Geestelijke leiders Suriname laken stakingen

18

PARAMARIBO. 8 mei – De ambtenarenstakingen zetten de samenleving onder toenemende druk. Dit stelt de Interreligieuze Raad in Suriname, Iris. Het platleggen van delen van het onderwijs en toelevering van basisbehoeften, is niet wat de burger verdient. Daarom moeten de stakingen onmiddellijk worden opgeschort.

Er worden groepen getroffen die niet betrokken zijn bij het conflict tussen overheid en vakbeweging. Dat alleen al maakt het besluit te staken onaanvaardbaar. “In materiële en immateriële zin wordt grote schade toegebracht aan de kwetsbare economie van ons land, maar ook aan onze studerende jeugd”, stelt de Iris. Juist daarom zou meer rust aan de dag moeten worden gelegd.

Daar is nu weinig van te merken. De douane en leerkrachten in het middelbaar onderwijs staken al drie weken. Nog is er geen zicht op een oplossing, wat de stakingen des te meer discutabel maakt. “Verschillen van mening tussen partijen moeten aan de onderhandelingstafel en met alle redelijkheid en billijkheid van argumenten, besproken worden”, aldus Iris.

18 REACTIES

 1. Waar waren deze geestelijke leiders in 2000 toen Wijdenbosch moest opstappen door stakingen.
  Deze zelfde leiders waren er toen ook al, en ik krijg dan een bruin vermoeden dat deze leiders in opdracht handelen.
  Wijdenbosch heeft een stukje democratie laten zien door op te stappen, de man had kunnen blijven zitten tot het eind van zijn ambtstermijn volgens de wet.

  Ke ba nanga nonsens geestelijke leiders want jullie doen de samenleving nadenken, ze zijn niet gek of ziende blind.


  Maak melding

 2. billijkheid …plotseling duiken allerlei…organisaties op..rede waarom dan?

  moet men de werknemer langer belazeren of zielig maken.(geloof hoop en liefde)is dat het.

  LAAT FRONT ZAKEN GOED BEGRIJPEN…MET LIEGEN EN BEDRIEGEN KAN MEN HEEL VERKOMEN.

  MAAR DAN HOE VER KOM JIJ DAN….MAAR DAN HOE EN KOM JIJ DAN TERUG.


  Maak melding

 3. Wat een geseur van die paters en iemams en padiets
  Se gaan onse volk niet onderdrukke
  Als we niet wille werke da ga we niets werke
  Die regering moet gewoon naa huis gaan
  Die kindere zijn ook blei dat de school dicht is
  En die ekonomie maak nieks uit
  Bouta gaat tog alles gaan opbouwe voor ons
  Bouta For PRESIDENT
  NDP FOREVER


  Maak melding

 4. Laten deze geestelijke leiders mij een hel grote brik geven hoor.

  Laten die notoire pedo’s onder hen beginnen om er mee op te houden om de toekomst van jonge kinderen te verknallen.


  Maak melding

 5. Als geestelijken zich zorgen maken,lijkt het mij handig dat er hulp/kracht gevraagd wordt.

  Een zuid amerikaanse gebedsketting van geestelijken die voor 1 dag voor suriname bidden.


  Maak melding

 6. Voor onze Geestelijke leiders in Su is er werk te doen.Bidden en geen partij kiezen is de norm.Vreedzame publiekelijke gebedsdiensten organiseren. Versterking aanvragen om een krachtig gebedsgeluid te laten weerklinken naar de overheid.De studenten waar de geestelijken zich zorgen over maken oproepen om een gebedsketting te vormen om het nationale essemble gebouw. Via de media elke dag bidsessies houden.


  Maak melding

 7. @ de hypocriete hielenlikkers hier op deze forum .
  waar waren deze beesten toen die duivel die jullie hier adoreren zich zogenaamd had bekeerd tot god en geestelijke ondersteuning van deze zelfde geestelijken nodig had. neem een voorbeeld aan nederland hoe men hier de rijen sluit en eendrachtig achter de vorstin gaat staan om het kwaad te veroordelen, in suriname doen sommige het tegenovergestelde ze staan aan de kant van de veroorzaker de boosdoener die misdadiger.


  Maak melding

 8. “Het platleggen van delen van het onderwijs en toelevering van basisbehoeften, is niet wat de burger verdient. Daarom moeten de stakingen onmiddellijk worden opgeschort.”

  De Surinaamse burgers verdienen Front ook niet, daarom moeten ze onmiddelijk opstappen.

  Het moet nu gekker worden.


  Maak melding

 9. Zo gaat het verder, dan moeten de leraren van de middelbaar scholen de achterstand inhalen en dat betekent weer extra lessen verzorgen, dus simpelweg overuren maken en zakken vullen. boeven bijmekaar.


