Nationale ploeg Suriname verliest van VVV

35

AMSTERDAM, 13 mei – Kampioen van de eerste divisie VVV-Venlo heeft gisteravond in een wedstrijd van 45 minuten gewonnen van de nationale ploeg van Suriname met 3-0. De wedstrijd tussen VVV en Suriname gold als opwarmertje voor het duel over eveneens 45 minuten tussen de Suriprofs en Jong Ajax.

De Suriprofs slaagden er later op die avond niet in om Jong Ajax op de knieën te krijgen. In Amsterdam eindigde de jubileumeditie in 0-0. Bij de Suriprofs speelden onder anderen Patrick Kluivert, Michael Reiziger, Edgar Davids, Kew Jaliens en Urby Emanuelson mee.

De Suriprofs kregen de betere kansen maar scoorden niet. De opbrengst van het evenement gaat naar goede doelen in Suriname. Er zaten volgens de organisatie zo’n 10.000 mensen op de tribune.

35 REACTIES

 1. Jaja die surinaamse nationale elftal, verloren van de kampioen van de 1ste devisie.
  En met deze elftal wilden ze de wk gaan spelen. Grote schande zou het zijn, trouwens ze speelden veels te slap geen pressie verder geen woorden voor dit elftal. Ik kwam helemaal van Rotterdam naar Ajax voor de elftal, 25 euro voor een kaart was niet waard, had liever naar de bekerwedstrijd van as zondag kunnen gaan tegen Herenveen en Twente. Toch wil ik naar de volgende oefen potje van de Surinaamse elftal gaan kijken of er nog wat humor in zit.


  Maak melding

 2. Mooie grasmat, groot stadion, 10.000 toeschouwers, lekker voetbalweer: Ja, daar krijg je als speler van Natio knikkende, slappe knieen van. Als ze VVV een keer uitnodigen om in Suriname te komen voetballen op de knollentuin van het Andre Kamperveenstadion zal de uitslag misschien wel anders uitpakken. Maar de 3-0 na 45 minuten geeft ook wel het huidige niveau van Natio aan.


  Maak melding

 3. Wie een ander resultaat had verwacht is helaas bedrogen uitgekomen. Wij benne geen partij voor deze routinees.

  Het beste kan onze natio zich in de caraibbische regio oriënteren.


  Maak melding

 4. ai boi wat voor niveau heeft het surinaams elftal.
  Ik denk dat hoofdklasse A zaterdag in Nederland te hoog is voor het surinaams voetbalniveau.


  Maak melding

 5. Wat opvallend was, dat we geen schijn van kans hadden en dat tegen een ploeg die in de eerste divisie speelde.

  A) Het tempo van het Surinaams voetbal is te laag.
  B) We missen keiharde middenvelders, kilometervreters (Edgar Davids liet dat in de wedstrijd erna zien, die heeft meer km’s gemaakt dan het hele middenveld van Suriname tesamen)
  C) Aanvallend heeft Natio helemaal niks! Waar was Limon?
  etc etc

  Ik was zo teleurgesteld! Ik was “Leeg” toen ik thuiskwam. Had zo gehoopt dat we een vuist, al is het een kleine vuist konden maken.

  Geen enkele voetballer van Natio heeft zich kunnen onderscheiden, geen enkele.


  Maak melding

 6. Ze kunnen gewoon liever oefenen tegen teams uit de hoofdklasse.
  Dan denk ik nog dat ze een pak slaag krijgen.

  Natuurlijk moer er geld in het Surinaams voetbal worden gestoken (wat Clarence Seedorf tot 2x toe wilde toen…maar Louis Giskus geilt op macht binnen de SVB)

  Maar ik denk dat het meer met mentaliteit te maken heeft.

  Vandaag lees ik op de SVB site dat de bondscoach van Su redelijk tevreden is???? na een 3-0 einduitslag in 45 min???
  Ik moet er niet aan denken als het een wedstrijd van 90 min was!


  Maak melding

 7. Ja,het is niet anders,dank zei onze zogenaamde revolutie na 8 december is ons voetbal ook gestorven, Andre Kamperveen was hoofd bestuurslid van de FIFA en Voorzitter van de CONCAFAC, maar onze vrienden van ndp moesten hem vermoorden, suriname was nummer 1 in het caraibisch gebied voor 1980, ook hier in Nederland speelden Robinhood en Transvaal als amateurs op hoog nivo tegen AJAX en FEYENOORD en wij gaven hun nog partij, wij konden toen met gemak in het midden van eredivisie meedoen, op hoognivo konden wij meedraaien, maar goed dan willen deze boeven, moordenaar en rovers volgend jaar weer aan de macht komen, GOD BESPAAR SURINAME want het wordt weer een ELLENDE!! en ons voetbal zal doen voor goed vergaan.


