is burgers aangeraden niet in paniek te raken.

De preventie is lokaal beperkt tot het monitoren van vluchten uit Noord-Amerika. Ook is de import van varkensvlees tijdelijk stopgezet. Het betreffende verbod is nog niet opgeheven. “Nu hebben we gehoord van besmettingen in Brazilië. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is, maar we houden de ontwikkelingen in het oog”, aldus Waterberg. In Suriname zijn nog geen gevallen gemeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.