Verder staken Surinaamse ambtenaren latent

10

PARAMARIBO, 14 mei – De kans dat ontevreden leerkrachten en douaniers weer in actie gaan is redelijk groot. Er komt maar geen schot in de besprekingen met de regering. Vicepresident Ramdien Sardjoe zegt dat partijen maar weinig zijn opgeschoten. Het ultimatum van de Col is haast verlopen.

De ambtenarenvakcentrale wil de staking voortzetten als niet binnen een werkbaar compromis wordt bereikt. De regering zelf is enigs teleurgesteld. “De onderhandelingen gaan een beetje stroef. We hadden juist verwacht dat we meer vaart achter zaken konden zetten en snel tot een oplossing konden komen”, zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. De meningen lopen nog ver uiteen.

De Col wil dat de nieuwe loonstructuur wordt geparkeerd. De oude toelagen voor bepaalde categorieën moeten terug. De regering heeft daar moeite mee, ook al omdat lonen zijn berekend op grond van de nieuwe structuur. De staking is opgeschort na bemiddeling van oud-vakbondsleider Harold Rusland. Volgens Sardjoe wil de regering de nodige flexibiliteit aan de dag leggen. Dat zou de Col ook moeten doen.

10 REACTIES

 1. Ik zou helemaal niet vreemd opkijken, als dit schooljaar een verloren schooljaar wordt. Het Fiso is in het leven geroepen o.a. om het kader te behouden en een betere waardering te geven. Maar als ik lees dat iemand met een MO-A of een hoofdinspecteur van politie ongeveer SRD 2000 gaan verdienen, dat is ongeveer 550 euro, dan vind ik dat ronduit belachelijk.


  Maak melding

 2. Wilgo Valies en Romeo Chin A Loi twee grote criminelen. Deze Bouta-figuren zijn bezig met sabotage van ons land. Corrupte figuren, achterlijke bavianen, luilakken, tingi fowroes, bloedhonden…ze verdienen een pakslaag.GA WERKEN VOOR JE GELD!!!!


  Maak melding

 3. Dan moet Opa Ruro niet lopen liegen en bedriegen.
  Dan krijgt men dan geen drang om te steken.

  KIJK HOEVEEL JAREN FRONT GEEN MOER.

  jaja… een GAARKEUKEN…voor de halfgaar.

  MEER NIET !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. Er is tijdens de stakingen meer verdient op de haven voor de Surinaamse overheid met een deel van de duaniers dan als er niet wordt gestaakt. De oplossing is toch simpel. Laat ze maar permanent staken, en dan zonder loon. Nog meer winst voor de overheid.


  Maak melding

 5. Krepie dat schreeuw,bepleit,aandikken,
  verzinsels bijplakken jij al zo lang dat het nu klinkt als volwassen dat nooit gehoord is.En dat klopt jou Front laat je tot nog toe malen. Zelf deze stakingen regisseerd Bouterse. Ze hebben zoooooooooolaaaaaaaaang de tijd gehad om iets te doen met het geboefte door jou genoemd. Ik vind je laf, als jou achterban het nalaat,dan neem jij toch het hef in eigen handen? Dan ben jij de held,want niemand durft. Jij Krepie heb de weg niet naar jou overheid gevonden? Daarom is er nu staking. Wie is nu aan de macht Krepie? Luister naar skyradio dan hoor je waarmee jou regering al die tijd meebezig is geweest.Bouterse is toch DNA lid af, hij was er toch nooit? Jou partij was er altijd al met onderbreking van 80 tot 82,bosje periode.het zou handig zijn dat veel van die ballen daar verdwijnen en meer vrouwen gaan bepalen.Die mannen snappen soms niet de ballen van,maar oweee je ze erop wijst,dan is het ontkennen.Krepie dit gedrag van jou en je regering hoort in de huiselijke kring thuis en niet als je een land wil leiden. Als regeerders moet je transparant zijn,arrogantie achterwegen laten,samenwerken,in dialoog treden, participeren,problemen samen in het daglicht brengen,streven integer te zijn,jou land naar buiten toe positief uitdragen enz enz.

  ik hoor allang hang Bouta, ma ala sma sa wang hanga Bouta e dede fosie Bouta, zonder uitkomst.We gaan allemaal een keer, maar het is toch niet leuk krepie als je weet dat jij krepie dit lot ook kan overkomen,dood gaan zonder sommige zaken in een juist perspektief te hebben geplaatst. Terwijl jij er nu er zelf bij bent en door je haat dialoog voor jou nazaten in de weg staat.De joden hebben hun verdriet een plaats gegeven,elk jaar DODEN HERDENKING dat geeft rust,omdat het in een juist perpektief is geplaatst.Op scholen onderwijst men de jeugd over de holocaust,men weet dat dit niet meer moet gebeuren.Krepie,geboefte heeft ook juridische bescherming nodig, nadat e hatie joe.Als krepie en consorten het streven hadden rechtvaardig te zijn,was Bouters oppakken of doden per ongeluk peanuts geweest.Hooguit kun je valser worden Krepie als het nog langer uit blijft, maar dan Jezus Christus sa langa wang anoe djie oenoe.Ook moordenaars,hoeren, kwamen tot Jezus.Dus ga door met je hand.

  als het volk, dus ook de ambtenaren de weg naar de overheid niet kunnen vinden komen er acties.Ook in holland, alleen in holland is het rendement uit onderhandelingen met vakbonden een wwar beide partijen een goed uitgangspunt hebben. Dit wat nu aan de hand is is de eerst fase van dit proces.Vaak legt men alle voor en tegens van de verschillende modellen op tafel,een onafhankelijk expertische bureau onderzoekt de modellen die door alle partijen het meest gedragen wordt.
  Je kunt het staken ook stoppen door toe te geven dat het zaakje overnieuw onderzocht moet worden maar nu met alle betrokken partijen.elke achterban moet door hun ondernemingsraad puntgewijs ingelicht worden.Dan mag je best wel hard zijn in een beslissing dat mischien niet goed gaat uitpakken voor het ministerie.

  Krepie als ze weer gaan staken en je weet zeker dat Bouterse erchter zit stuur het AT team op hem direct op te pakken alleen is het maar voor verhoor. No fergitie.


  Maak melding

 6. nou als de overheid meer heeft verdien door de staking dan lijkt t mij mooi en duidelijk,, laat ze maar door gaan met de staking kom meer geld binne, en lopen huilen,,wat en regeringggg,,


  Maak melding

 7. wat ben jij een hele dom mens nummer 6
  jij schrijft als regeerders moet je transparant zijn streven om integer te zijn en jou land naar buiten toe positief uitdragen nu heb ik jou , dit alles wat jij schrijft geld zeker niet voor bouterse en ook niet voor bosje als jij hier beweerd dat deze mensen suriname positief hebben uitgedragen dan ben jij over rijp voor opname .over de dodenherdenking vind ik een weer zo een domme vergelijk van jou heb jij van het neurengberg proces gehoord nog steeds worden mensen voor het gerecht gedaagd denk aan demjanjuk, in suriname lopen de moordenaars nog vrij rond ze doen zelf mee aan de verkiezing van de hoogste baan in het land, hou a.u.b jou mond over school en de jeugd want onze jeugd word vergiftig door een moordenaar die jij op handen draag hou a.u.b op met jou hypocriete gedonder hier.


  Maak melding

 8. DU, doe in konkreto wat aan jou vluchtelingen status. Wij wten dat jij en andere loosers op de loonlijst staan om oude tunes te doen herleven.

  De mensen zijn al moe van al die ouwe platen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.