  Maak melding

 8. Mensen mensen mensen,

  Het was een schandalige vertoning van onze brada’s uit Su.Het was verschrikkelijk om naar kijken man. Die gasten waren aardig groot maar zo lomp als ik weet niet wat. Ze konden nauwelijks deuls winnen. Ik schaamde me dood voor die gasten man. De jongens van VVV lieten gewoon over ze heen. Alleen de nummer 10 van Su, kon een klein beetje de jongens van VVV bijbenen. Zelf tegen Quitboyz(zondag amateur) uit Katwijk zouden ze verliezen.

  Ze moeten maar heel snel onze brada’s in Nederland een dubbele natio geven, zodat ze uit kunnen komen voor Su, anders wordt het niks met het Surinaams voetbal.

  Vroeger was Guyana en Frans Guyana geen partij voor Suriname. We wisten al van te voren dat we zouden winnen.

  Ik kan en wil deze realiteit niet onder ogen zien man. Verandering moet zo snel mogelijk komen.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 9. Het Surinaams Nationaal eltal is veel minder dat ik ooit had durven dromen.Bij de vooronde kunnen die niet veel betekenen. Het wordt hoog tijd dat de politiek zijn kop moet uitsteken hoe men aan de zg. SuriNeds een dubbele nationaliteit kunnen geven. Zelfs bij de amateurs spelen de “SurNeds” beter dan het Nationaal elftal.Er is ook geen geld om de tickets voor de komende “vooronde” te betalen zei men gisteravond op de TV.Of is het enkel het mee te kunnen doen beter dan het winnen van 1 wedstrijd.


  Maak melding

 10. Gatsen,
  Ook ik ben er gisteren geweest.
  Was wel wat om over na te denken. Suri natio heeft het goed gedaan als je beschouwt dat het geen profs zijn.
  Verder is het een afspiegeling van de Suri mentaliteit en samenleving geweest.
  Ze speelden veel te “politiek correct” en hadden geen strategie of tactiek.
  Bijvoorbeeld bleef de gehele achterhoede staan en wachten op t fluitsignaal van een vermeende buitenspel, ik zeg doe je handen omhoog en ga als de bliksem door met voetballen, voorkom het doelpunt dat aanstaande is, en doe je beklag achteraf.
  Iedereen hosselt maar er is nauwelkijks sprake van een team-optreden.
  Er moet nog van alles gebeuren, vooral op organisatorisch gebied.
  Verder moet en believe komen, dat mensen in onze eigen dingen gaan geloven en dat ten volle ondersteunen en niet gelijk denken bij 1 verlies dat het niet meer verder hoeft of dat het t niet waard is.
  Zelf een bokser verliest een partij ondanks dat hij dag en nacht traint en met leefregels leeft denk eens daar aan.
  Laat nou in een keer die suriprofs met Surinatio naast een andere natio optreden op t hoogste nivo en onze jongens en organisaties daar opkrikken.
  Dat zou ik ten volle willen ondersteunen.
  U toch ook!!!!!
  Ommoe groet.


  Maak melding

 11. Jammer, dat je nederlands zo slecht is flexa. Gebruik je geld voor een goede cursus. Het klein beetje geld voor de toegangskaart gaat naar goede doelen. Niet zo mopperen en doe iets goeds voor je medemens.


  Maak melding

 12. @ nummer 7
  ik ben met jou eens .
  wat ik opvallend vond was de reaktie van davids toen hem werd gevraagd of hij niet gaat mee helpen om het voetbal in suriname op een hogere pijl te brengen zijn antwoord was ik ga mijn vingers niet aan branden.ik moet eerlijk zeggen dat ik erg ben geschrokken van het neveau van het surinaams elftal. sommige surinamers zijn een raar volk de mensen die hun willen helpen die slaan za af en de mensen die hun nog dieper de stront in willen duwen die adoreren zij. mij hoop is gericht op de surinamers in nederland om dit mooie land tot ontwinkkeling te brengen als ze een eerlijk kans krijgen anders ziet de toekomst van dit land niet goed uit .


