HEROES ‘where do you think we are coming from?’

0

PARAMARIBO, 9 mei – ‘Where do you think we are coming from?’ Een vraag die iedereen wel eens heeft gesteld en waar eigenlijk niemand een antwoord op heeft. Of toch wel? Fawaka Creations daagde zes visionairs van Suriname uit om hun visie te geven op dit onderwerp. Op zaterdag 16 mei vanaf 20:00 bij Zus & Zo krijgt het publiek tijdens HEROES ‘where do you think we are coming from?’ mogelijke antwoorden op vragen die de mensheid al eeuwenlang in haar greep houdt.

Het jaar 2009 is uitgeroepen tot het jaar van Darwin, de grondlegger van de evolutieleer. Dit heeft Dave Edhard (Fawaka Creations) geinspireerd om verder met dit thema aan de slag te gaan. In zijn zoektocht naar antwoorden op waar wij vandaan komen, waar wij nu staan en wat onze toekomst is, stuitte hij op uiteenlopende ideeen, meningen en visies. Edward Lee (ondernemer, UNITED Surinaams Business Magazine), Rakesh Adhin (econoom), Rappa (schrijver), Joey Healy (muzikant), Carl Breeveld (dominee) en Zulile Blinker (spoken word artieste) delen tijdens HEROES hun visies op een creatieve manier.

Naast deze denkbeelden wordt de geschiedenis van de Surinaamse muziek gespeeld door Jazzformatie ‘Canges’ en rapper Ori. Ernie Wolf en Kries Ramkhelawan begeleiden Zulile Blinker. En installatie-kunstenaar Ken Doorson (Nola Hatterman Instituut) geeft zijn interpretatie van het thema op kunstzinnige wijze weer. De andere eye catcher wordt het korte filmpje van Fawaka Creations, dat elke jaar weer hoge ogen scoort.

HEROES is een jaarlijks terugkerend multidisciplinair evenement, dat het publiek ‘food for thoughts’ wil meegeven door verschillende kunst- en expressie vormen, zoals spoken word, dans, muziek en beeldende kunst, met elkaar te combineren en programmeren op één podium . De eerste editie in 2007 stond in teken van ‘de erfenis van de slavernij’. HEROES 2008 had als thema de Dja Dja skotu, de Surinaamse Wall of Fame bij Zus & Zo.

HEROES ‘where do you think we are coming from?
Wanneer Zaterdag 16 mei 2009
Waar Zus & Zo (t.o. Palmentuin)
Tijd 20:00
Toegang Gratis

HEROES is een productie van Fawaka Creations en wordt financieel ondersteund door de Nederlandse Ambassade in Paramaribo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.