  Maak melding

 10. Ekte Sranangmang gaan naar Bonoemang
  En se nemen een wierwasie
  Of je breg een kip en spuit die bloed van die beest
  En je geef die bonoemang een goed sopie
  Dat gaat beter werken dan bidden
  Als je bij pater of iemam of pandiet ga
  Dan gaan se echt niet met bloed van die kip spuite
  Dan gaat het tog niet helpe
  BOUTA FOR PRESIDENT
  NDP FOREVER


  Maak melding

 11. DUivel wie heeft het weer over de vergane jaren 80?Jij weer,wat heeft dit weer te maken met jouw slavenmeesters?Met je voorbeeld nemen aan Nederland,weer laat je je kennen als een slaaf ala sang a witmang eh doe na boeng sani.
  Waar bemoeien de geestelijken zich mee,volgens mij is er in Suriname ook een scheiding van kerk en staat.Laten ze liever opkomen voor de arme bevolking daar hoor je ze niet over,inderdaad dit riekt naar die boeventuig een handje proberen mee te helpen.

  Ik hoop dat de stakers zich hier niets van aantrekken en doorgaan:Fight For Your Rights.


  Maak melding

 12. Pater Toon: Bouterse moet uit Surinaams parlement staat synoniem met Geestelijke leiders Suriname laken stakingen!

  PARAMARIBO, 26 sep – Ex-legerleider Desi Bouterse zou afstand moeten doen van al zijn maatschappelijke functies. Dit stelt rooms-katholiek priester Antoon ‘Pater Toon’ Terdorsthorst. Zowel het lidmaatschap van het parlement als het voorzitterschap van de NDP zouden opgeheven moeten worden uit principe.

  De Rooms-katholiek priester Antoon ‘Pater Toon’ Terdorsthorst is de architect (inspirator, geestelijke leider/ goeroe) geweest op het parlementair, ondemocratisch, dictatoriale omstreden besluit van parlementsvoorzitter Somohardjo tegenover het lid D.D. Bouterse in het parlement .

  En bovendien heeft Pater Toon zich schuldig gemaakt aan ondermijnen van de rechtstaat en aangezet tot samezwering tegen de volksvertegenwoordiging, het parlementstelsel c.q.tot het aanzetten van het ondemocratische/onparlementaire & dictatoriale daad van parlementsvoorzitter Somohardjo in samenwerking met de Nieuw-Front-Plus-Coalitie tegen het lid Bouterse. Bouterse de voorzitter van de grootste (opositie)politieke partij wordt momenteel geweerd als parlementslid, de hele Nieuw-Front-Plus-coalitie staan parralel achter dit ondemocratische/onparlementaire & dictatoriale besluit.

  Hoe zit het in Suriname met de scheiding van kerk en staat.

  De Interreligieuze Raad (Geestelijke leiders) Iris m.n. de Rooms-katholiek priester Antoon ‘Pater Toon’ Terdorsthorst c.q. Nieuw-Front-Plus-Coalitie. Hoe zit het met het respecteren van de staatkundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname, de Surinaamse rechtstaat, grondwet & democratie van scheiding van kerk en staat. Van scheiding van kerk en staat is sprake wanneer de kerkelijke macht en staatkundige macht niet in dezelfde handen zijn en zij geen beslissende invloed op elkaar uitoefenen

  Het betekent dat de staat en de kerk ieder hun eigen zaken regelen en zich niet met elkaar bemoeien of elkaar de regels voorschrijven. Het gaat bij deze scheiding dus in de eerste plaats om het organisatorisch en bestuurlijk gescheiden houden van deze twee grootheden. De overheidsdienaren bemoeien zich niet met de kerk en de dienaren van de kerk bemoeien zich niet met de staat.

  Interreligieuze Raad (Geestelijke leiders) m.n. de Rooms-katholiek priester Antoon ‘Pater Toon’ Terdorsthorst, parlementsvoorzitter Somohardjo c.q. de rest van de regering Venetiaan slaan compleet de plank mis door de omstreden ondemocratische, dictatoriale (samezwering-duivelse-pact)optreden, besluitvorming omtrent het lid Desire Delano Bouterse alsmede het Surinaams parlement.
  Patriot


  Maak melding

 13. hahahaha, ik moet echt lachen om sommige reaktie van nummer 16 kort maar heel duidelijk. het gekke van nummer 15 is dat alles en iedereen zich aan de regels moet houden, en hij heeft het over respecteren van rechtstaat suriname de geestelijken mogen hun mening geven dat is niet verboden. vraag aan bouterse of hij zich houdt of repect heeft voor de rechtsstaat en de democratie in suriname. neus heeft gelijk je ben echt voor LPI. in een rechtsstaat en democratie mag iedereen een mening hebben in de tijd van moordenaar bouterse was iedereen bang om zijn mening te geven omdat men had gezien hoe die brutale regime reageerde door radio stations in puin te schieten zelf de kranten waren niet veilig hun gebouwen zijn ook in brand geschoten door de militairen ook journalisten werden vermoord.


  Maak melding

 14. Neus het is dat ik weet dat je niet nuchter bent, het moge duidelijk zijn dat je weer aan het rommelen bent met die takru tabaka.

  Hoe anders kan je Chauvinist zo verwarren met DU.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.