  Maak melding

 13. Laten wij over nu praten: anno 2009.
  De vraag is wat eten deze jongens..rotzooi van de chinees…ik vind de boy’s zwak, zij zien er slecht uit..verschrikkelijk om zo te lopen als sportman.

  LAAT DEZE BOYS GEEN ROTZOOI VRETEN, zij moeten ook nog en gewoon harder trainen….dat ding NATIO..is niks gewoon een stel lummels……..LUMMELS din boi zwak gewoon niks en nogmaals NIKS….WAARDELOZE BENDE.


  Maak melding

 14. Ze spelen donderdag 14-5 tegen Haarlem op het veld van AFC in Amsterdam. Ik denk dat ze ook daar een pakslaag krijgen!!! Het niveau van Su is gewoon bedroevend laag!!!Ze hebben 4e klasse KNVB niveau!!


  Maak melding

 15. Wees gerust, alles komt (eens) terecht!(J.P)

  Ik had ook niet verwacht, dat SuriNatio. een goede vuist zou maken tegen VVV.
  Daarvoor is SuriNatio. nog te onervaren in deze mentaal sterke, gretige en volwassen professionele voetbalwereld.
  Het is een kwestie van tijd, goede organisatie,samenwerking en geld.

  In mijn ogen heeft SuriNatio. de potentie om uit te groeien tot een goede voetballand. Daarvoor heeft Suriname voldoende talent.

  Het is dan de vraag hoe je dit ruwe talent fijn schaaft. En daarvoor, denk ik, heb je de plannen van Seedorf ook nodig.

  Het is alleen maar een kwestie van rijp denken en (politiek)willen.
  Srika


  Maak melding

 16. beste lezers ook ik heb vroeger geergeerd aan de surinaamse voetballers ,laats nog intermoengotapoe tegen een club in trinidad,schandalig.het is nu aan ons om het surinaaamse voetbal weer hogerop te brengen ,door de jeugd op tevangen en goed te begeleiden.ik woon in nederland en zoek surinamers met een voetbal hart om samen het probleem aan te pakken.
  e mail . harold_samson @ hotmail.com.


  Maak melding

 17. Als de trainer/voorzitter van de SVB zegt dat hij redelijk tevreden is vraag ik mij af waar over.kan nooit het voetballen van Natio zijn geweest.
  als hij zegt dat hij tevreden is met de zak met geld die hij van de Suriprofs krijgt kan dat kloppen.
  het Surinatio is nog niet klaar voor het echte voetbal zoals de SVB nog niet klaar is voor de echte voetbal wereld.
  SVB kijk en leer tijdens deze trip.en dan terug in Su. bel seedorf en zeg dat je met hem in zee gaat


  Maak melding

 18. hoe kun je sur.voetballers vergelijken,met de voetballers in nederland.in nederland zijn ze toch PROF.HALLO WAKKER WORDEN.

  old soldier

  Zet ze tegen de zaterdag amateurs uit nederland en ze worden ook weggespeeld!!!
  Het spelletje voetbal beheersen ze niet in Su zo lijkt het!!!Maar de SVB doet wel als of ze verstand hebben van voetbal, tegen beter weten in!!!En dan lef hebben om Seedorf die zo graag wil helpen buiten de deur te houden, is gewoon misdadig te noemen na zo´n wanvertoning van het Surinaams elftal!!!


  Maak melding

 19. Kijkuit er zijn schurken en deze schurken vreten Seedorf zijn geld straks als roofvogels weg!!!! KIJKUIT…..verder men moet in Su..weer voetballen jaren 50/60/70…Geld maakt niemand tot een goede of betere voetballer.

  DAAROM GEWOON OP HET ERF EN OP STRAAT VOETBALLEN….daar leer je voetballen, en niet op een mooi geweldig voetbalveld of stadion.


  Maak melding

 20. Wat een shit vertoning van ons nationaal elftal. Het leek alsof de jongens in een vakantie roes zaten, helemaal geen puf, slechte combinaties, geen kracht in de schoten,slechte dekking,geen samenspel…ga zo maar door…SCHANDE…SCHANDE…SCHANDE.


  Maak melding

 21. WANVERTONING…Nu is het de hoogste tijd dat de SVB ingrijpt. Gewoon een paar Suriprofs opstellen en deze grappenmakers (ze liepen op het veld alsof ze bolletjes hadden geslikt!)op sodemieteren!!!!


  Maak melding

 22. ik geloof er niks van dat dit de beste voetbal jongens van suriname zijn als dat zo is zou ik nooit naar een club wedstrijd in suriname willen gaan kijken .het bestuur moet zich schamen om met zo,n team naar nerderland tekomen ze hebben ons gewoon ten schande gezet hier met dit team het is gewoon een vriendjes team ze hebben helemaal niks in hun mars wat voetballen betref al hadden ze met het VROUWEN ELFTAL VAN A.Z of DEN-HAAG gespeeld zouden ze ook met ruime score verliezen van de DAMES. den haag gaat dit jaar ook naar suriname op tour wil niet weten wat ze daar met 2x 45 minuten voetbal gaan over komen.suriname is de slechtste van zuid -america.

  amsterdam passie


  Maak melding

 23. ik wil ff reageren op die stomme opmerking van de zogenaamde suri-oema nummer 11. ben je zwart of ben je wit? je doet net als die bakra,s telkens tegen buitenlanders zeggen dat hij of haar nederlands niet goed is wi edenk je dat je bent je woont in een luilekkker land ga je land opbouwen ipv je landgenoten vooschut zeggen of hebt je een bakra man? je bent en blijf een buitenlander of wil je wit worden?


  Maak melding

 24. Je moet wel heel dom zijn om er van uit te gaan
  dat een amateur team uit Suriname hier even komt winnen van een prof team.Als je niet genoeg op de hoogte bent van een onderwerp reageer aub niet.
  Ter Uwer informatie de VVV is een bestaand prof team waarbij de spelers dagelijks onder goede begeleiding met elkaar spelen.Het nationaal team van Suriname is een Amateur selectie,welke voor gelegenheden bij elkaar komt.Hoe wil je dan in Godsnaam winnen.


  Maak melding

 25. wat een wanvertoning in de arena!! Jongens ik denk dat je je mag schamen: de eerste twee doelpunten op exact dezelfde wijze weggegeven en afgemaakt door twee maal een te slappe pass/kaats en totaal geen omschakeling. Verder geen samenwerking gezien, dus ook geen team. Dit is niet het niveau een naationaal team waardig. Geef de mannen met surinaamse (groot)ouders een paspoort en dan hoef ik me niet de hele week te schamen tegenover alle collegae die ik hiervoor had uitgenodigd. Begrijp me goed, ik steun de goede doelen van harte, maar enig niveau mag toch wel verwacht worden van een nationaal team, al had je gespeeld zoals Hiddink Chelsea tegen Barca liet spelen…


  Maak melding

 26. john,

  vvv is geen fullprof club het zijn semi profs.
  Suriname heeft ook semi profs in het nationale efltal.
  Zij voetballers die werken bij CBB enzz het werk is niet zwaar en ze trainen elke dag.


  Maak melding

 27. Ook deze voetballertjes staan bloot aan de grillen van terzake totaal niet ingewijde bestuurders.

  Wij laten ons steeds weer onstervelijk belachelijk maken. There is more to come.


  Maak melding

 28. Du,waar hoop jij op?Kan je niet zelf je biezen pakken en van Suriname een welvarend land gaan maken?Ipv,dat je hier je “know how”komt uitbeelden?
  Wat let je,Go for It en niet wachten en hopen op anderen.


  Maak melding

 29. mei 15th, 2009 at 7:51 pm
  Honda van VVV verdient gewoon 430000 euro per seizoen. Het zijn echt geen semi-profs.

  Tc

  Ik denk dat je ze ziet vliegen!!!! Bovenstaand bedrag wordt niet eens verdiend door spelers van Feyenoord of Ajax!!!


  Maak melding

 30. Je moet wel heel dom zijn om er van uit te gaan
  dat een amateur team uit Suriname hier even komt winnen van een prof team.Als je niet genoeg op de hoogte bent van een onderwerp reageer aub niet.
  Ter Uwer informatie de VVV is een bestaand prof team waarbij de spelers dagelijks onder goede begeleiding met elkaar spelen.Het nationaal team van Suriname is een Amateur selectie,welke voor gelegenheden bij elkaar komt.Hoe wil je dan in Godsnaam winnen.

  John

  Wat voor onzin vertel jij nu!! De spelers van het Surinaams elftal zijn afkomstig van de clubs uit Su die gewoon een competitie spelen!!! Dus hoezo zijn komen bij gelegenheden bij elkaar!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.